Boekrecensie

Linda Jansma – Uitverkoren

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken

Op vakantie las ik zoals gewoonlijk een behoorlijke stapel (symbolisch) boeken. Ik heb er in totaal 7 gelezen tijdens mijn 12 dagen op Kos en er zaten een paar pareltjes tussen. Ik review er twee deze keer. Beiden van Nederlandse schrijvers.

Ik start met het tweede deel uit de cirkel van kwaad van Linda Jansma. De recensie van het eerste deel lees je hier. Ik ben nooit zo kapot van Nederlandse thrillers maar Linda Jansma is daar een uitzondering op. Wow wat steekt dit boek ook weer goed in elkaar.

Linda Jansma; Uitverkoren

Over het boek:

Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer. Jules weet niet waarom. Terwijl Jules blijft zoeken naar antwoorden, krijgt ze als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een sekte. Voor ze het door heeft is Jules in de greep van de charismatische sekteleider die meer over haar verleden weet dan hij loslaat…

Lekker spannend en met als rode draad dus de dood van haar vader waar je in deel 1 ook al over kon lezen. In totaal zullen er drie boeken komen in deze serie en ik ben heel benieuwd naar het laatste deel. Wat zit er in die doos verdorie! J Nee, geen spoilers van mij maar zeker een aanrader deze boeken.

Klik hier om hem te bestellen als ebook of op deze link voor de papieren versie.

Ik las naast thrillers ook nog het boek over een bejaarde 🙂 jawel! En wat een hilarisch boek is dit.

Hendrik Groen

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken.

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage…

Inmiddels zijn de filmrechten van Pogingen iets van het leven te maken verkocht, en zal er een dramaserie gemaakt worden van het geheime dagboek van Hendrik Groen voor zover ik begreep met André van Duin (in zijn eerste serieuze rol) bij Omroep Max.

Ik heb regelmatig hardop zitten lachen bij dit boek en vooral rond het zwembad zag je mensen dan mijn kant op kijken. Ja sorry hoor….hahaha echt te grappig dit boek. Ik heb ook het tweede deel gelezen want deze oude man heeft mijn hart gestolen en ik hoop dat als ik ooit in een bejaarden tehuis kom dat ik ook zo’n leuke oude baas tref die lekker de boel op stelten zet. Wil je lekker lachen, dan is dit boek zeker iets voor jou.

Bestel hem via deze link als ebook of via deze link als papieren boek.

Heb jij lekker gelezen in de vakantie?

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link, als jij via die link besteld krijg ik daar een klein bedrag voor, dank je wel! De genoemde boeken heb ik zelf gekocht.*

13 thoughts on “Boekrecensie

  1. Ik lees mij de laatste tijd ook een pukkel. De boeken van Suzanne Vermeer (is overigens een man die het schrijft onder een andere naam) verslind ik gewoon.
    Hendrik Groen is g-e-w-e-l-d-i-g! Bijna in één ruk uitgelezen, zo grappig! Wat heb ik meegeleefd met zijn avonturen, was zeker lachen!
    Fijne tip, Linda Jansma ga ik onthouden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Favorieten 2017 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s