Jane Scrivner

Jane Scrivner Nourishing Cleanser

Deze cleanser heb ik al even kort besproken in mijn vorige Yeah or Nay video (klik hier). Dit is niet mijn ding, dat komt met name door de geur. Hij maakt wel fantastisch schoon dat moet gezegd. Ook deze cleanser komt uit de Caroline Hirons kit.

Cleanser

Dit lees ik over het product: Nourishing Cleanser verwijdert alle make-up, inclusief waterproof mascara.  Deze cleanser is een diepreinigende, anti-ageing balsem vorm, geschikt voor alle leeftijden en huidtypes. Jane Scrivner Nourishing Cleanser kan veilig gebruikt worden rondom de ogen. Nourishing Cleanser kan ook worden gebruikt als lichte balsem voor de nacht en als ‘afwasbaar’ masker.

Geur

Deze balsem heeft een ‘heftige’ -vind ik althans- medicinale geur. Ik kan me er niet overheen zetten. Ook niet nadat hij zo goed als leeg is. Meestal wen je wel aan een geur maar deze is elke dag toch weer heftig vind ik zelf.

Zalvig

Ook vind ik de textuur erg zalvig, en dus ‘vettig’ hij laat absoluut geen laagje achter maar je gezicht voelt na afspoelen alsof je het lekker in de zalf hebt gezet 😊. Die twee dingen samen (de geur en de textuur) maken dat deze balsem niet mijn ding is.

Ingredienten

Deze balsem is geschikt voor alle leeftijden maar wordt met name aangeraden voor de 40+ huid vanwege de collageen en elastine verbeterende eigenschappen. De hoofdingrediënten zijn;

Jojoba olie

Geschikt voor alle huidtypen en is eigenlijk niet echt een olie, maar een wasverbinding en maakt daardoor een vette huid niet vetter. Het brengt alle huidtypen in balans, een vette huid wordt minder vet en een droge huid wordt meer gehydrateerd. Jojoba heeft anti-ageing collageen en elastine bevorderende eigenschappen.

Bijenwas

De bijenwas zorgt ervoor dat de cleanser een balsem is die makkelijk te gebruiken is en prachtig versmelt met de huid tijdens een behandeling. Bijenwas onttrekt vuil aan de poriën, zodat een diepe reiniging wordt bereikt

Essentiële oliën

Lavendel, sandalhout, Ylang Ylang, eucalyptus, frankincense, citroengras, mirre en sinaasappel.

Deze combinatie van oliën is geschikt voor elk huidtype, van rijp tot jeugdig. Ze zijn verzachtend en kalmerend.

Zuinig

Je hebt maar een klein beetje nodig om je gezicht goed schoon te maken, hij smelt heerlijk en brengt ook zeker makkelijk aan. Je voelt het vuil gewoon van je huid gaan en dat vind ik wel echt een dikke plus. Alle make-up lost makkelijk op en daarna even met een washand goed naspoelen. Aangeraden wordt om de reiniging met een in koud water gespoeld washandje te eindigen.

Verkrijgbaarheid

Je kunt het product online kopen en het kost rond de € 60,- dat vind ik een forse prijs. Gezien de geur kies ik dus liever voor de balms van bijvoorbeeld Elemis (klik hier) die soortgelijk zijn in gebruik maar -in mijn beleving- toch voor een fijnere ervaring zorgen.

Annette

5 thoughts on “Jane Scrivner

  1. Een medicinale geur= zeker niet lekker. Als ik een balm ga aanschaffen wordt dat er vast een van Elemis! (p.s website ligt er weer uit, nu hebben ze mij geschorst…wordt vervolgd)

    Geliked door 1 persoon

  2. Vind soms een medicinale geur wel lekker maar deze zou ik ook even overslaan. Denk ook dat collegeen en elasthine weinig invloed hebben op je huid bij een product dat je toch weer afspoelt. Heb nog steeds een zwak voor de balms van Banila en recent zo’n set met alle verschillende varianten aangeschaft.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s