Sample Saturday

Illamasqua – gel primer

Volgens mij komt dit leuke potje nog uit de adventskalender van vorige jaar. Omdat ik eigenlijk nooit een primer gebruik (behalve op mijn ogen) lag hij al een tijdje te wachten. Ik vind primer onder mijn make-up/foundation eigenlijk niet echt nodig en ik houd niet van het gevoel (vaak te siliconen achtig) waardoor – vind ik – je huid een onnatuurlijk aanvoelt. Toch ging ik aan de slag met dit potje.

Illamasqua - primer

Welk merk?

Illamasqua is een Brits make-up merk, voor zover ik kan nagaan bestaan ze inmiddels ruim 10 jaar. De prijzen liggen best hoog maar ze geven dan ook aan een high-end merk te zijn. Helemaal Peta vriendelijk – geen dierproeven dus (en in het geval van de primer ook vegan). Het merk wordt veel gebruikt door (Engelse) make-up artists.

Illamasqua gel primer

Wat is het?

Een primer dus, je brengt deze aan na je dagcrème of serum en het zorgt ervoor dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Een primer is eigenlijk net als met verven 😊 een basislaag die zorgt voor een goede hechting.

Deze primer heeft ook nog eens microalgen, en toegevoegde vitamines C en B3 die zorgen voor een optimale hydratatie. Ook zitten er plantenextracten in die zorgen voor een kalmerend effect en voor het frisse gevoel zorgen.

Ik zie ook Niacimide op de ingrediënten lijst staan, daar ben ik groot fan van (lees hier de review).

Illamasqua gelprimer

Wat vond ik ervan?

Verrassend fijn, het is een echte gel waar je dus heel weinig van nodig hebt even met een spateltje een klein beetje uit het potje halen en aanbrengen over je gezicht. Vervolgens kun je je foundation/poeder aanbrengen. Het is een heel klein beetje plakkerig maar dat zorgt voor de goede hechting, mijn huid voelt totaal niet silicone achtig aan maar goed verzorgd.

Illamasqua gelprimer

Waar te koop en wat kost het?

Je kunt deze primer kopen bij LookFantastic voor een grote pot met 30ml betaal je ongeveer € 31,- voor de fans van primers lijkt me dit een aanrader. De meeste primers zitten vol met siliconen zoals ik al zei en deze heeft net dat beetje extra. Het is niet zo dat ik hierdoor ineens overstag ben en primers ga gebruiken maar het potje is met veel plezier leeg gemaakt.

Gebruik jij een primer onder je make-up?

Annette

5 thoughts on “Sample Saturday

  1. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

  2. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

  3. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s