Curaçao

Curaçao

Het zit erop. Onze heerlijke vakantie naar de zon. Afgelopen donderdag kwamen we weer aan in het koude Nederland. Flinke overgang maar wat was het lekker om even de zon op de huid te voelen. Ik vertel je hoe het was.

Heen- en terugreis

We vlogen rechtstreeks met de KLM, wat een goede service hebben die toch en wat een vriendelijk personeel. Echt top. Op elke stoel een dekentje  en kussentje. We waren nog niet in de lucht of iedereen kreeg een flesje water en een verfrissingsdoekje. Daarna de warme maaltijd. Ik heb heerlijk gegeten. Daarna de koffie/thee ronde maar je kon ook een likeurtje erbij nemen. Na een paar uurtjes de ‘koude snack’ in dit geval een ijsje (mini magnum-achtig) en weer een cupje water en na weer een paar uurtjes nog de warme snack, pizza stuk met een rijstsalade (koud), en een bavarois toetje. Ja, zo kom je de vlucht wel door en alles bij de prijs in dus nergens voor hoeven betalen.

Curacao (13)      Curacao (20)    Curacao (15)    Curacao (21)

Bikini’s

Op Curaçao verbleven we op het Kunuka resort van Corendon. Later dit jaar gaat Tui het overnemen begreep ik. Het was elke dag rond de 30 graden en je begrijpt dat we dan ook eigenlijk alleen in bikini hebben gelopen 🙂 . Ik had er op de valreep voor de vakantie nog twee uitgezocht bij LASCANA. Een ‘eenvoudige’ zwarte bikini met een randje studs en een heerlijke veelkleurige variant. Tegenwoordig kun je alles Mix ’n Matchen dus de topjes en de broekjes kon ik prima combineren met bikini’s die ik al had.

Warm

Het koelt niet echt af in de avond. Is het overdag een graad op 30 bleef het in de avond een graad of 27. Ik vond het zalig dus ook in de avond vooral luchtige kleding gedragen.  Op de laatste twee dagen hadden we een prachtige halo om de zon en dat leek gewoon een regenboog, helemaal rond. Ik begreep dat het best apart is om dat te kunnen zien en dat zelfs in het NOS weer is geweest?! Prachtig was het. We hebben ook 2x een regenbuitje gehad maar die was met een paar minuten weer over dus we bleven gewoon bij het zwembad liggen.

Curacao (16)

Willemstad

We zijn 1 dag de hort op geweest en wel naar Willemstad. We gingen met een oude gepimpte schoolbus en dat was al een ervaring op zicht. Willemstad was leuk maar niet heel bijzonder. De brug (koningin Emma brug) is tof die kraakt en piept en schud behoorlijk en natuurlijk even bij de letters een foto schieten. We hebben heerlijk geluncht en lekker rond gelopen, ijsje gegeten en toen met de bus in de middag weer terug naar het resort.

Luieren

Het was dus echt even een luiervakantie, lekker veel gelezen en ik zal een aantal boeken zeker de komende weken langs laten komen want er zaten een paar hele fijne tussen. Wel bij het zwembad een schuin oog op de Leguanen gehouden, haha die hadden een nest in de (rots) wand bij het zwembad gemaakt en kwamen regelmatig even buurten. Vooral banaan konden ze zeer waarderen. Isabelle en ik vonden ze toch wel een beetje eng dus wij lagen aan de zijkant van het zwembad zodat we ze goed in de gaten konden houden als ze weer eens aan de wandel waren.

Rare wezens

Over rare wezen gesproken. Wat hebben we ook weer een hoop mensen gezien die vuurrood waren verbrand. Mensen, mensen wat een domkoppen zeg. Eerste dag vol in de zon gaan liggen met een lijf dat de hele winter geen spatje zon heeft gehad. Er staat altijd een harde wind dus ja, je ‘voelt’ het niet (was een veelgehoord excuus) maar je weet het verdorie toch? Daarna konden ze dus de rest van de vakantie onder de parasol blijven. Pfff, wij hebben er weer 2 flessen zonnebrand doorheen gesmeerd in de week dat we er waren, op een klein randje her en der (van het wisselen van de bikini’s) geen verbrandingen opgelopen we wisselden zon en schaduw goed af en vooral de eerste dagen je lijf goed laten wennen.

Maar wat was het lekker. Nu weer aan het werk en volop in het corona gedoe. Dat was ook lekker even geen nieuws (1x per dag even nu.nl checken) en helemaal afgezonderd en ook veel off-line geweest. Zalig. De batterij is weer even opgeladen.

Annette

 

16 thoughts on “Curaçao

 1. Gaaf hoor Curaçao, ziet er prachtig uit inclusief de leguanen 😁. Het is dat het zolang vliegen is (vliegangst) anders had ik er zeker een x naartoe gegaan. Nu hier volop in de corona gekte, wat een gedoe allemaal, hopen dat het snel voorbij is. Fijne week weer 🙋

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk Curaçao om van de zon te genieten en te relaxen. Willemstad is leuk voor 1 dag je en om over de pondjesbrug te lopen. Gelukkig net op tijd thuis en succes met het thuis werken. Het zijn toestanden en onze gezond ever stand gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een zaligheid daar! En die leguanen! Tom zou ze geweldig vinden, ik zou ook liever afstand houden. Ik snap die mensen ook niet, niet slim inderdaad. Ik hoop dat hier de zon ook blijft schijnen, zijn we allemaal wel aan toe!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ziet er heerlijk uit allemaal en je was net op tijd qua vakantie voorlopig is alles geannuleerd en nu maar hopen dat we niet richting Italië gaan. Mijn broer zou deze week naar Curacao gaan en (logisch) geannuleerd maar helaas geen geld terug wegens pandemie= overmacht. Hopelijk volgt iedereen de regels goed op want ik hoorde van het weekend nog veel mensen die zich “immuun” wanen. Kan zelf niet naar buiten maar volgens manlief was het erg druk in de stad zaterdag en ontbeten de mensen “as usual” buiten de deur. (’s Hertogenbosch). Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ooh, wat heerlijk genieten, zeg! En je bent gelukkig op tijd teruggekomen, helaas wel in de Corona-gekte…. Voorlopig kun je weer even teren op de vakantie-vitamines die je hebt opgedaan op Curaçao 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Boekrecensie | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s