Elemis

Superfood Cleansing Butter

In het najaar van vorig jaar begon ik aan deze heerlijke pot met reinigingsboter van Elemis. Pastte helemaal in de tijd van het jaar want deze is verrijkt met pompoenextract. Lekker oranje ook 😊de pot is leeg dus tijd voor een review.

Favoriet

Ik denk dat het merk Elemis toch wel tot een van mijn favoriete merken behoort. Ik heb er al diverse producten van op mijn blog staan, bijvoorbeeld deze heerlijke rosebalm reiniger (klik hier) of de heerlijke pro-collagen marine cream (klik hier).

Het is een merk dat ik heb leren kennen via de beautyboxen maar wat ik inmiddels zelf ook al regelmatig heb gekocht. Met name de reinigers vind ik echt toppers.

Over het product

Dit is echt meer een crème reiniger. Hij smelt heerlijk op de huid en je kunt hem echt heel makkelijk inmasseren om alle restjes make-up (ik haal eerst het grootste deel eraf met een miscellair water) te verwijderen. Daarna even met een washand met lauw water je gezicht afnemen en je houd een heerlijk zachte en schone huid over.

De ingredienten zouden ook een mooie glow moeten geven en tekenen van vermoeidheid tegen gaan. Met reinigers vind ik dat wat lastig te beoordelen. Het zit gewoon niet lang genoeg op de huid om denk ik heel effectief te zijn. Maar het huidgevoel is wel heel fijn. Hij heeft ook een exfolierende werking dat komt door de pompoen enzymen. Ook zit er mangoboter en chiazaad olie in verwerkt.

Dubbele werking

Dat doen ze altijd wel goed bij Elemis, de ingredienten zijn echt goed en dat merk je terug in de werking van de producten. Je kunt deze reiniger ook 10 minuten laten zitten en dus meer een beetje als masker gebruiken. Dan kunnen de ingredienten ook beter hun werk doen. Ik heb altijd weinig geduld voor maskers dus ik heb hem echt alleen als reiniger gebruikt.

Verkrijgbaarheid

Op de site van Elemis (ze hebben nu ook een .nl site) maar ook bij diverse andere aanbieders. Het leuke is als je direct bij Elemis besteld je vaak wel iets cadeau krijgt en mooie samples. Een pot kost € 38,- wat ik prima in orde vind. Je doet een paar maanden met deze reiniger want door de boterachtige substantie heb je niet veel nodig van deze reiniger. Ik vond hem in elk geval heel fijn. Ik heb wel een voorkeur voor de balms van Elemis die vind ik echt waanzinnig lekker.

Annette

6 thoughts on “Elemis

  1. Klinkt als een heerlijke reiniger denk altijd dat Elemis een Grieks merk is waarom geen idee:-) Mijn Clinique Balm is net op en ben zojuist begonnen aan eentje van Banila (ook n.a.v. een review op je blog). Erg lekker en vond de Clinique naarmate de pot leger werd toch mwah…zou deze niet meer kopen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Oskia | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s