Elemis

Elemis Pro-Collageen Marine Cream

Deze heerlijke pot zat in de adventskalender van Lookfantastic. Ik ben echt wel fan van de producten van Elemis. Ik heb er dan ook al eerder producten van gehad en reviews van op mijn blog staan. Bijvoorbeeld van de heerlijke Rose Balm voor het verwijderen van je make-up (klik hier). Dit is een dagcrème en ik heb hem heerlijk opgemaakt inmiddels.

Elemis pro-collagen marine cream

High-end

Elemis is wel erg prijzig. Ik heb het al eens vergeleken met La Mer omdat ze (vind ik) wel een beetje uit dezelfde hoek komen que technologie en ingrediënten. La Mer is natuurlijk wel echt heel erg duur en dat maakt Elemis wel een stuk beter betaalbaar maar voor mensen met een kleine(re) beurs nog steeds erg duur. Gelukkig zijn er ook prima producten die een stuk minder kosten.

Over het merk Elemis

Elemis is het populairste luxe Engelse huidverzorgingsmerk (althans ik lees dit op hun website 😉). Elemis werkt met een team van onderzoekers, wetenschappers en huidexperts om tot de beste producten te komen.

Het merk is in 1990 opgericht met als doel producten te creëren die zo dicht mogelijk bij de natuur (met ingrediënten van zowel boven de grond als van eronder) liggen als mogelijk is. Ze zijn echt begonnen als salon merk. In 1996 is het merk overgenomen en is de oorspronkelijk oprichtster met pensioen gegaan.

De nieuwe eigenaar heeft een volledige re-branding gedaan van het merk en het in 1998 weer in de markt gezet. Salonproducten werden uitgebreid met producten voor ‘thuis gebruik’ en werd er een flagship geopend in Mayfair (als ik ooit in de buurt ben wil ik daarheen).

Elemis pro-collagen marine cream

Over de crème:

Elemis Pro-Collagen Marine Cream is de populairste en krachtigste antiverouderingscrème van Elemis. Elemis Pro-Collagen Marine Cream is een krachtige antiverouderingscrème die je huid lift door collageen te stimuleren. De dynamische combinatie van ingrediënten helpt zichtbare resultaten te leveren binnen 15 dagen. Het is klinisch bewezen dat:
•Elemis Pro-Collagen Marine Cream de diepte van rimpels vermindert tot maar liefst 78%
• Elemis Pro-Collagen Marine Cream het vochtgehalte van de huid verhoogt tot maar liefst 45%*

Het belangrijkste ingrediënt is Padina Pavonica (even voor jullie op Google gezocht en is een bruine alg) welke bekend staat om zijn verstevigende eigenschappen. Ook zit er Shea Butter in het product die zorgt voor de vermindering van fijne lijntjes en rimpels en diepe verzorging biedt. Tot slot nog wortel extract dat ook verzorgd en huidschade kan herstellen.

Elemis pro-collagen marine cream

sorry – bewogen – zag het pas bij editen

Prijs

Zoals ik al aangaf niet goedkoop deze crème voor 50ml betaal je een whooping € 86,-. Ik zie online diverse aanbieders (ook in Nederland) maar bij Notino is hij volgens mij het beste geprijsd, het scheelt bijvoorbeeld zo’n 6 euro met Lookfantastic. Ben je helemaal verzot op deze crème is er ook een enorme 100 ml pot te verkrijgen.

Mening:

Heerlijk, de geur is fijn, het gebruik is fijn, mijn huid voelt superzacht na gebruik en hij doet het prima onder make-up. De structuur is heel licht bijna gel-achtig. Ik heb deze pot overdag gebruikt als dagcrème na mijn serum en dat was een prima combinatie. Er is ook nog een extra rijke uitvoering van deze crème voor de dames die nog wat meer willen. Voor mij is deze ‘normale’ helemaal prima. Ook erg lekker in de zomer denk ik door de lichte structuur van de crème. Ik vind het een aanrader maar de prijs is wel heel hoog.

Elemis pro-collagen marine cream

Tip: Kijk eens op de luchthaven(s) als je daar bent (mocht het weer mogen/kunnen in de toekomst 😦 ). Ik kocht bijvoorbeeld de reinigingsbalm toen deze in een extra grote pot en in de aanbieding was op de luchthaven van Liverpool.

Annette

 

16 thoughts on “Elemis

 1. Heerlijk lijkt mij past nu even niet in het budget maar is qua prijs volgens mij vergelijkbaar met Chanel terwijl hier volgens mij betere ingrediënten inzitten. Net als de Charlotte Tilbury dit vond ik zalig. Ben benieuwd naar het Revolution setje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jammer dat zo een crème best duur is, maar hij lijkt mij wel heel goed. Wat dat betreft is zo een box van Lookfantastic super leuk om zo een mooie crème te proberen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Elemis | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Elemis | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 10. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 11. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 12. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s