Boekreview

Boekrecensie

De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Vorige week las ik een boek, haha niet zo maar een boek maar een soort ‘zelfhulpboek’. Ik geloof dat de schrijver het een boek voor zelfhulpboekhaters noemt maar ja, het is maar net hoe je ernaar kijkt natuurlijk.

boekreview

Het boek stond al een tijdje op mijn ereader maar elke keer besloot ik toch wat anders te lezen. Vorige week ging ik voor mijn werk een dagje naar Genève en de ereader ging mee uiteraard. Toen ik 4 uur!!!!! vertraging bleek te hebben *huil* kon ik mooi de 154 blz lezen en was het boek ook gelijk uit. Ja, elk voordeel heb zijn nadeel is het gezegde van Johan Cruijff toch?

De 4 uur vertraging was natuurlijk verre van ideaal want ik wilde graag naar huis na een lange dag vergaderen. Helaas was het in Amsterdam noodweer (vorige week dinsdag) en mocht het vliegtuig dus niet opstijgen. Ik besloot het boek toen maar te lezen want tsja, who is giving a f*ck 🙂 ?

Ik vond het wel een vermakelijk boek, heb er ook wel weer wat dingetjes uitgehaald maar om het nu enorm vernieuwend te noemen dat zeker niet. Mark Manson laat je met name nadenken of je wel de juiste keuzes maakt. Je kunt namelijk niet overal om geven maar moet keuzes maken en prioriteiten stellen. Wat vind je nu echt belangrijk en wat toch minder. Laat problemen van een ander niet jouw problemen worden. Wat is het ergste dat kan gebeuren?

Die laatste heb ik van de week in praktijk gebracht. Ik zat al een tijdje tegen een beslissing aan te hikken terwijl ik in mijn hart en hoofd al lang een besluit had genomen. Durfde het alleen nog niet hardop uit te spreken. Ik vroeg me dus af: Wat is het ergste dat kan gebeuren? Daar ben ik een dag of 2 nog mee bezig geweest maar vrijdag toch maar gewoon eens uitgesproken wat ik op mijn hart had.

Opluchting natuurlijk. Ik ga hier vooralsnog niet uitwijden over waar het om ging dat komt wel in de toekomst (misschien) eerst maar eens voor mezelf dingen op een rijtje zetten. Het boek heeft me dus toch wel net dat steuntje in de rug gegeven wat ik nodig had.

Wil jij het boek ook lezen?  Een hardcopy kun je HIER bestellen, lees je net als ik op je ereader klik dan HIER voor het ebook.

Je hebt het boek dus zo uit en er zit vast wel wat voor je bij wat je kan helpen nadenken. Niet alle hoofdstukken zijn misschien even interessant maar dat is ook weer voor iedereen anders natuurlijk.

Heb jij wel eens hulp gehad bij ‘levenslessen’ door middel van een boek?

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link*

12 thoughts on “Boekreview

 1. Oef, vier uur is inderdaad wel erg lang zeg. Dan is het inderdaad maar goed dat je iets te lezen bij je had. Nee, ik ben zelf niet zo van de zelfhulpboeken eigenlijk, op de één of andere manier vind ik toch dat er meestal, net zoals jij zelf eigenlijk zegt, niet iets écht vernieuwends in staat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een vertraging…pfff… maar inderdaad, die tijd kan je opvullen met het lezen van een leuk boek. Soms kan het best helpen, of in boekvorm of bijvoorbeeld een artikel op internet. Het is vaak iets wat je allang weet, maar dan krijg je net die reminder die je weer even nodig hebt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Waar vertraging al niet goed voor kan zijn. Toen ik nog moest treinen voor mijn werk las ik zo ook best veel boeken uit 😛
  Ik vraag me nu eigenlijk af of dat hetzelfde boek is dat ik al een keer gelezen heb. Maar ik ben het niet zeker…
  Ik heb wel een aantal boeken op mijn gelezen-lijstje waar ik echt iets aan gehad heb.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s