Pur

Pur Melt Away

In een van mijn unboxing video’s en Favorieten (klik) kon je zien dat ik een mooie reiniger had gekocht van het Amerikaanse merk Pur. Ik kwam eerder in aanraking met dit merk in mijn adventskalender van vorig jaar (link) waarin ook een product van dit merk zat.

Pur Melt Away

Pur is zoals de naam al aangeeft een heel puur merk. Ik heb eens even rondgesnuffeld op hun website en ze gebruiken prachtige ingrediënten zijn vegan-friendly geen parabenen, over het algemeen alcohol-vrij en glutenvrij. Ze hebben ook echt heel veel minerale make-up als je daar een liefhebber van bent. Zeker eens het checken waard. Klik hier voor hun site. https://www.purcosmetics.com/about-us

Pur melt away

Maar terug naar de olie of beter gezegd de Melt away makeup emulsifier (what’s in a name 🙂 ). Het is verpakt in een prachtig plastic flesje (BPA-vrij dus ‘vriendelijk’ voor de natuur) met een klik-dop. Dit vind ik het enige onprettige aan het product omdat je niet zo goed in de fles kunt knijpen (hard-plastic) om de olie op je vingers te krijgen. Maar eenmaal uit de fles hebben we zaligheid te pakken.

Ik was nooit fan van oliën op mijn gezicht maar ik ben langzamerhand toch om aan het gaan en kan olie meer en meer waarderen (zal ook met de leeftijd te maken hebben dat het gewoon meer voor mijn huid doet). De geur is zalig maar heel mild (beetje bijenwas-achtig) en het product smeert als de brandweer en inderdaad de make-up smelt van je huid. Even goed inmasseren en afnemen met wat lauw-warm water.

Pur melt away

Ook met oogmake-up en waterproof heeft deze olie totaal geen probleem. Voor mij altijd een dikke plus als ik een reiniger ook gewoon op mijn ogen kan gebruiken. 12 natuurlijke oliën zitten er maar liefst in dit product met onder andere Jasmijn olie, Citroenschil olie en avocado olie nom-nom je zou hem bijna over de salade gebruiken haha. Verzorgd en hydrateert de huid en breekt overtollige gezichtsolie af. Dus ook uitermate fijn als je een vette huid hebt deze olie.

Pur melt away

Hij is ook nog eens extra lief voor je wimpers staat erbij geschreven. Nou dat is mijn trots dus hoera voor deze olie. Ik betaalde EUR 18,- voor dit product en kocht hem dus bij LookFantastic in de UK. Wat mij betreft een aanrader voor de liefhebbers van een reinigingsolie. Er zit wel wat essentiële olie ook in dus of dit irriterend is voor de gevoelige huid durf ik niet te zeggen want mijn huid lust alles (behalve Kamille).

Gebruik jij olie voor je gezicht?

Annette

13 thoughts on “Pur

  1. Oeh, dit klinkt als een heerlijk product voor mij. Ik vind alleen de naam ‘melt away’ al zo lekker klinken haha;-) Sinds een jaar gebruik ik geen olie meer om mee te smeren, ik merk toch dat ik daar sneller puistjes van krijg. Olie om mee te reinigen echter, gebruik ik heel graag! Ik heb er nu een van Paula’s choice in gebruik en de shea cleansing oil van L’Occitane vind ik ook altijd prettig.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Favorieten 2017 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s