Sample Saturday

Philip Kingsley – Elasticizer

Dit product ontving ik in de adventskalender van Lookfantastic (klik hier voor de unboxing), maar ik had het ook al eens eerder in een van de beautyboxen ontvangen en ik heb het met veel plezier gebruikt. Daarom toch maar besloten om deze tube in een sample Saturday te bespreken.

Philip Kingsley Elasticizer

Welk merk?

Philip Kingsley, geboren in 1930 in East End in Londen, werkte zich op tot de meest vooraanstaande expert op het gebied van haar- en hoofdhuidverzorging. Zijn passie voor haar begon in de kapsalon van zijn oom, waar hij begon te helpen toen hij pas 16 was. Zelfs op deze jonge leeftijd erkende hij de diepe psychologische betekenis die haar heeft voor zowel mannen als vrouwen. Hij opende zijn Flagship Clinic op Green Street, Mayfair in 1968, en vervolgens zijn Fifth Avenue-kliniek New York in 1977. Beginnend met slechts vijf basisproducten groeide Philip’s kliniekassortiment tot meer dan 50 op maat gemaakte formuleringen.

Wat is het?

Deze elasiticizer is een soort pre-shampoo of pre-conditioner. Je doet het dus op je haar voordat je het gaat wassen. Je kunt het product ook een hele nacht in laten trekken als je wilt. Normaal gebruik je dit product 1 tot 2x per week.

Philip Kingsley Elasticizer

Omdat je het moet gebruiken voor het wassen is het even bedenken hoe je dit het beste in je routine in kunt bouwen. Voordat ik in de avond onder de douche stap sport ik altijd een half uurtje dus dat was een mooi moment. Ik had de tube al op mijn crosstrainer gezet zodat ik het niet zou vergeten, haha. Je neemt een lekkere klodder en masseert deze in je haar, ik deed het vervolgens in een knot en sporten maar.

Leuk weetje:

Oorspronkelijk was het ontworpen voor Audrey Hepburn, om haar haar goed te herstellen en weer te laten schitteren na weken stileren op de set.

Wat vond ik ervan?

Ik vind het een zalig haarmasker en mijn dochter ook. Je haar wordt zo superzacht, krijgt een prachtige glans en valt heel goed. Je stapt gewoon onder de douche, spoelt het product uit en wast je haar dan als normaal en eventueel nog een beetje conditioner als je haar dat nodig heeft. Het product heeft geen geur en is parabenen vrij (voor de liefhebber).

Er zitten veel effectieve ingrediënten in het masker zoals ricinusolie en gehydrolyseerde elastine die je haar hydrateren. Het is geschikt voor alle haartypes (inclusief Kroes en heel fijn haar) en geeft je haar extra sterkte en elasticiteit om het te beschermen tegen dagelijkse factoren zoals borstelen en warmtestyling.

Philip Kingsley Elastizicer

Ik lees ook veel goede reviews over dit merk en de producten die ze hebben voor de gevoelige hoofdhuid en anti-roos producten. Mocht je dat als probleem hebben wellicht eens kijken?

Waar te koop en wat kost het?

Ik zie geen Nederlandse webshops met dit product maar het is makkelijk online te verkrijgen. Er is een tube van 150ml die kost ongeveer € 40,- en er is ook een enorme pot van 500ml te koop. Ik vind het zijn geld zeker waard. Je hoeft het maar 1x per week te gebruiken en je haar zal je dankbaar zijn 😊

Annette

9 thoughts on “Sample Saturday

  1. Lijkt mij een fijn product als ik het zo lees. En anders dan een gewone conditioner, want soms lees ik ook wel eens een tip dat je eerst je conditioner op moet brengen en daarna pas je haar moet wassen (maar dat doe je altijd weer op nat haar). Ik zou het ook zo vergeten, voordat ik het weet sta ik al onder de douche. Dat overkomt mij ook altijd met maskers die ik onder de douche uit wil spoelen. Leuk dat Audrey Hepburn het ook gebruikte!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

  3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Weekoverzicht | Ann Ages Gracefully

  5. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

  6. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s