Ecodenta

Coconut Tandpasta

Soms word je verrast met een pakketje en dat is niet alleen leuk maar als de inhoud dan ook nog eens een schot in de roos is ben ik heeeeeeel erg blij. Dat gebeurde met het pakketje dat ik ontving van Herbapharm met twee tubes tandpasta.

Ecodenta

Als jullie mij al langer volgen en de opgemaakt video’s/blogs bekijken heb je de zwarte tube met de extra black whitening tandpasta al een paar keer voorbij zien komen. Die gebruik ik namelijk al sinds afgelopen zomer toen mijn zoon met een aantal tubes thuiskwam.

Deze superzwarte tandpasta met geactiveerde houtskool wordt al langere tijd gebruikt in de medische wereld. De kool (houtskool) heeft een groot absorberend vermogen en verwijdert op zachte wijze verkleuringen van je tandglazuur. Ook absorbeert het nare luchtjes en doodt bacteriën die voor een slechte adem zorgen.

Ecodenta black toothpaste

Ik gebruik deze tandpasta dus al een aantal maanden en dan met name in de ochtend. In het pakket zat echter ook een kokos tandpasta en nu ik na de oilpulling (lees hier de review) en de charcoal poeder (lees hier) zo lekker in de weer ben met kokosnoten had ik hoge verwachtingen. En ja hoor. Deze is dus echt de bomb.

Ik heb snel last van geïrriteerd tandvlees en met name als ik wat stress ervaar heb ik er sneller last van. Met twee dagen al merkte ik resultaat. De tandpasta schuimt niet en dat is wellicht even wennen en heeft een hele lichte mint smaak maar het resultaat en de gladde tanden die ik hiervan krijg, Top!!!

Ecodenta Coconut

Deze variant is volledig biologisch en is de anti-plaque met natuurlijke kokosnoot en zinkzout. Het actieve zinkzout heeft een antibacterieel effect, helpt bacteriekolonies op het oppervlak van de tanden af te breken en de vorming van nieuwe tandplak te verminderen. Kokosolie wordt traditioneel beschouwd als een natuurlijke tand-whitener en ademverfrisser.

De prijs is even schrikken. Ruim EUR 8,- voor een tube (de zwarte tandpasta is een stuk goedkoper met zijn EUR 4,50) maar ik ga hier zeker een nieuwe tube van halen. Het voordeel van deze tandpasta vind ik dus het gladde gevoel (en dan met name aan de achterkant van mijn ondertanden waar ik normaliter altijd wat plak heb, voelt het echt veel gladder aan) en dat je het zout niet proeft zoals bijvoorbeeld wel bij de parodontax het geval is. Ook heeft hij tot nu toe afgerekend met mijn gevoelige tandvlees en is het al weken ‘rustig’ ik ben blij!

Blijvertje deze coconut variant. Er is ook nog een Organic Salt en een Papaya variant te krijgen. Je kunt deze producten kopen bij o.a. Holland & Barret maar ook online bestellen bij Bol.com (klik hier).

Annette

*Deze producten ontving ik ter review, en het artikel bevat een affiliate link*

24 thoughts on “Ecodenta

  1. Ik had een tijdje terug ook last van geïrriteerd tandvlees en toen ben ik ook tijdelijk overgestapt op natuurlijke tandpasta zonder fluoride. Ook bij mij werkte dat dus erg goed. Houtskool tandpasta heb ik echter nog nooit geprobeerd. Het zou je tanden ook wat witter moeten maken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Die kokosnoot tandpasta maakt me wel nieuwschierig. Ik heb de houtskool tandpasta al n paar keer bin jouw gezien. Je maakt me nu wel heel nieuwschierig toch masr ns kijken of ik m ergens tegen kom. ( ik ben geen one line koper!)
    Fijn dat je tandvlees er beter van wordt. Dus je kreeg echt een cadeautje in je brievenbus.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s