Sample Saturday

Erno Laszlo – Tonic

Dit kleine flesje heeft me het afgelopen jaar wat hoofdbrekens bezorgd. Vond ik het nu wat of toch niet, ik vond het een lastige….Ik had dit flesje in eerste instantie mee op zomervakantie vorig jaar, dacht dat is een prima (for)maatje en dus mee in de toilettas naar Kreta.

Erno Laszlo Hydraphel

Eenmaal daar en een paar keer gebruikt vond ik het eerlijk gezegd helemaal niets. Het glibbert en glijdt over de huid op een ‘gekke’ manier, dus kocht ik toen een flesje micelair water van Filorga (lees hier de review) wat het er niet beter op maakte haha.

Welk merk?

Erno Laszlo bestaat al sinds 1927 en is opgericht door Dr. Laszlo nadat hij een Hongaarse prinses met acne had behandeld (met goede resultaten, dat snap je) en op die manier een goede (baanbrekende) formule had gevonden voor een mooie gezonde (gezichts)huid. Hollywood ging met dit product aan de haal en zo werd het bekend over de hele wereld (niet in NL te koop overigens, wij moeten uitwijken naar de UK). Later heeft hij zijn producten uitgebreid en zijn er ook reinigers, toners etc aan het assortiment toegevoegd.

Erno Laszlo Hydraphel

Wat is het?

Ik heb dus een flesje toner/tonic. Ik denk dat dit een boxproduct is geweest want ik zou niet weten hoe ik er anders aan ben gekomen 😊

Het heeft een aantal mooie ingrediënten maar helaas zie ik alcohol Denat als 2e ingrediënt op de lijst staan, zo jammer en voor een product met deze prijs -ai- een no-go wat mij betreft. Er zitten wel fijne exfoliërende en vocht inbrengende ingrediënten ook in – dus waarom die uitdrogende alcohol? Stom!

Erno Laszlo Hydraphel

Wat vond ik ervan?

Na die eerste paar dagen op vakantie was ik dus niet overtuigd. Het flesje ging mee terug naar Nederland, werd min of meer vergeten, ik vond het weer terug en besloot het nu eens op te maken. Ik denk dat ik er in totaal een dag of 10 mee heb gedaan, prima dus voor een eerste indruk.

Maar wat ik al zei, het glibbert en glijdt op een vreemde manier over je huid. Het lijkt net of de huid het niet opneemt (waarschijnlijk de glycerine?) maar niets is minder waar, want mijn huid voelt na gebruik super zacht en verzorgd aan. Vandaar dus een beetje mijn twijfel…..ik weet het echt niet goed of ik nu goed of slecht moet vinden, daarvoor heb ik waarschijnlijk nog een flesje nodig haha.

Waar te koop en wat kost het?

Online bij onder andere Look Fantastic, maar liefst EUR 60,- en tsja, voor een toner zou ik dat never nooit niet neertellen. Dus prachtig verhaal van die Doctor en ongetwijfeld voor mensen met een acne huid wellicht zeker eens de producten nader bekijken maar ai, nee 60 euro voor een toner -waar ik over twijfel- en de alcohol Denat een misser vindt, ik sla over!

Annette

7 thoughts on “Sample Saturday

  1. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s