Deodorants

Deodorant in de test

In het afgelopen voorjaar heb ik al eens twee deodorants getest voor jullie. De Lady Speed Stick en de Secret deodorant. Beiden varianten zijn inmiddels op. De Lady Speed Stick laat ik voor wat het is, hij is voor mij de hype niet waard. De Secret daarentegen vind ik een topper en die heb ik dan ook weer opnieuw besteld.

Deodorant Suave Garnier   Suave deodorant   garnier deodorant

Ik koop deze deo online bij Exclusive sents. Omdat ik toch ook altijd wel nieuwsgierig blijf naar andere merken bestelde ik ook een deodorant van het merk Suave.

suave deodorant

Suave is een van de meest populaire anti-transpirants in Amerika. De anti-perspirant bevat maar liefst 20% aluminium chlorohydrate waardoor deze erg goed werkt om transpireren te voorkomen. Daarnaast ruikt deze geur ook nog eens heel erg lekker naar baby-poeder!

Er is al veel gezegd/geschreven over aluminium in deodorants. Je moet dus voor jezelf bepalen of je hier een probleem mee hebt of niet.  Maar er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat dit soort deodorant schadelijk zouden kunnen zijn. Lees bijvoorbeeld hier:

http://www.gezondheidsnet.nl/zweten/zin-en-onzin-over-deodorant

 

 

Ik vind dit ook een topper. Houd me de hele dag droog en fris heeft een zachte geur en is prettig in gebruik. Ik vind deze bijna net zo fijn als mijn Secret deodorant. De Suave deodorant kost EUR 5,99. De secret is in verhouding dus wat goedkoper omdat de verpakking groter is. Ik blijf dus bij de Secret.

 

Garnier UltraDry deodorantDan nog deze van de Garnier. Deze nam ik mee bij de DM. Het is een flinke roller zoals je ziet. Rukt ook lekker (subtiel) en werkt ook goed. Dit is een heel vriendelijk geprijsde deodorant die maar EUR 1,65 kost. Aanrader als je bij de DM komt, neem deze gerust mee.

Ik wissel mijn deodorants regelmatig af. Ik heb toch het idee dat dat goed werkt en dat mijn lichaam op deze manier niet aan een bepaalde deodorant gewend raakt zodat ze wat langer werkzaam blijven. De Garnier gebruik ik in het weekend en op mijn thuiswerkdag (dan is het allemaal wat minder intensief, althans dat houd ik mezelf voor hahaha) en de sterkere deo’s voor als ik naar kantoor ga (ready for action, babe!).

 

 

Prima deo’s goede bescherming wat wil een mens nog meer.

Welke deodorant gebruik jij het liefst?

Annette

 

19 thoughts on “Deodorants

 1. Ik gebruik al een tijd geen deo meer. Eigenlijk omdat ik mijn laatste deodorant niet lekker vond ruiken.Zeg maar: vies…
  En gek genoeg ruiken mijn oksels nergens naar…behalve als ik mij niet lekker voel. Dan merk ik het. Dan ruik ik het.
  Ik zweet gek genoeg all over een beetje als ik een soort van opvlieger krijg (ik denk door de medicijnen, ben allang past de overgang) maar nauwelijks meer onder mijn oksels.

  Like

  • Alcohol wil ik ook niet mijn deo en daarom gebruik ik ook nooit spuitbussen daar krijg ik enorme irritatie van onder mijn oksels. Beide deo’s die ik in dit artikel noem hebben een hele subtiele geur en zeker niet overheersend. Daar houd ik ook niet van, daar heb ik een parfum voor 🙂

   Like

 2. Pingback: Odorex | Ann Ages Gracefully

 3. Pingback: Opgemaakt #30 | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s