Utsukusy

Utsukusy Masker en reiniger

Bij Northflix won ik een tube van de Utsukusy Bijin cleanser. Een heerlijk zachte reinigingscrème op basis van amandelolie, shea butter, calendula, kamille en abrikozenpit olie, die geschikt is voor de gevoelige huid.

Utsukusy veil mask en Bijin reiniger

Met kamille ben ik altijd erg voorzichtig omdat ik daar (als een van de weinigen ik weet het) een reactie op krijg. Nu gaat het hier om een reiniger dus het is erop en eraf maar een beetje spannend vond ik het toch wel. Omdat kamille niet het hoofdbestanddeel is kreeg ik geen reactie en kan ik deze reiniger dus met een gerust hart helemaal opmaken.

Over de cleanser:

De Bijin Facial cleanser cream is niet echt een reinigingsmelk en ook geen face wash, het zit er tussen in. Het is een reinigende crème. Vet lost namelijk op in vet, en water lost op in water. Door de natuurlijke vetten / crème in de Bijin Facial cleanser cream lost talg, vuil en verharde huid (hoorn) op, waardoor mee-eters bij dagelijks gebruik verdwijnen en er een schone en fijnmazige huid verschijnt met schone en kleine poriën, terwijl de huid ook diep gevoed wordt en rimpel vorming wordt voorkomen.

Utsukusy Bijin Facial Cleanser cream
Ik gebruik de cleanser inmiddels een paar weken en hij bevalt mij prima. Hij is lekker ‘zacht’ en heeft een fijne subtiele geur. Ik haal eerst de meeste make-up van mijn gezicht met de oogremover en dan met een micellair water. Dan is de Bijin aan de beurt. Even een lekkere dot crème inmasseren en daarna gebruik ik een washand met warm water om mijn gezicht van de cleanser te ontdoen.


Mijn huid voelt na gebruik eerlijk zacht aan en is absoluut niet trekkerig. Op de site van Utsukusy vind je nog wat tips over hoe je de cleanser nog meer kunt gebruiken. De cleanser is ook geschikt voor de gevoelige huid (maar ook de onzuivere en de rijpe) wat altijd prettig is om te weten. Zoals alle producten van Utsukusy bevat het product geen parabenen, geen minerale oliën en geen alcohol.

Dan ga ik over naar het masker, bij de tube cleanser ontving ik ook een lekker sheet mask. In dit geval die met Hyaluronzuur.

Over het masker:

Doordat Castor olie (of Ricinusolie en ook wonder olie genoemd) een reinigende en tevens verzorgende werking heeft, wordt castor olie vaak gebruikt bij een droge, verouderde huid. Ook maakt castor olie de poriën vrij van bacteriën, waardoor de huid er gaaf uit ziet. Castor olie ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Doordat je moleculen een kleine massa hebben, kan de olie makkelijk tot de diepe huidlagen doordringen. Door de bijzondere eigenschap van castor olie, de mogelijkheid om door de verschillende huidlagen heen te kunnen dringen; vervoert castor olie de werkzame stoffen diep de huid in. Zo wordt het huideigen hyaluronzuur uit dit veil masker goed in de huid opgenomen zodat de huid weer goed gehydrateerd is.

Nadat ik mijn huid dus helemaal gereinigd heb kan ik dit masker aanbrengen. Na ongeveer 15 minuten is het mooi geweest, haal je het masker eraf en masseer je het hyaluronzuur dat nog op je gezicht is achtergebleven lekker in. Daarna breng je je gewone verzorging aan zoals je dat gewend bent. Ik doe maskers eigenlijk altijd in de avond dus in mijn geval gaat er een serum en nachtcrème op mijn snoet.

Ik heb genoten van mijn eerste kennismaking met de producten van Utsukusy. Goede ingrediënten en fijn in gebruik.

Annette

20 thoughts on “Utsukusy

 1. Ik heb mijn Bijin net opgemaakt, zalige cleanser! Ik gebruikte hem altijd in de avond. Masseerde hem in zodat mijn make-up kon losweken, en stapte daarna onder de douche om hem af te spoelen. De geur vond ik echt zalig. De foto met het masker, echt hilarisch!

  Like

 2. Ik moet nog steeds een keer dit merk proberen, maar er komt telkens weer wat tussen. Nu mijn camera en een kind wat op zichzelf gaat wonen en serviesgoed nodig had.
  Goed, het heeft geen haast, toch?
  Wel fijn om te lezen dat je er zo van genoten hebt!

  Like

 3. Pingback: Opgemaakt #23 | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Utsukusy | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s