Elemis

Elemis

Pro-collagen Rose Cleansing Balm

Het is alweer vorig jaar dat ik op de luchthaven van Liverpool mezelf trakteerde op deze enorme pot Pro-collagen Rose Cleansing Balm van Elemis. Ik ben fan van Elemis en heb dit merk leren kennen door de LookFantastic Beautybox(en). Al diverse luxe samples hebben hun weg gevonden in mijn ritueel en ik vond het zo fijn dat ik besloot mezelf een fullsize cadeau te doen van de reinigingsbalm.

Elemis Pro-collagen rose cleansing balm

Deze pot is een limited edition qua formaat en het is inderdaad een enorme pot, daar kon ik dus wel even een paar maanden mee vooruit. Dat mag ook wel want Elemis is geen goedkoop merk. Je kunt het qua lijn een beetje vergelijken met bijvoorbeeld La Mer maar dat is – vind ik – een bijna onbetaalbaar merk. Maar ze gebruiken het beste uit de zee en de natuur voor hun producten.

Over Elemis:

The #1 Luxury British Skincare Brand. Het bestaat sinds 1989 maar heeft in 1998 een volledige make-over ondergaan en is toen ge-relaunced. Voor 1998 kon je dit merk alleen in luxe spa’s vinden, nu is het ook op de markt gebracht voor de consument. Hoera! 😉

Ze gebruiken zoals ik al zei formules van zowel boven- als onder de grond die wetenschappelijk hebben aangetoond te werken.

Elemis pro-collagen rose cleansing balm

Pro-Collagen Rose Cleansing Balm

Deze cleansing balm is zuinig in gebruik, je neemt een kloddertje (ik doe dat altijd netjes met een spateltje – ga nooit met mijn vingers in potten) en werkt het in op je gezicht, het transformeert echt in een boterzachte olie die je heel goed in je huid kunt masseren. Vervolgens je vingers een beetje nat maken en dan schuimt het lichtjes op, lekker met een washand of doekje met lauwwarm water verwijderen en voilà een baby-billen zacht huidje die volledig schoon is. Za-lig!

Elemis pro-collagen rose balm

De cleansing balm is er ook in een ‘neutrale’ -originele- versie maar ik heb dus de English rose, er staat een prachtig filmpje (mag ook wat kosten natuurlijk) op hun site hoe de rozen met de hand worden geplukt en verwerkt in deze balm, ik geloof 13 verschillende soorten. Het is geen overdadige rozengeur maar een heerlijke subtiele, zachte geur. Dat vind ik ideaal want een heftige rozengeur hoeft van mij niet zo.

Je kunt makkelijk je make-up dus verwijderen met deze balm maar ik haal altijd eerst even het meeste weg met een wattenschijfje met miscellair water, deze balm is voor mij dus een tweede reiniger en echt meer als verzorging. Echt een luxeproduct vind ik het en een feestje om te gebruiken. Bij de aankoop krijg je ook een doekje (cleansing cloth) die prima werkt (een veredelt washandje noem ik dat altijd maar 😉).

Elemis pro-collagen rose cleansing balm

Volgens Elemis is deze balm ook geschikt voor de gevoelige huid dus voor alle huidtypes geschikt. Ik ben zeer blij met deze aankoop en ga zeker meer van dit merk aanschaffen. Het is even een bulk centen (deze pot was denk ik een euro of 50) maar met de Engelse pond die nu zo laag staat (hallo Brexit!) valt het omgerekend best mee en kun je nu voordelig (ahum) je slag slaan.

Elemis pro-bollagen rose cleansing balm

Ik heb ook nog een tube dagcrème van Elemis (zat in de beautybox van een paar maanden terug) al eerder in de review gehad en daar lees je hier meer over (klik hier)

Verwen jij jezelf graag met een mooi verzorgingsproduct?

Annette

 

12 thoughts on “Elemis

 1. Ja, heerlijk, ook ik gebruik graag een luxe verzorgingsproduct! Ik heb nu een zalige crème in huis waarvan ik eerst dacht dat het een oogcrème was vanwege het kleine potje, maar het blijkt een gezichtscrème te zijn. Van de geur alleen al heb je het idee dat je mooier wordt, haha!
  Cleansing balms vind ik ook zo fijn, die smelten zo zalig alle make-up resten weg en je huid is daarna heerlijk zacht. Deze van Elemis zal ook zeker heerlijk zijn!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jazeker in deze rare periode. Extra gevoelig voor “luxe” dingen die lekker ruiken. Had ook nog wat samples liggen die eigenlijk voor de vakantie waren maar omdat dat er voorlopig niet inzit maak ik ze nu lekker op 🙂 Verder af en toe een geurkaars, lekker geurstokjes voor op het toilet, prettig ruikende handzeep en een spray op mijn hoofdkussen. Overigens wat een prachtige foto met die rozen! Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Elemis | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Banila Co | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Emma Hardie | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Elemis | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Jane Scrivner | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Elemis | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

 10. Pingback: Weekoverzicht | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s