Dr. Pierre Ricaud – Make up

Dr. Pierre Ricaud

Ik ontving een prachtig pakket met producten van Dr. Pierre Ricaud. Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord. Het is een Cosmetica bedrijf waar bijvoorbeeld ook Yves Rocher onder valt. De producten zijn in Nederland alleen online te koop. In Frankrijk zijn er een aantal winkels die het merk verkopen. Ik ontving echt een enorme hoeveelheid producten en laat je vandaag de make up producten zien. Maar eerst iets meer over het merk.

Dr. Pierre Ricaud    Dr. Pierre Ricaud

HET ONTSTAAN: Een Dokter – En zijn gevoel voor diagnose

Ons merk streeft sinds zijn oprichting door Dr Pierre Ricaud in 1986 een wetenschappelijke aanpak na die is gebaseerd op diagnose, innovatie en doeltreffende resultaten, met als doel het creëren van gepersonaliseerde verzorgingen voor uw schoonheid. Vervaardigd in Frankrijk. Onze verzorgingen worden vervaardigd en geleverd zonder tussenkomst van derden. Bij de vervaardiging wordt een ethische en veilige aanpak van de schoonheid gerespecteerd, vanaf de selectie van de grondstoffen tot aan het eindproduct.

Dr. Pierre Ricaud    Dr. Pierre Ricaud

Zoals ik al zei ontving ik een heel groot aantal producten. Ik probeerde de volgende producten uit voor een mooie ooglook: Oogschaduw basis, Blush, Mascara, Oogschaduw, Lipstick in potloodvorm en de concealer. Ik ontving ook een prachtige rode lipstick en dito nagellak. Ik draag zelf geen rood dus deze gingen naar mijn collega die er enorm blij mee is. De roze nagellak zal je zeker een keer voorbij zien komen in een nagel update het is een prachtige Frambooskleur.

Dr. Pierre Ricaud      Dr. Pierre Ricaud

De producten ogen enorm luxe. De verpakkingen zijn echt prachtig en ik ben verliefd op het mono oogschaduw in de kleur Prun (pruim) . De blush is helaas te licht voor mijn huid en ook deze is naar een collega gegaan. Ook zij is erg blij met het product.

De oogschaduw blijft perfect zitten met de basis uit het kleine tubetje. De mascara is prima maar zelf heb ik liever iets meer volume. Het lippotlood is niet helemaal mijn kleur maar brengt heel fijn aan en blijft best goed zitten. Het is een gekleurde lipbalm.

Ricaud make up      Oogschaduw Ricaud

Ik vind dat met name de gezichtsverzorgingsproducten enorm lijken (qua verpakking ) op die van Lancome. Ik ga deze wat langer testen en zal er dan ook een artikel over maken. Ook ben ik een aantal huidverzorgingsproducten aan het testen, wat ik er tot nu toe van heb gebruikt zijn het echt hele fijne producten.

Het is zo leuk om een nieuw merk te ontdekken en dan ook nog eens dat het zo fijn werkt allemaal. Echt top. De prijzen zijn prima, wel wat hoger dan de meeste drogisterij merken. De meeste producten die ik je hierboven heb laten zien zijn op dit moment rond de EUR 10,- per stuk (er is een fijne 50% kortingsactie). En had ik het al over de verpakking gehad van de oogschaduws? ooooow prachtig!

Had jij al eens van dit merk gehoord?

Annette

 

29 thoughts on “Dr. Pierre Ricaud – Make up

 1. Mijn moeder bestelde vroeger wel eens gezichtsverzorgingsproducten van deze dokter! Ik wist niet dat ze ook make-up hadden, maar die ziet er inderdaad luxe uit zeg! Mooie tintjes!

  Like

 2. Ik heb een concealer van dit merk, waarschijnlijk al lang over datum maar hij is zo fantastisch dat ik hem niet weg wil doen en ik weet niet of hij er nog steeds is. Ook heb ik wel eens lipstick van dit merk gebruikt en dat beviel ook prima, bleef altijd goed zitten.

  Like

 3. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, ik ben pas op latere leeftijd in ontdekkingsreis voor make-up. Daardoor begin ik ook een semi-blog met make-up review. Maar ik vind het altijd echt leuk om te lezen en nieuwe dingen uit te proberen. Je klinkt wel enthousiast over de producten.

  Like

  • Ik ben ook een laatbloeier hoor, ik denk dat ik tot mijn 35ste eigenlijk nooit oogschaduw gebruikte. Dat was een zeldzaamheid. Ik hield het bij een mascara en soms een oogpotlood 🙂 Ik ga zeker even een kijkje nemen op je blog, leuk!

   Like

 4. Pingback: Dr. Pierre Ricaud | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Lichaamsverzorging | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Feest make-up | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Opgemaakt #26 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s