Origins

Origins Cleanser White Tea

Al een aantal jaar gebruik ik met veel plezier de Purity Made Simple van Philiosophy. Toch wilde ik graag ook eens een ander merk proberen. Ik las veel goeds over het merk Origins en ging dus even langs de Douglas en liet me daar informeren over de diverse cleansers die er zijn van dit merk. Uiteindelijk ging ik de deur uit met deze variant met Witte thee.

Origins Cleanser white tea    Origins cleanser white tea

Origins

De filosofie van Origins is vertrouwen op de kracht van planten in cosmeticaproducten.

Origins wil kwalitatieve, natuurlijke huidverzorgingsproducten creëren met de kracht van de natuur, bewezen door de wetenschap.

Origins producten bevatten krachtige plantextracten, organische ingrediënten en 100% natuurlijke, essentiële oliën. Origins wil de planeet, zijn hulpbronnen en alles wat er op leeft beschermen door aarde- en diervriendelijke praktijken, verpakkingen en beleidsnormen.

Origins cleanser White tea      Origins cleanser white tea

Dat klinkt alvast goed nietwaar? Dan het gebruik; je hebt maar een klein beetje van de cleanser nodig die een mooie parelmoerglans heeft. Ik masseer hem in (met vochtige vingers) nadat ik mijn gezicht met een micellair reiniger heb schoongemaakt en dus al een deel van de make up kwijt ben. Dan pak ik mijn Olaz gezichtsborstel erbij en ga nog 1 minuutje over mijn gezicht. Vervolgens met een lekkere washand met lauw water haal ik de cleanser van mijn gezicht. Superschoon en lekker zacht. Mijn huid voelt lekker en is klaar voor de nachtverzorging. Je kunt de cleanser ook uiteraard prima gebruiken zonder gezichtsborstel.

Origins Cleanser      Origins cleanser

Volgens de verpakking zitten er ‘dirt-grabbing’ oftewel vuil opnemende mineralen in :). Verder dus de Zilveren Witte thee, een zeer sterke anti-oxidant die de huid helpt te beschermen tegen vrije radicalen.

Arabidopsis: Een klein bloeiend plantje dat helpt bij het herstellen van beschadigde huidcellen en het stimuleren van gezonde cellen.

Resveratrol, ook dit is een planten extract die je ook tegenkomt in onder andere rode druiven. Het helpt tegen zichtbare huidveroudering en heeft ook de status van super antioxidant (toe maar!)

Maritime Pine (een bepaalde Dennenboom dus): Ook wel de voedingsstof voor de jeugdigheid genoemd beschermd de huidcellen tegen beschadiging die je huid kwetsbaar maken voor UV straling.

Een hoop fijne ingrediënten dus! De geur is trouwens echt heeeeeeel erg lekker.

Wat zit er NIET in: Parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, chemicaliën en ander stofjes die je liever niet op je gezicht wilt hebben.

Origins Cleanser

De cleanser is niet goedkoop met zijn EUR 28,- maar heel zuinig in gebruik. Je doet maanden met deze tube dus dan valt het wel weer mee en het is heel belangrijk om je huid goed te reinigen elke dag, dan blijft je huid gewoon in de best mogelijke conditie. We worden natuurlijk dagelijks blootgesteld aan vervuiling, airco, make up etc dus zorg dat je elke dag je huid goed schoonmaakt. Ik vind het een aanrader. Het is een mooi merk en ik wil zeker ook nog andere producten van dit merk gaan proberen.

Deze cleanser wordt aangeraden voor de gecombineerde tot droge huid. Zoals ik al eerder schreef er zijn nog andere varianten ook te verkrijgen dus ga zeker even kijken welke cleanser het meest voor jou geschikt is.

Welke reiniger gebruik jij voor je gezicht?

Annette

11 thoughts on “Origins

 1. Origins heb ik van gehoord. Pluspunt is inderdaad dat er natuurlijke ingrediënten inzitten. Ik heb vorige week de reiniger van Olaz opgemaakt en sinds die tijd begonnen met het merk van Action. Sommigen vinden het belangrijk dat er goede ingredienten inzitten maar voor een reiniger vind ik dat niet echt belangrijk. Je spoelt het weer af met water en als mijn gezicht schoon is ben ik tevreden. Met bijvoorbeeld dag of nacht verzorging is het een ander verhaal maar dat is persoonlijk. Claudy

  Like

  • Hi Claudy ik ben het deels met je eens daarom vind ik een douchegel bijvoorbeeld ook niet zo boeiend of deze wel of niet ‘groen’ is, het verdwijnt zo weer door het doucheputje. Met een gezichtsreiniger heb ik toch wel het idee dat het net even wat dieper je huid reinigt. Een reiniger moet voor mij vooral goed werken en voor een schoon gevoel zorgen, dan ben ik blij 🙂

   Like

 2. Volgens mij heeft mij moeder deze, dus die pak ik wel eens als ik bij mijn ouders logeer. Ik vind hem ook heel fijn. Beetje fris en muntachtig toch? Of is dat een andere? Ik vind het ook een fijn merk. Ik gebruik nu zelf (al jaren) Purity (net zoals jij) en die wissel ik af met eentje van Clarins. Ik wil niet elke dag dezelfde gebruiken.

  Like

 3. Pingback: Nivea Reinigingscreme | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Biomed | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Make up doekje | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Origins | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Origins | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s