Origins

Origins – Frothy Face Wash

Ik houd van een goede reiniger en ik vind het leuk om elke keer weer wat nieuws of een nieuw merk te proberen. Qua reinigers ben ik dus veel aan het wisselen al zitten er ook wel een paar ‘terugkomers’ in mijn routine (bijvoorbeeld het micellair water van Garnier) maar mijn tweede reiniger wisselt met regelmaat. Deze keer probeerde ik een reiniger van Origins voor je uit.

Origins Checks and Balances

Wat hij doet:

Ik heb al eerder producten van Origins gebruikt bijvoorbeeld deze hele lekkere Ginzing crème (lees hier de review) of de reiniger met White Tea (lees hier de review), beide producten die ik met heel veel plezier heb gebruikt.

Deze reiniger – met actieve Toermalijn – als ingrediënt is fijn als je een Normale, droge of vette huid hebt. Ik kan op de site van Origins geen volledige ingrediëntenlijst vinden, dat vind ik een gemiste kans. Wat ik wel lees;

Onze slimme gezichtsreiniger balanceert de droge en vettige plekken op de huid. Deze zachte, schuimige gezichtsreiniger met breedbladig zeewierextract, tarweproteïne en toermalijn houdt de overmatige olieproductie tegen en beschermt tegelijkertijd de droge zones. Bovendien zorgt het aroma van bergamot, groene munt en lavendel voor een frisse geur. De huid voelt heerlijk schoon. Het voelt nooit strak, getrokken of uitgedroogd.

Mijn mening;

Ik zou deze reiniger niet opnieuw kopen, de geur is inderdaad fris, maar dan bedoel ik tandpasta fris, het ruikt en voelt echt als tandpasta. Ik durf door de sterke geur deze reiniger dan ook niet op mijn ogen te gebruiken. Ik kan de geur wel waarderen maar heb het liefst toch een reiniger die ik zonder problemen op mijn hele gezicht kan gebruiken.

Mijn huid voelt inderdaad niet droog maar bij het afspoelen -nu komt het- hahaha voelt het wel wat ‘zeperig’. Tja, hoe moet ik dat gevoel nu omschrijven? Stug? Ik weet het niet goed maar als je je handen met een ‘harde zeep’ wast ken je vast wel dat gevoel dat de boel ondanks dat het niet ‘droog’ aanvoelt toch wel graag een lik crème wil hebben. Nou zo dus…. 😊

Origins Frothy Face Wash

Ik had deze reiniger in de douche staan en inmiddels is hij op maar ik heb dus wel eens betere producten gehad van dit merk. Voor een grote tube betaal je EUR 19,-. Voor een reiniger vind ik dat een prima prijs maar het zou voor mij dus geen re-buy worden.

Wat ik wel weer interessant vind om te lezen is dat ze dus tegen dierproeven zijn en dat in Europa dus ook niet doen daar testen ze op mensen maar ze verkopen dus wel hun producten in landen waar dierproeven verplicht zijn, hmmmm toch een beetje dubieus en commercieel want als je een principe hebt moet je daar of voor staan of het niet pretenderen dat je er niet in geloofd. Dit schrijven ze;

Sommige landen waar producten van Origins worden verkocht, eisen dat alle geïmporteerde cosmetica op dieren wordt getest als onderdeel van hun reglementaire veiligheidsproces. Als merk dat geworteld is in de wetenschap, doen we er alles aan om wereldwijd via de wetenschap een einde te maken aan dierproeven. Daarom werken we samen met het instituut voor in vitro wetenschappen (The Institute for In Vitro Sciences) (http://wwww.iivs.org) in hun missie om ervoor te zorgen dat alternatieve tests de wereldwijde standaard worden.

Wat vind jij daarvan?

Annette

6 thoughts on “Origins

 1. Nou slecht als je echt tegen dierproeven bent (en dat impliceren ze toch) dan moet je ook geen producten verkopen in landen waar dit verplicht is…beetje dubbel en lijkt toch eerder dat ze zoveel mogelijk winst willen maken. Ik ken het merk alleen van het overnight mask. Deze reiniger ken ik niet en zou ik op basis van je review ook niet kopen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vond het ook een beetje gek verhaal wat ze op hun site hebben gezet. Geeft me wel te denken altijd dit soort zaken. Ik zou liever geen dierproeven zien als het niet nodig is en gelukkig zie je het steeds minder.

   Like

 2. Ik kan mij die Ginzing crème nog herinneren. Jammer dat deze niks is.
  Dat waardeer ik zo aan bv. Dr. Organic. De directeur vertelde dat zij dus niet aan China leverden vanwege die dierproeven. Alles wat in China op de markt komt wordt opnieuw getest en inderdaad op dieren. Belachelijk natuurlijk. Mensen in China kunnen wel bestellen via een andere website en zo omzeilen zij die dierproeven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh balen zeg. Maar ja gelukkig blog jij erover en kunnen wij besluiten het wel of niet te kopen.
  Ik koop dus geen MAC make-up meer, omdat ik ooit een filmpje zag over hun testen op dieren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s