Micellair water

Micellair water(s)

Vandaag heb ik een review van 4 micellair waters die ik veel heb gebruikt of nog in gebruik heb. Ik denk dat iedereen inmiddels wel bekend is met micellair water en bijna alle beauty merken hebben er tegenwoordig wel een in hun assortiment.

micellaire water Hema Balea Garnier

Ik heb al heel wat verschillende watertjes getest de afgelopen jaren waarvan er ook een aantal al op mijn blog zijn verschenen. Lees bijvoorbeeld die van Diadermine.

In dit artikel vergelijk ik er 4. Het zijn die van de Hema, Balea (DM Duitsland), Garnier en Dr. Pierre Ricaud. Van die laatste 2 is al een review op de site aanwezig en die kun je hier en hier teruglezen. Blijven de Hema en de Balea over.

Ik start met die van Balea die heb ik inmiddels opgemaakt dus kan daar ook een goed oordeel over geven. Als eerste de werking, die is prima en ook de prijs EUR 2,95 voor deze enorme fles is meer dan goed te noemen. Toch is dit voor mij geen re-buy en dat komt echt door de geur. Ik kon maar niet thuisbrengen wat een vreemd geurtje dit water heeft. Tot mijn dochter weer eens met de nagellak remover bezig was en deze dus precies zo rook. Hahaha echt waar. Ik krijg bij gebruik van dit water dus echt een nagellak remover ‘gevoel’ en tsja dat is wel het laatste wat je op je huid wilt smeren nietwaar?

Dan die van de Hema. Je betaald EUR 2,- voor een fles, wat prima is natuurlijk maar deze ruikt ook een beetje vreemd. Niet helemaal hetzelfde als die van de Balea maar wel een vreemd luchtje ook. Oh no! Echt waar. Ik dacht eerst dat het aan mij lag omdat de andere micellair waters die ik gebruik eigenlijk geen geur hebben en dat heeft mijn absolute voorkeur. Ook dit is dus een prima watertje maar geen re-buy voor mij.

Die van Dr. Pierre Ricaud blijft mijn absolute no. 1 hij heeft totaal geen moeite met mascara en je hoeft dus niet te ‘boenen’. Je kunt deze online kopen 2 voor de prijs van 1 voor EUR 8,90. Dat is wellicht wat meer dan de andere varianten maar ik vind hem echt beter.

Die van Garnier (maar dan met de roze dop) is mijn welverdiende no.2. Ik gebruik hem al jaren met veel plezier en vind micellair water eigenlijk een onmisbare eerste stap in het reinigen van mijn gezicht.

Gebruik jij een micellair water en zo ja welke?

Annette

 

23 thoughts on “Micellair water

 1. Die van de Hema heb ik momenteel ook. Niet slecht maar vind hem wel slechter dan die van garnier en de door ons zo geliefde Ricaud.

  Een water die naar nagellak remover ruikt? Haha! Thanks for the warning!

  Like

 2. Balea € 2,95 dat klinkt goed maar een nagellak remover gevoel hoeft voor mij ook niet zo nodig. Ganier hoor je veel goede verhalen over, maar volgende keer ga ik Dr. Pierre Ricaud proberen. Ik wacht gewoon op een aanbieding. 😉

  Like

 3. Wat een fijn review, ik houd om eerlijk te zijn ook niet van vervelende geuren in producten, een reden voor mij om iets idd niet meer te gebruiken

  Like

 4. Ik heb die van Vichy gebruikt die ik heel aangenaam vond en momenteel gebruik ik het micellair water van Corine de Farme wat ook heel goed is eigenlijk. Voor mijn ogen gebruik ik wel steeds een speciale reiniger met olie in… anders blijf ik maar wrijven!! Groetjes !

  Like

 5. Ik gebruik het huismerk van het Kruidvat (Kruidvat Sensitive 3-In-1 Micellair Water) er zit geen parfum, kleurstof of alcohol in. Een flesje van 250 ml kost 2,49 en op het moment de tweede fles voor 0,50. Het doet wat het belooft en ik ben er blij mee.

  Like

 6. Pingback: Opgemaakt #18 | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Opgemaakt #21 | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Make up doekje | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: L’Occitane reinigingsolie | Ann Ages Gracefully

 10. Pingback: Nuxe | Ann Ages Gracefully

 11. Pingback: Nivea | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s