Krakau

Krakau citytrip

Afgelopen week was ik naar Krakau in Polen. Het weer was niet helemaal lekker maar heb een hoop gezien, veel gelachen en erg genoten van mijn weekje weg. Ik neem je even mee naar wat er op het programma stond.

citytrip Krakau

Ik ging met een verzorgde busreis. We waren met 30 personen in een bus met 50 plaatsen dus ruimte genoeg voor iedereen. Je hebt ook altijd meer dan genoeg beenruimte trouwens, want ik was al eerder met de bus naar Praag geweest (lees hier). Het is een hele zit maar met regelmatige stops en mijn ereader bij de hand prima te doen.

Zaterdag was het vertrek en reden we naar zuid Duitsland (Glauchau) voor een overnachting. Tijdens de tussenstops kun je al een beetje kennis maken met je mede passagiers en s’avonds hadden we diner in het hotel en zaten we aan een tafel met zijn 8en dus ook gezellig gekletst gelijk.

IMG_2066-BorderMaker

Op zondag gingen we door naar Krakau. We stopten onderweg nog in het plaatsje Wroclaw waar we ruim 2 uur kregen om het stadje te bekijken. Er was een mooie Gotische kerk en er was een soort jaarmarkt met wat kraampjes. Het was erg warm met ruim 20 graden. In de avond kwamen we bij ons hotel in Krakau aan en hebben we in het hotel gegeten.

Maandag een stadswandeling in het historische Krakau. De wandeling duurde ongeveer 3 uur bij elkaar en was onder leiding van een gids. Het was weer goed warm met een graad of 23 (schat ik in) en na de wandeling hadden we nog een paar uur ter vrije besteding in de stad. Ik heb lekker rond gelopen, een ijsje gegeten en een terrasje gepakt.

IMG_2106-BorderMaker

Dinsdag was er een excursie naar de Zoutmijnen van Wieliczka. We gingen met een echte mijnlift naar beneden en doordat je steeds dieper de mijn in ging was je uiteindelijk ruim 200 meter onder de grond. Prachtige beelden gehouwen uit zout en er was ook een ondergronds museum eenmaal buiten was het weer omgeslagen en begon het te regenen.  Ik ben toen met de taxi naar een winkelcentrum gegaan en heb daar nog even gewinkeld en wat gegeten.

Op woensdag met de bus naar de Adelaarsroute en een wandeling door de ruine van het kasteel van Ogrodzieniec, het was grijs en grauw weer maar tijdens de klim bleef het droog. Je kreeg via een zendertje een Engels sprekende ‘gids’ mee :). Eenmaal terug van de wandeling begon het te regenen en werd het helaas niet meer droog.

In de avond gingen we naar de Joodse buurt in Krakau voor een Jiddische avond – een joodse maaltijd gegeten en er was een klein 3-mans orkestje. Erg gelachen met mijn tafelgenoten.

IMG_2128-BorderMaker

Donderdag stond het bezoek aan Auschwitz op het programma. Het weer was weer treurig maar past wel bij de sfeer. Een groot deel van de rondleiding (met gids) was droog maar op het einde ging het echt heel hard regenen. Tot op de knieën nat en heel koud maar zeer indrukwekkend wat je daar ziet en dan te bedenken dat mensen daar een aantal winters hebben gezeten zonder schoenen dus klagen deden we niet.

IMG_2151-BorderMaker

We reden ook nog door naar Birkenau maar daar liep je volledig buiten en gingen er maar een paar mensen de bus nog uit. We waren zo nat en koud dat de meesten het maar voorbij lieten gaan.

Vrijdag was alweer de terugreis en gingen we terug naar zuid Duitsland voor de overnachting. Op zaterdag zijn we nog in het Duitse Soest gestopt voor een paar uurtjes in de stad en toen terug naar Nederland. Mooie reis, jammer van het weer maar ondanks dat heb ik erg genoten. Leuke mensen ontmoet en veel gezien.

IMG_2160-BorderMaker

Annette

 

 

18 thoughts on “Krakau

 1. Staat nog op mijn verlanglijstje Krakau en Auschwitz lijkt mij ook indrukwekkend. Vorig jaar in Dachau geweest waar helaas op dat moment een grote groep neonazi’s waren en zij maakten het nog triester…Fijne week.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk verslag en altijd leuk een busreis met excursies. Je kan dan tijdens het eten evalueren met elkaar met wat je hebt gezien en gedaan. En heerlijk gelachen met leuke mensen is ook wat waard. Mijn levens slogan is ook ” een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Wij vinden het af en toe ook leuk een busreis en heerlijk relaxed.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat apart en ook stoer dat je dit gedaan hebt…Ik ben geen type die altijd samen met iemand ergens naartoe moet, maar een week… Je moet maar afwachten of het een beetje klikt met iemand. Super leuk dat je een leuk groepje bij elkaar had en een bijzondere locaties! Ja, zoiets zou ik ook interessant vinden om te bezoeken. Alleen liever samen met Jeroen en/of Tom.

  Like

  • Ik vind het niet erg om alleen op vakantie te gaan, het was even een drempel over maar inmiddels al vaker gedaan. Soms vind je een leuke gezelschap soms niet, ook prima want ik vind ‘alleen’ zijn ook geen enkel issue, ik vermaak me altijd wel!

   Like

 4. Heel heftig zeg… maar ook mooi! Mijn vriendin is Poolse en vind het moeilijk om terug te gaan, toch zijn we van plan om deze reis samen te maken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Plog | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

 10. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s