Oils for Life

Oils of Life

Zoals jullie in mijn artikel van een tijdje terug hebben kunnen lezen had ik via de Face Book pagina van The Body Shop een flesje Oils of life toegestuurd gekregen en plaatsgenomen in het beautypanel. Vandaag wil ik je wat meer vertellen over deze heerlijke gezichtsolie.

Oils for life      Oils for life

Toen ik in het beautypanel zat had ik de Oil pas een aantal dagen in huis en dus nog niet zo lang kunnen testen. Ik houd ervan om een product echt een paar weken te proberen zodat ik echt aan jullie kan vertellen wat het wel (of niet) doet voor mijn huid.

Ik was wel een beetje huiverig moet ik zeggen want ik ben niet zo van de olie op mijn gezicht. Ik heb een keer argan olie gebruikt en was daar verre van tevreden over. Ook lijkt het me altijd veel te vet. Maar deze olie heeft me echt aangenaam verrast.

Het flesje vind ik erg mooi zo met die kleurtjes die in elkaar overlopen. Het flesje met pipet zijn van glas dus je moet er erg voorzichtig mee zijn. Dat vind ik zelf dan ook het enige nadeel van het product. Het is kwetsbaar en je hebt echt twee handen nodig voor gebruik. Dus na openen moet je een plekje op de wastafel vinden voor het flesje om vervolgens met het pipet een aantal druppels op je vingers te druppelen. Dat zou handiger moeten kunnen denk ik.

oils for life      oils for life

Wat zit er in dit flesje:

Zaad oliën zijn de meest geconcentreerde bron van essentiële voedingstoffen op aarde: vanuit een enkel zaadje groeit immers een volledige plant. De oliën zijn koudgeperst, in de meest zuivere vorm, zodat de krachtige eigenschappen behouden blijven en er een optimale affiniteit met de huid zal zijn.

 • Zwarte komijnzaadolie: staat bekend om een zeer hoge concentratie antioxidanten (uit de Egyptische nijlvallei)

 • Cameliazaadolie: bevat van nature een hoge concentratie onverzadigde vetzuren (afkomstig van naaldbomen in China)

 • Rozenbottelzaadolie: is rijk aan Omega 3 en Omega 6 (afkomstig uit het Andesgebergte in Chili)

Je betaalt voor een flesje met 30ml EUR 35,-. Ik vind dat helemaal niet duur. Het product is superzuinig in gebruik. Je hebt maar (afhankelijk van je huid) 3 tot 5 druppels per keer nodig. Je doet dus echt maanden met dit flesje. Zelf gebruik ik voor mijn huid ongeveer 5 druppels.  Mijn huid is normaal tot vocht-arm en kan vooral in het najaar/winter wel wat lekkers gebruiken :). Je moet zelf een beetje kijken wat voor jou de juiste hoeveelheid is. Maar meer dan 5 druppels kan ik me niet voorstellen dan wordt het echt te veel voor je huid en gaat het vettig aanvoelen.

Ik gebruik de olie in de avond en doe daarna nog een nachtcrème op. Dit hoeft niet maar kan dus wel gewoon.

oils for life      oils for life

Wat zegt The Body Shop over deze olie:

The Body Shop heeft een gezichtsolie voor dagelijks gebruik ontwikkeld die de huid intens revitaliseert en tekenen van veroudering zichtbaar vermindert. Geniet van een sensorische ervaring, op basis van 99% natuurlijke oliën; deze lichtgewicht Intensly Revitalising Facial Oil versmelt moeiteloos met de huid en laat een zijdezacht finish achter, zonder te plakken. It’is not a miracle…but it’s close!

*1% van de overgebleven ingrediënten bestaat uit essentiële bestanddelen om de volledigheid van de formule te garanderen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de geur van dit product vinden. Hij doet mij heel erg denken aan een luxe Wellness Resort. Het is een wat kruidige geur maar heerlijk warm. Ik vind hem heel erg lekker maar ik las ook al bij een aantal andere bloggers dat ze de geur verre van aangenaam vinden. Grappig om te lezen, maar voor mij is het echt een zalige geur.

oils for life

Ik masseer hem even in op mijn gezicht en hals en wacht dan even kort voor ik mijn nachtverzorging aanbreng. Het product is ook geschikt voor een gevoelige huid dus dat is goed nieuws voor de dames die daar last van hebben.  Ga zeker even een sample halen bij TBS als ze die hebben en probeer het uit. Wees niet net als ik de eerste keer lekker scheutig en knijp dus niet een hele pipet leeg en roep dan gelijk, gets wat vet, dit is niks 🙂 hahahaha maar doe echt wat de gebruiksaanwijzing zegt. Overdaad schaadt in dit geval. Ons ben zuunig dus 3 tot 5 druppels is mijn advies.

Zou dit een product voor jou zijn denk je?

Annette

p.s. Wanneer je een Oils for Life product kiest, help je TBS om zaadjes te planten en een positieve bijdrage aan de natuur te leveren. Fijn!

16 thoughts on “Oils for Life

 1. Ja hoor, absoluut. Ik had een olie van L’Oreal en die vond ik veel te vet/geparfumeerd. Ik geloof direct dat deze fijner is, en een kruidige geur vind ik juist heel erg lekker!

  Like

 2. Gelukkig kreeg ik een sample van de Body shop! Ben helemaal fan van gezichtsolie geworden, vind die van Kiehls trouwens hemels ruiken, al lijkt die wat vetter. Deze van de Body shop ruikt niet zo lekker als die van Kiehls maar wel een hele fijne olie.

  Like

 3. Pingback: No7 | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Drops of Youth | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s