Haarolie (BioSilk en het budget alternatief van Balea)

Sinds een jaar of twee gebruik ik, nadat ik mijn haar heb gewassen een haarolie om het extra te verzorgen. Mijn haar is redelijk slap en futloos dus ik moet er wel altijd een beetje werk van maken om het toonbaar te krijgen. Al moet ik zeggen dat ik sinds een jaar steeds meer slag krijg in mijn haar (hormonen?!) en het een tikkie beter te ‘handelen’ is.

Maar goed, terug naar de haar olie dus. In een van de eerste Beauty Boxen (ik ben de eerste 1,5 jaar lid geweest maar door de leveringsproblemen (lees, constant te laat, maand overslaan en daar niet over communiceren naar ons als leden) uiteindelijk uit frustratie opgezegd) zat een flesje Biosilk.

Wat een heerlijk spul en wat een heerlijke geur.

IMG_0778          IMG_0779

Over BioSilk:

Het BioSilk serum is een unieke leave-in zijde dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend: herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. De silk voorkomt beschadiging door het gebruik van stylingtools, zoals stijltangen, krultangen en föhns.

* Herstelt en beschermt het haar

* Geeft het haar een mooie glans

* Beschermt tegen de hitte van stylingtools

* Vrij van SLS en sulfaten

Ik gebruik het altijd op nat haar als ik dus uit de douche kom. Je hebt maar een klein beetje nodig (enkele druppels). Ik wrijf het dan in mijn handen en maak een ‘streng’ van mijn haar (dus een staart die ik ronddraai, snappen jullie wat ik bedoel?) zo komt het serum van ongeveer halverwege mijn haar tot in de puntjes. Ik doe het niet bovenop omdat je haar anders vettig kan worden/voelen. Daarna laat ik mijn haar grotendeels opdrogen en pas als het bijna droog is föhn ik nog een beetje.

IMG_1328      IMG_1329      IMG_1330

Het nadeel van de BioSilk vind ik de prijs. Een grote fles van dit heerlijke spul kost maar liefst EUR 30,- en dat is veel geld. Zelf heb ik de laatste keer een grote fles op de Bazaar in Beverwijk kunnen scoren voor de helft en daar was ik reuze blij mee. Ik geloof dat ze bij de op=op ook wel eens de kleine flesjes hebben maar ik weet niet hoe duur die zijn.

Maar er is ook een alternatief, namelijk de haarolie van de Balea. Deze is superbudget en kost maar EUR 2,95 per flesje ook hier heb je maar heel weinig van nodig en het voordeel is dat deze in een pompje zit (2 pompjes is voor mij voldoende). Deze ruikt ook lekker maar niet zo lekker als de BioSilk dat moet ik toegeven maar verder prima in gebruik en je doet superlang met deze flesjes. Mocht je dus een keer in Duitsland zijn en een DM-markt binnenlopen, neem dan deze haar olie mee.

Gebruik jij een haarolie?

Annette

8 thoughts on “Haarolie (BioSilk en het budget alternatief van Balea)

  1. Ik heb nog 2 miniflesjes liggen van Biosilk… ( lijkt alsof ik van alles heb, maar bewaar vaak die spullen voor een speciaal moment.. die maar niet komt, hahaha) Wat is het duur…wist de prijs niet eens. Ik heb ook snel slap en futloos haar. Olie /serum maakt vaak dat het erger wordt, maar ik geloof je direct. Je hebt ook heel goede, die het haar niet verzwaren.

    Like

  2. Ik gebruik al jaren BioSlik. Vanaf de eerste keer dat mijn kapper het liet zien. Ik ben een hele grote fan. Alleen wanneer je er net iets teveel in smeert is je haar meteen mega futloos!

    Like

  3. Pingback: Opgemaakt #14 | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s