The Ordinary

Vitamin C 23% + HA Spheres 2%

In een vorige blogpost kon je al mijn recensie lezen over de Niacimide (link) van The Ordinary. Nu is het de beurt aan de Vitamine C suspensie. Ja, het is geen crème, geen serum maar een suspensie 🙂 . Dit goedje heeft een gebruiksaanwijzing en het is handig om eerst even goed te lezen voor je met het product aan de slag gaat.

The Ordinary Vitamin C suspension 23%

Vitamine C

Vitamine C is helemaal ‘in’ maar ook een lastig ingrediënt. Het is heel instabiel en komt daardoor met name in poedervorm en is alleen effectief bij een hoge dosering (meer dan 10%) alles wat minder dan 10% bevat kun je wel skippen want daar komt niets van in je huid terecht. Vitamine C kan ertoe bij dragen dat je huid er weer fris en jonger uit komt te zien. Het zorgt voor een mooie egale uitstraling die ook tekenen van vermoeidheid te lijf gaat.

Deze suspensie bevat geen water en geen siliconen en blijft dus stabiel doordat er geen water aan het product is toegevoegd (let ook op de verpakking als je vitamine C koopt, hoe donkerder de verpakking en bij voorkeur luchtdicht pompje hoe beter). Doordat er naast vitamine C ook nog eens een percentage hyaluronzuur is toegevoegd is dit een ‘heftig’ mixje.

The Ordinary Vitamin C 23%

Je dient dit product in de avond te gebruiken op een gereinigde huid. Na het gebruik kun je je normale nachtverzorging aanbrengen. Het komt dus niet in de plaats van je serum of je crème maar is een extra stap (ja, nog 1 🙂 ).

Als je dit product aanbrengt (let op! klein beetje, het is geen crème) krijg je pins & needles ofwel, het prikt en brand een beetje (maar geeft bij mij verder geen irritatie). Dit kan tot 2 weken aanhouden totdat je huid gewend is aan de hoge dosering. Je voelt de korreltjes van het vitamine C poeder bij het aanbrengen dus een beetje snelheid is geboden. Ik breng hem snel aan op mijn hele gezicht, hals en decolleté en laat het dan even een paar minuutjes met rust om in te trekken (ff tandenpoetsen of een plas ofzo 🙂 ).

The Ordinary Vitamin C 23%

Vind je het prikkende gevoel toch te heftig dan kun je hem wel mengen met je crème om zo je huid te laten wennen maar beter is natuurlijk om het op zichzelf als eerste stap zijn ding te laten doen. Ik heb veel YouTube filmpjes bekeken met recensie over het product en ze zijn over het algemeen heel positief. Er wordt veel gezegd en geschreven over het merk The Ordinary maar ik ben fan. Ze maken het voor een hoop mensen mogelijk om gerichte huidverzorging te kiezen voor probleem gebieden.

Wat er bijvoorbeeld wordt gezegd is dat The Ordinary de H&M van de huidverzorging is (ofwel een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld La Prairie of La Mer). Maar laten we wel wezen die twee merken zijn zeker niet voor iedereen betaalbaar en als je op de ingrediënten lijst van deze merken kijkt vindt je daar bijvoorbeeld ook Niacimide terug die je dan bij The Ordinary voor een paar euro kunt kopen. Enfin, kijk maar eens op YouTube als je meer reviews wilt lezen.

The Ordinary Vitamin C 23%

Ingrediënten:

Ascorbic Acid, Squalane, Isodecyl Neopentanoate, Isononyl Isononanoate, Coconut Alkanes, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Ethylhexyl Palmitate, Silica Dimethyl Silylate, Sodium Hyaluronate, Glucomannan, Coco-Caprylate/Caprate, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Crosspolymer, Trihydroxystearin, BHT.

Ik vind dat mijn huid echt een mooie gloed heeft gekregen nu ik deze producten een paar weken in gebruik heb. Met name het hele gebied rondom mijn wangen, jukbeenderen, neus ziet er goed uit. Ik ga ze zeker in combinatie (dus de Niacimide overdag en de Vitamine C in de avond) voor langere tijd gebruiken.

Je kunt de producten makkelijk online bestellen bij o.a. Asos en je hebt ze met een paar dagen in huis. Ik betaald rond de EUR 6,- voor deze tube Vitamine C. Ik schreef ook eerder over de Vitamine C van Novexpert (link) ook heel fijn maar met zijn ruim EUR 60,- niet te vergelijken in prijs en eerlijk gezegd zou ik als ik mocht kiezen (en dat mag ik) voor The Ordinary gaan.

Gebruik jij een Vitamine C voor je huid?

Annette

 

16 thoughts on “The Ordinary

  1. Ik heb de vitamine c van ordinary nu paar dagen gebruikt en ben dik tevreden. Gebruik hem ook s’avonds em smorgens de niacinamide ook.de Matrixyl breng ik smorgens en s’avonds op en de cafeïne solution en tot nu toe echt dik tevreden. Wil ook de retinol nog proberen maar eerst ff dit. Ja ik ook echt enthousiast over the ordinary 😀😀

    Geliked door 1 persoon

  2. Fijne review! Ik gebruik momenteel geen vitamine C… inderdaad, weer een stap in dat dagelijkse ritueel… maar als het zo’n mooi resultaat heeft begin ik toch te twijfelen 😀 Groetjes, Kathleen

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Opgemaakt #33 | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

  5. Pingback: The Ordinary | Ann Ages Gracefully

  6. Pingback: The Ordinary | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s