Banila Co

Banila co reinigers

Ik bestelde een set met mini reinigers van Banila co. Ik had veel goeds over deze reinigingsbalm gehoord en wilde het zelf graag eens uitproberen. Altijd lastig om te kiezen welke ‘soort’ je dan wilt dus deze set met alle 4 de reinigers bood uitkomst. Zo kon ik ze alle 4 proberen en dan beslissen welke het fijnst is.

Uber schattig trouwens deze kleine potjes en ze gingen best lang mee, want je hebt niet veel product nodig. De balm smelt echt heel fijn en ook over je gezicht is het een fijn gevoel tijdens het reinigen. Deze set heeft dus 4 verschillende. De roze is de ‘classic’ zeg maar en de gewone reiniger. De overige 3 hebben een klein extraatje en zijn daarom ook een paar euro duurder. Zo is de groene revitaliserend, de blauwe zuiverend en de gele voedend.

Over het merk

Banila Co is opgericht in 2006, ze bestaan dus nog niet zo lang. Het is een echt K-beauty (Korean) merk. Hun cult product is dus de roze reiniger maar ze hebben eigenlijk een volledige lijn met verzorging en make-up. Je koopt het online en de reiniger is te koop bij onder andere de Douglas en Cosmania.

Over de set

Banila Co. Clean it Zero Cleansing Balm Original Miniature Set is een set met vier verschillende reinigingsbalsems. Het unieke aan deze balsems is dat deze zowel een reinigende als verzorgende werking hebben. De balsem verandert in een zijdezachte olie zodra deze in aanraking komt met je huid. Zelfs waterproof makeup verdwijnt als sneeuw voor de zon, zonder dat daarbij je huid wordt aangetast. Willen we allemaal wel toch?!

Gaat onzuiverheden tegen. Hydrateert. Parabenenvrij. Hypoallergeen. Alcoholvrij. Ook heeft het merk het Cruelty free logo.

Toppers

Ik houd gewoon enorm van dit soort producten, vooral als de pot nieuw is en nog niemand er met zijn vingers (of in mijn geval een spateltje) heeft ingezeten – I love it 😊 – hahaha call me crazy maar het net als met verse sneeuw waar nog niemand in heeft gelopen (herkenbaar gevoel toch?)

Alle 4 de varianten vond ik erg fijn maar de groene vond ik qua geur – ze ruiken alle vier heel subtiel – en qua gebruik het allerlekkerst. Jammer dat je met name alleen de roze variant ziet om te kopen maar als je even zoekt vind je de andere ‘smaken’ ook.

De roze variant kost fullsize zo rond de € 20,- prima prijs, de overige varianten gaan voor rond de € 25,- over de toonbank. Wel jammer dat deze net wat meer kosten overigens.

Ingrediënten

Dit product bevat minerale olie. Nu zijn daar talloze artikelen over geschreven en of je nu een voor- of tegenstander bent dat mag je zelf bepalen. Voor een reiniger heb ik er geen enkele moeite mee als ik erover lees (bijvoorbeeld dit artikel  https://www.careforskin.nl/blogs/blog-over-huidverzorging/minerale-olie-in-cosmetica-is-dit-goed-of-slecht/) voor mijn huidverzorging dus mijn crème’s etc. zou ik het liever skippen denk ik.

Ik vond dit een leuke set om te proberen en zo weer een nieuw merk aan mijn arsenaal toe te voegen. Ik zou zeker overwegen om een fullsize van zowel de roze als de groene variant aan te schaffen. Ik maak mijn gezicht graag schoon met een reinigingsbalm. Ik heb er diverse gebruikt en ook reviews over geschreven, bijvoorbeeld deze van Elemis (klik hier).

Aanrader dit ook weer dus 😊

Annette

6 thoughts on “Banila Co

  1. Leuk zo’n uitprobeer formaat. N.a.v. je review zou ik zeker overwegen om bijvoorbeeld de “groene” aan te schaffen. Gebruik nu de balm van Clinique en die is qua prijs ongeveer gelijk (125ml.)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik moest direct aan lippenbalsem denken toen je het over minerale olie had en inderdaad, in het artikel staat het ook. Het mechanisme doet mij denken aan een zonnebril. Een zonnebril? Ik heb eens gelezen dat een zonnebril aan je hersenen niet doorgeven dat je huid in de zon is en daardoor eigenlijk kwetsbaar wordt. Er gaat geen seintje naar de hersenen.
    Ik hou ook van spullen die nog maagdelijk zijn, heerlijk! Zo een balm is altijd fijn, die van Pixi (als ik het goed heb) vond ik toen ook zo zalig.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s