Computerbril

Kek Kijken

Dat ik op mijn oude dag een beetje kippig aan het worden was daar werd al geen geheim meer van gemaakt 🙂 . Ik heb leesbrilletjes in alle kleuren van de regenboog en op allerlei plekken in huis en op het werk. Echter teruggekomen van vakantie merkte ik dat ook op de computer mijn ogen toch een beetje meer focus nodig hadden. Tijd om de oogjes eens even te laten opmeten.

VisionDirect

Ik heb een oogmeting laten doen en zoals ik al dacht is er met op afstand kijken niets aan het handje en heb ik nog gewoon de volle 100% zicht. Lezen is een dingetje en nu dus die computer…. De opticien gaf een goede uitleg dat met mijn paar euro leesbrilletje ik mijn ogen geen goed deed door deze ook voor de computer te gebruiken.

Een leesbril is gemaakt voor een bepaalde afstand namelijk ongeveer 45 cm omdat dat de afstand is tot een boek, krant etc. Je computer (scherm) staat vaak op een afstand 2x zo ver dus rond de 80 cm en als je daar je leesbril voor gebruikt moeten je ogen dit corrigeren en dat is niet goed voor je ogen.

VisionDirect

Ik heb dus nu een mooie computerbril aangemeten gekregen met een multifocaal glas zodat ik EN kan lezen EN op de computer kan kijken/werken EN op een afstand van 3m alles nog scherp kan zien EN die een filter heeft tegen het blauwe licht van de computer (die kan je melatonine in de war gooien wat met name s’avonds dus voor slaapproblemen kan zorgen).

Helemaal het dametje dus weer met mijn nieuwe brilletje. Van VisionDirect kreeg ik de mogelijkheid ook een bril uit te zoeken en dat was niet tegen dovemansoren want dat betekende dat ik een tweede bril kon krijgen en er nu 1 voor op het werk heb en 1 voor thuis. Lucky Bastard.

VisionDirect

Uitzoeken en bestellen ging heel erg gemakkelijk. Omdat ik van de opticien de juiste metingen had voor mijn bril kon ik hiervan een foto (of kopie) uploaden en hoefde ik alleen nog maar een kek montuurtje uit te zoeken. Dat is gelijk het moeilijkst haha want er is een grote keuze aan brillen. Doordat ik net bij de opticien was geweest wist ik wel ongeveer welke monturen mij het beste zouden staan. Ik koos een montuur en klaar was ik.

De volgende dag kreeg ik een keurige email dat ze mijn geboortedatum nog nodig hadden en de datum waarop de oogmeting bij de opticien had plaatsgevonden. Dit stond allemaal op de bon die ik had geüpload maar was niet helemaal goed zichtbaar. Deze aanvullende gegevens dus even nog doorgemaild en weer een dag later kreeg ik een mail dat mijn bril in behandeling was.

VisionDirect zonnebril

De bril was uiteindelijk met drie dagen in huis echt razendsnel en nu kan ik dus zowel thuis als op het werk van een goede bril genieten. Bij visiondirect kon ik ook nog een zonnebril meebestellen dus zo gezegd zo gedaan. Ik hoop dat we nog een paar mooie zonnige dagen krijgen anders heb ik alvast een goede bril voor volgend jaar.

Het is trouwens ook mogelijk om de zonnebril op sterkte te laten maken als je dat wilt en ook voor contactlenzen ben je hier aan het juiste adres.

Ik zie alles weer scherp 🙂 wat vinden jullie van mijn bril?

Annette

*Ik ontving dit product van VisionDirect*

12 thoughts on “Computerbril

  1. Looking good! Ik hoef nog niet aan de leesbril maar desalniettemin zijn mijn ogen wel reteslecht. Heel erg in de min en dat had ik al als kind. Ik heb een Karen Millen zonnebril van Vision Direct waar ik ook erg blij mee ben. Staat op de blog 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi montuur heb je uitgezocht zeg! Welk type is dit? Ik heb er zelf ook één besteld bij dit merk maar heb nogal een ingewikkelde sterkte. Even kijken of dat gaat lukken dus 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s