Deo test

Lady Speedstick versus Secret Deodorant

Er zijn natuurlijk al enorm veel blogs over de Lady Speedstick verschenen en ja, ik doe ook gewoon lekker mee. Want Deodorant gebruiken we elke dag (hoop ik) en we zoeken altijd die ene fijn deo die ons fris en droog houdt het liefst zo lang mogelijk.

Lady Speedstick - Secret

Volgens velen is de Lady Speedstick zo’n deodorant (die je goed beschermt) maar helaas was deze niet verkrijgbaar in Nederland. Nu wel. Er zijn diverse online aanbieders en ik kocht die van mij op de site van Exclusive Scents.

Deze site biedt trouwens een fijne service en houden je goed op de hoogte van de status van je bestelling (de Secret was niet voorradig maar ik mocht of een vervangend product kiezen, geld terug of nog even wachten, ik koos voor het laatste).

Naast de Lady Speedstick las ik ook regelmatig over de Deodorant van Secret deze zou ook heel goed zijn en net als de Lady Speedstick niet in Nederland te koop. Ik besloot tot een test en bestelde beide varianten.

De lady speedstick nam ik met de geur powder fresh en de Secret met de geur  Solid Powder fresh. Van de laatste nam ik een grote verpakking en ik betaalde daar EUR 8,99 voor en voor de Lady Speedstick betaalde ik EUR 5,99 maar de verpakking is dan ook een stuk kleiner.

Lady Speedstick      Secret deodorant

Goed de Lady Speedstick dus:

Lady Speed Stick anti-perspirant is makkelijk in gebruik, laat geen vlekken of strepen achter en heeft geen inwerktijd nodig. Daarnaast ruikt de Powder Fresh ook nog eens heerlijk naar baby-poeder! Met de heerlijke frisse zeepgeur van ‘Powder Fresh’ kan je echt elke uitdaging aan!

 • Optimale bescherming tegen zweten. Gaat het transpireren daadwerkelijk tegen, in tegenstelling tot vele gewone deodorants die enkel de zweetgeur proberen te verbloemen.
 • De Lady Speed Stick gaat bij gewoon gebruik wel maanden mee.
 • Niet voor niets door vele beauty-experts genoemd als de beste deodorant uit Amerika!

Geur: Frisse geur van baby-poeder

Actief Ingrediënt: 15,4% Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly 15,4%

Gebruik: Anti-perspirant

Beschermingsduur: 24 uur

Hoeveelheid: 40 gram

Wat ik heb gedaan is de deodorant onder 1 oksel testen en onder de andere oksel de Secret 🙂 Jawel dames, alles voor een goede test nietwaar?! Kon ik aan het einde van de dag mooi snuffelen hoe het ervoor stond, haha. En als beide deo’s hun werk goed doen zou niemand in mijn omgeving dat ruiken *fingers crossed*.

De Secret:

Deze Secret Invisible Solid heeft een hoger percentage Aluminum zirconium tetrachlorohydrex als werkzame stof dan een gewone Secret. Daardoor beschermt deze anti-perspirant nog beter tegen transpireren.

 • Hoog percentage werkzame stof voor een nog zekerder gevoel.
 • Door de grote verpakking van de Secret gaat deze wel maanden mee!
 • Een gewone deodorant geeft vaak witte strepen in je favoriete kleding. Deze Invisible Solid gaat juist het gevecht aan met deze strepen!
 • Ruikt naar de heerlijke geur van baby-poeder.

Geur: Geur van baby-poeder

Actief Ingrediënt: 18% Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly

Gebruik: Anti-Perspirant

Hoeveelheid: 73 gram

Er is veel gezegd en geschreven over de zin en onzin van aluminium in deodorant. Ik heb er persoonlijk geen probleem mee. Persoonlijk vind ik na twee weken met beiden producten onder de oksels te hebben gelopen de Secret het lekkerst en ook het meest fris. Beide deo’s doen prima hun werk en houden mijn oksels schoon en fris en bovenal droog. De Secret ruikt echt nog fris in de avond en is daarom voor mij de grote winnaar. De deo’s smeren prima en brengen helemaal niet stroef aan (zoals mijn Balea dry-stick).

Lady Speedstick      Secret Deodorant

Ik weet nog niet hoelang ze mee gaan maar als je mijn blog volgt dan komen ze vanzelf in mijn opgemaakt video voorbij. Ik denk dat ik de Secret zeker opnieuw zou bestellen. Die is echt value for money zeg maar. De Balea dry-stick die ik tot nu gebruikte is een prima budget alternatief voor diegenen die niet zoveel geld aan een deo willen uitgeven.

Hebben jullie 1 van deze deo’s wel eens gebruikt?

Annette

35 thoughts on “Deo test

 1. Wat een leuke test! 🙂 Ik heb op dit moment de Lady Secret (in dezelfde geur), ik ben ook overstag gegaan na jaren een deospray gebruikt te hebben. Ik vind hem geweldig qua werking, ik wacht alleen nog even op wat warmere dagen voor ik mijn eindoordeel ga geven.

  Like

 2. Ik heb ook de Lady Speed Stick (neem ze altijd mee uit het buitenland), maar ik gebruik hem niet elke dag omdat ik hem echt te chemisch vind. Voor speciale gelegenheden en bijvoorbeeld een sport- of stranddag is hij fantastisch!

  Like

 3. Ik ken ze niet, had er wel van gehoord(gelezen) . Het aparte is dat ik nu al een paar maanden helemaal geen deo meer gebruik, hoewel ik in een blog eentje van Lush voorbij zag komen..(zeg nooit nooit) Ik heb wel deo’s staan, maar het vreemde is, dat ik niet zo veel meer transpireer en mocht ik in de warme dagen die gaan komen toch gaan zweten, dan zoek ik er eentje die je eigenlijk niet ruikt. Baby poeder geur lijkt mij wel heel lekker! 🙂

  Like

  • Prettig zeg, bij mij is het omgekeerd op het moment. Mijn hormonen doen op het moment een beetje gek (begin overgang?) dus ik zweet me soms helemaal gek met name in de nachten kan het echt drama zijn. Gelukkig (nog) geen opvliegers. 🙂

   Like

   • Ha ha, ja, dank je! Ik heb er nu een van Rituals, maar ik vind de geur een beetje tegenvallen, ik ruik m bijna niet. Ik ga de Secret bestellen!

    Like

 4. Pingback: Deodorants | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Opgemaakt #18 | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Odorex | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Opgemaakt #24 | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Opgemaakt #28 | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: Opgemaakt #32 | Ann Ages Gracefully

 10. Pingback: Opgemaakt #34 | Ann Ages Gracefully

 11. Pingback: Online Besteld! | Ann Ages Gracefully

 12. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 13. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 14. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 15. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 16. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 17. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 18. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 19. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 20. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s