Boekrecensie

J.K. Rowling – Het vervloekt kind

BA Paris – achter gesloten deuren

Ik ben het jaar weer voortvarend gestart met het lezen van een aantal boeken. Vandaag review ik er twee voor je. Het laatste boek (of eigenlijk is het een toneelstuk) van J.K. Rowling en een thriller van BA Paris.

rowling    paris

*De covers komen van de Bol.com site

Laat ik beginnen met het boek voor de Potter fans. Als echt Potter-fan stond dit boek al een tijdje op mijn wensenlijstje maar was het er nog niet van gekomen. In de kerstvakantie dan toch aangeschaft. Ik moet zeggen het boek stelde mij wat teleur, niet het verhaal maar hoe het was verschenen. Ik had uiteraard gelezen dat het om een toneelstuk ging maar dacht eerlijk gezegd dat voor het boek dit zou zijn verwerkt. Helaas, je leest dus echt een toneelscript.

Persoonlijk vond ik dat balen, het leest niet zo lekker en ik moest er echt even inkomen. Dat lukte wel prima en toen ging het verhaal voor me leven en zat ik weer helemaal in het HP wereldje.

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Al met al toch een lekker boek en het is mijn eigen schuld dat ik over het hele script-gebeuren heb heengelezen want het staat er wel degelijk bij als je het boek wilt bestellen 🙂 Dat kun je hier doen als hardcopy of hier als ebook. Als je net als ik een HP fan bent moet je dit boek zeker lezen.

Dan weer een echte thriller die je op het puntje van je stoel zet. Het is een Engelse thriller en echt een verhaald waar je nekharen van overeind gaan staan. In het begin kon ik wat moeilijk sympathie voor Grace opbrengen want ik dacht waarom laat je je zo behandelen door een man? Maar gaandeweg het verhaal lees je in wat voor uitzichtloze situatie zij zich bevindt brrrrr.

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft. “Achter gesloten deuren” houdt je van begin tot eind geboeid en B.A. Paris is de sensatie uit Engeland!

Als je van thrillers houdt die je tot het einde vast houden met hun spanning dan moet je dit boek lezen. Je kunt hem als paperback bestellen of als ebook.

Lekker, weer 2 fijne boeken achter de kiezen, op naar de volgende.

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link*

11 thoughts on “Boekrecensie

  1. Dit weekend ga ik echt weer even lekker lezen. Ik wil dit jaar een flink aantal boeken uitlezen, ik heb er nog zoveel op de plank staan die ik moet lezen. Dus iets minder op mijn mobiel, en lekker lezen. De thriller klinkt super! Ga ik onthouden. De Cursed Child heb ik ook gelezen, ik vond het wel weer heerlijk om mij even in het Harry Potter – wereldje te wentelen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben ook gek op lezen, maar door alle bezigheden die ik ook leuk vind komt het er vaak niet van. Tijdens vakanties verslind ik wel weer stapels als een soort inhaal race. Achter gesloten deuren klinkt heel goed. Potter heb ik niet zoveel mee, maar heb me er ook nooit in verdiept. Misschien toch maar eens doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s