The Ordinary

The Ordinary

Hyaluronic Acid 2% + B5

Mijn voorlopig laatste product van The Ordinary dat ik met jullie wil delen :). Wellicht volgen er toch nog meer in de toekomst want ik word blij van dit merk met zijn doktersachtige uitstraling. Inmiddels puilt mijn badkamer kastje uit van de flesjes met pipet en omdat deze allemaal ook nog eens van glas zijn ben ik zo voorzichtig mogelijk.

Lees bijvoorbeeld over de vitamine C -> klik hier of de Niacimide -> klik hier

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden. In feite kunnen we zeggen dat hyaluronzuur één van de bouwstenen van het lichaam is. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol in processen als wondgenezing. Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. Het schijnt dat de stof tot wel 1000 keer zijn gewicht in vocht kan vasthouden! In de huid is voor hyaluronzuur dan ook een belangrijke rol weggelegd voor hydratatie en volume.

Hyaluronzuur is een suiker (SAY WHUUUT) en valt daarom ook onder de glucose bouwstenen. Het zorgt voor een gezonde huid, maar ook voor gezonde gewrichten. De wat oudere dames en heren onder mijn lezers herkennen het wellicht we worden ‘kleiner’ door het inzakken van ons lijf J minder soepel (hallo stijfheid bij het opstaan) en gaan daarbij gaan we ook nog eens rimpelen. Een tekort aan hyaluronzuur dus.

The Ordinary Hyaluronic Acid

Hyaluronzuur zit in heel veel crème’s en ook bijvoorbeeld in de booster die ik van Mineral Skin Cosmetics heb mogen testen. Hyaluronzuur gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden. Doordat hyaluronzuur zo goed vocht kan vasthouden, kan het inderdaad fijne lijntjes verminderen. Je vindt de stof dan ook in heel veel antirimpelproducten terug. Ook in fillers zit vaak hyaluronzuur.

Hyaluronzuur zorgt dus met name voor een verbetering van hydratatie en elasticiteit van je huid en neemt de rimpeldiepte soms wat af. Bestaande rimpels en zonschade verminderen dat gaat echt niet (heb ik ook al vaker geroepen), met dit goedje oogt het gewoon allemaal wat frisser en fruitiger en dat is helemaal prima.

The Ordinary Hyaluronic acid

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype. Het ingrediënt werkt echter het beste in een vochtige omgeving. Als jouw huid aan de droge kant is heb je wel ook een vochtinbrengende crème nog nodig om de hyaluronzuur in te sluiten zeg maar. Heb je een vette huid dan kun je dit product prima op zichzelf gebruiken.

Ik gebruik een paar druppels van de hyaluron onder mijn dagcrème en ik klop het lekker in. Baad het niet dan schaadt het ook niet toch? Voor nog geen 7 euro krijg je een flesje met 30ml en daar doe je best lang mee. Laat even ‘drogen’ voor je met je overige crème aan de slag gaat. Nogmaals voor die 7 euro zou ik er nog een bad van nemen hahaha.

Ingredienten:

Voor de liefhebber nog even de ingrediënten en het product is dierproefvrij, vegan, noten vrij en zonder siliconen. De kans op irritaties bij dit product is minimaal omdat het al van nature in ons lichaam voorkomt.

Aqua (Water), Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Panthenol, Ahnfeltia Concinna Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, Polyacrylate Crosspolymer-6, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Ethoxydiglycol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Annette

 

8 thoughts on “The Ordinary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s