Praag

Reisverslag Praag

Voor de volgers op Instagram en/of Twitter is het geen nieuws. Ik was vorige week op een stedentrip naar Praag en ik neem jullie graag nog even mee middels een reisverslag. Het was voor het eerst dat ik ‘alleen’ op vakantie ging. Kids bleven thuis en vonden Praag maar niets. Het stond al zo lang op mijn lijstje dat ik gewoon geboekt hebt en wat een leuke reis was het.

Op maandag vertrokken we richting Praag. Ik ging met een busreis en de verzamelplek was in Beek (bij Arnhem). Rond kwart over 9 vertrokken we en met onderweg twee stops voor een plasje, broodje en theetje kwamen we rond kwart over 8 s’avonds aan in het hotel in Praag. Ik heb zelf totaal geen moeite met zo’n lange rit, ik heb mijn ereader mee, muziekje op de telefoon of gewoon lekker naar buiten kijken, er viel genoeg te zien onderweg.

Dinsdag begon het dan echt, om 9 uur verzamelen bij de bus. Onze Nederlands sprekende gids Bo nam ons mee voor een lange stadswandeling door het oude centrum van Praag. We begonnen langs de Karelsbrug en het John Lennon memorial, de Joodse wijk en via de duurste (winkel) straat naar het stadsplein waar oud en nieuw (lees oud is alles van voor 1300 en ‘nieuw’ alles van na 1300 hahaha). We bezochten een postkantoor met waanzinnige schilderingen. Al met al een wandeling van zo’n 4 uur en bijna 10km. Daarna de middag voor onszelf dus ik ben terug gelopen naar het stadsplein (eerst even bijkomen met wat drinken en een broodje). Ik nam een taxi terug naar het hotel.

Woensdag was het ook weer verzamelen om 9 uur en gingen we richting Burchtwijk (dus bovenin de stad). Normaal heb je dan een waanzinnig uitzicht maar helaas hadden we mist ☹. We hebben daar ook weer een flinke wandeling gemaakt langs alle oude gebouwen, kerken en kathedralen en de middag wederom ter vrije besteding. Ik kwam langs een schattig peperkoekhuisje (en moest daar natuurlijk koekjes kopen). Om 4 uur moesten we terug zijn bij de bus en gingen we richting stad. Daar hebben we toen met zijn allen een diner gehad en gingen we de lichttour doen. Helaas nog steeds mistig dus dat viel in het water. Wel nog naar een fonteinshow geweest, leuk op muziek met mooie kleurtjes.

Vandaag mochten we uitslapen haha want verzamelen was een kwartier later om kwart over 9. We reden met de bus naar Konopiste daar gingen we een oud kasteel bezoeken. Pittig klimmetje naar boven maar inmiddels waren we geoefende lopers dus het ging goed. Een rondleiding gehad door de prachtige kamers die allemaal nog in originele staat waren. Je mocht er geen foto’s maken. De kasteel heer had jagen als hobby en heeft bij leven maar liefst 274.000 dieren geschoten (niet normaal toch). Het kasteel hing dan ook vol met zijn jachttrofeeën. Ik vond het een beetje zielig. De middag vrij om te winkelen en dat heb ik gedaan. Woensdag de shoplog met alles wat ik kocht pfieuw. In de avond nog een folklore avond bezocht. Het leek me een beetje ‘volks’ maar was heel gezellig en viel me niet tegen.

Vrijdag was de laatste dag alweer en moesten we vroeg bij de bus zijn (kwart over 8). We gingen 2 uur rijden naar Karlovy Vary (ook wel Karlsbad genoemd) een kuuroord dat bekend staat om zijn heilzame bronnen met warm water. Ik vond het veel van Zwitserland weghebben, veel peperdure winkels wel leuk om even doorheen te wandelen en wat van dit water te drinken. Niet te pruimen natuurlijk want zit boordevol ijzer en mineralen. Je moet het dan ook middels een speciaal kruikje of met een rietje drinken anders worden je tanden helemaal bruin. In zuid Duitsland (Geiselwind) hadden we nog een diner en overnachting en zaterdag de terugrit naar Nederland.

Superleuke reis, heel veel gezien en veel geleerd over de stad Praag. Ik vond het fijn dat je in de ochtenden steeds een excursie had en dan s’middags tijd voor jezelf dna kon je lekker je gang gaan. Aanrader voor iedereen die nog niet eerder in Praag is geweest en de stad wil leren kennen.

Ben jij al eens in Praag geweest?

Annette

18 thoughts on “Praag

  1. Pingback: Shoplog Praag | Ann Ages Gracefully

  2. Welk hotel had je? Of heb ik erover heen gekeken? Als het het Penta Hotel was, hoe was het eten daar dan? Wij willen ook supergraag naar Praag gaan maar ik heb claustrofobie en met een snurkende vader die naast je ligt is het toch wel een beetje benauwd… Dank je wel alleszins!

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Krakau | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s