Cien Eye Mousse

Eye Mousse – Cellular Beauty

Ook ik kon het niet nalaten om een product mee te nemen van de Lidl uit de Cellular Beauty lijn. Dat is die lijn waarvan men roept dat het een dupe zou zijn van La Prairie. Klopt van geen kant natuurlijk want een crème van een paar euro is qua ingrediënten niet te vergelijken met een crème van een paar honderd euro.

Nou geloof ik ook weer niet dat een dure crème ‘beter’ is dan een budget variant maar vaak zit er achter een dure crème (bij bepaalde merken) wel langdurig onderzoek en hoogwaardige kwaliteit ingrediënten in en dat is bij een goedkoper product dan weer minder het geval. Nogmaals niets mis mee maar het is wel een beetje appels met peren vergelijken.

Oog mousse

Goed, ik nam dus de oog mousse mee. Het woord mousse zette me wel even op het verkeerde been want wat moet je je daarbij voorstellen? Bij het openen zag ik dat het een behoorlijk dikke gel is, die je lekker kunt inkloppen en snel intrekt.

Op de verpakking lees ik dat er myramaze in zit (geen idee) maar wat dus zorgt voor cel vernieuwing en een ‘straktrekkend’ effect heeft.

Gebruik

Hier gaat het dan ook mis wat mij betreft. Al na een paar dagen merkte ik dat de huid onder mijn ogen toch wel erg droog aanvoelde. Ik gebruik deze mousse overdag. In de avond gebruik ik een rijke oog crème (deze van IT cosmetics).

Waar ik de eerste dagen best aangenaam verrast was door de oog crème moest ik mijn mening na een paar dagen bijstellen. De huid onder mijn ogen voelt wat droog en tegen de avond zelfs wat ‘schilferig’. Ik dacht wellicht teveel gebruikt? Dus het gebruik bijgesteld maar het gevoel bleef. Ik heb het idee dat het de combi is met mijn concealer, die praten niet lekker met elkaar. Op de dagen dat ik geen concealer gebruik vind ik de oog mousse beter.

Mening

Helaas dus niks voor mij deze oog mousse. Ik vind hem niet verzorgend genoeg, zelf wat uitdrogend werken en vooral als je een wat oudere huid hebt en dus wat fijne lijntjes rondom de ogen is dat niet een heel fraai gezicht.

Voor de prijs van € 3,99 hoef je het niet te laten maar voor mij is dit absoluut geen topper. Doe mij maar een oog crème die beter verzorgt en die vooral het gebied rondom de ogen goed hydrateert. Nee helaas voor mij geen rebuy van dit product. Heeft er onder mijn lezers iemand ervaring met deze oog crème?

Annette

7 thoughts on “Cien Eye Mousse

  1. Van schilfering had ik geen last maar ik vond het ook geen topper. Wel regelmatig gebruikt maar vond het prettiger bij wat hogere temperaturen. En inderdaad je kunt het niet vergelijken met La Prairie (hoewel ik dat nog nooit geprobeerd heb en het waarschijnlijk ook nooit gaat gebeuren). Ik vond het serum wel prettig maar de dagcréme dan weer niet die ging rullen. Al met al zou ik het niet nog eens kopen en met mij veel mensen waarschijnlijk want er staat regelmatig een grote voorraad bij de Lidl.
    Heb nu die van Neutrogena in gebruik tot nu toe bevalt deze prima (aanbieding 1+1).

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s