Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Tegenwoordig heb ik het idee dat er –gelukkig maar- steeds opener wordt gesproken over cosmetische ingrepen. En of je het nu doet voor medische redenen of om er je zelfvertrouwen mee te versterken ik vind het allemaal prima. Leef en laten leven is mijn motto.

Look Fantastic Beauty box

Je gaat naar de kapper, tandarts, nagelstyliste en schoonheidsspecialiste om er op je best uit te zien. Ik doe dat vooral voor mezelf, het geeft me zelfvertrouwen en ik voel me lekker met een leuk make-upje en kleding waar ik me lekker in voel. Een stap verder is een medische ingreep als je bijvoorbeeld bepaalde klachten hebt of gewoon heel onzeker bent over je uiterlijk.

Zelf heb ik op dit moment geen behoefte of medische reden om iets aan mijzelf te ‘laten doen’. Blogcollega Babs van beautybybabs onderging een ooglidcorrectie om iets aan haar overhangende oogleden te doen. Helemaal goed, als je hoofdpijnklachten hebt of gewoon minder kunt zien vind ik het heel goed dat je daar iets aan kunt laten doen.Een ooglidcorrectie is de meest uitgevoerde cosmetische ingreep waarbij overtollig huid wordt verwijderd.

Toen ik jonger was wilde ik wel graag wat grotere borsten maar nooit de behoefte gehad om ook de kosten daarvoor neer te tellen, kon ook niet financieel gezien als alleenstaande moeder maar het is toch goed dat het kan en dat we er met zijn allen open een discussie over kunnen voeren maar ook dat je ervaringen kunt delen en zo terecht kunt bij de voor jou best passende kliniek met de beste chirurgen. Tegenwoordig ben ik zeer in mijn nopjes met mijn boobs 🙂 ze zijn er in de loop der jaren alleen maar op vooruit gegaan haha.

Doutzen bikini Hunkermoller

Een borstverkleining kan natuurlijk ook. Een collega van mij heeft het gedaan. Zij ging echt gebukt –letterlijk en figuurlijk- onder het gewicht van haar borsten. Kleding moest altijd 2 maten groter gekocht worden om de borsten kwijt te kunnen om nog maar te zwijgen over de rugklachten die ze had. Hoe fijn is het dan dat je daar iets aan kunt laten doen zonder dat er geheimzinnig over wordt gedaan?

Botox en fillers zou ik wellicht nog wel eens willen proberen maar ik vind het ook supereng, brrr die naalden, eigenlijk helemaal niets voor mij om daar vrijwillig mijn hand voor op te steken haha. Lippen opvullen dat vind ik niets, eerlijk heb ik nog nooit gezien dat iemand daar ‘mooier’van werd maar mijn donkere kringen onder mijn ogen zou ik best met fillers willen laten behandelen. Wie weet, als ik me er echt aan ga ergeren.

Oogampullen

Tegenwoordig kun je er gewoon over praten en hoef je niet meer geheimzinnig te doen. Ik vond dat altijd wat van die dames die duidelijk het een en ander hadden laten doen en dan vooral glashard blijven ontkennen 🙂 . Ik ben heel benieuwd of jullie mijn lezers weleens hebben overwogen of wellicht wel een behandeling hebben gedaan?

Wat ik wel belangrijk vind is dat je iets doet voor jezelf en vooral niet om je omgeving een plezier te doen of omdat je omgeving vind dat er iets moet gebeuren. Daar wordt je op den duur alleen maar (nog) ongelukkiger van. Als geld geen rol zou spelen zou je dan kiezen voor een medische ingreep? En zo ja, welke? Ik lees het graag in de comments.

Annette

*Dit artikel is onderdeel van een samenwerking*

 

19 thoughts on “Ooglidcorrectie

 1. Ieder zijn keuze en als je iets aan jezelf wilt doen, dan moet je dat gewoon kunnen doen.

  Ik zou graag een liposuctie van mijn benen hebben die aangetast zijn door de lipoedeem. Maar helaas kost dat zoveel geld 😦

  Geliked door 1 persoon

 2. Jij? Nee joh, je ziet er geweldig uit. Ik zou in ieder geval nooit aan het inspuiten beginnen, daar ben ik fel op tegen. Een correctie omdat het medisch noodzakelijk is okay… echter als iets psychisch bij iemand zo dwars zit dat haar/zijn leven ondraagelijk word kan ik ook geen nee zeggen. Maar een neuscorrectie op je 16e is mij iets te ver… ik heb er ook mee leren leven. Mijn moeder met haar flaporen en nu zie ik wallen, maar ik ga pas ingrijpen als het echt, echt niet meer kan.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vind die spuiten ook eng en het hele, ‘je lichaam breekt het af’ en het is ‘weg’ geloof ik nog niet zo, het moet toch ergens heen zou je denken? Je plast het niet even uit die botox of fillers 🙂 Nee, laat ons maar schuiven met onze wallen en lekker met de camouflage stift in de weer 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb zelf ook oogleden die een beetje hangen.. als ik ouder wordt, en het wordt te erg, laat ik het ook weghalen. Voor nu vindt ik mijzelf te jong.. en tsja botox? ze zeggen, aan de nek en handen, kun je zien hoe oud iemand is. ik ben er zeker geen voorstander van.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb drie jaar geleden een ooglid correctie laten doen. Ik zat de hele dag in mijn ogen te wrijven omdat het vel in de weg zat (klinkt dramatischer dan t was) maar ik ben er super blij mee. Helaas is deze ingreep voor 3 a 10 jaar, daarna hangt alles weer. Ondanks de zeer pijnlijke prikken zou ik t weer laten doen. Botox of iets dergelijks gaat me net te ver.

  Geliked door 1 persoon

 5. jij bent zeker niet toe aan een ooglidcorrectie, bofkont! Lief dat je mij noemt, ik ben er nog steeds zo blij mee. Behalve minder hoofdpijn (die zo achter je ogen “zit”) vind ik dat ik er een stuk frisser en vriendelijker uitzie. Niet zo tobberig. Ik ergerde mij al zolang aan die overhangende oogleden en eigenlijk is het een ingreep van niks. Met een groot resultaat.
  Botox, ik ben niet bang voor spuitjes, maar botox is ook ideaal tegen spierspanning, hoofdpijn vanuit de nek, fronsen en knarsetanden. Maar ik ben wel voorzichtig met botox, ik heb het een keer gehad dat ik tegen mijn hoofdpijn mijn frons rimpel liet inspuiten en toen kreeg ik juist een spierverslapping bij het ooglid. Heb ik weer, dat kan gebeuren en ik ben dan die uitzondering, zal je altijd zien.
  Fillers vind ik ook een goede oplossing, hoe ouder je wordt, hoe meer volumeverlies.
  Wat ik zou willen laten doen is die mondhoeken van mij een beetje laten liften. 😉

  Geliked door 2 people

  • Inderdaad ik sprak laatst iemand die botox had gehad tegen knarsentanden toch wel weer handig dan dat dat kan. Ik vind je ogen ook echt mooi geworden. Ja het valt niet mee dat ouder worden, we krimpen, worden grijs, verzakken aan alle kanten pffff hahaha

   Like

 6. Toen ik een baby was had ik geen volle wangetjes. Al sinds ik tiener was heb ik ingevallen wangen. Veel commentaar op gehad ( nu nog ) hoewel mijn BMI goed is. Want ik krijg al snel de stempel dat ik mager ben. Paar keer over nagedacht om er wat aan te laten doen. Maar een ander heeft er last van blijkbaar, ik niet. Ik ben wie ik ben.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben ook altijd super mager geweest (rond de 48 kilo) kreeg altijd te horen dat ik maar eens meer moest eten, of ik ziek was en de scheldwoorden waren ook niet van de lucht. Zit nu helemaal lekker in mijn vel en voel me beter maar dat was gewoon mijn bouw en ik kon eten en doen wat ik wilde dat gewicht bleef zoals het was. Net wat je zegt de omgeving vind er wat van maar je bent wie je bent.

   Like

 7. Ouder worden we toch met of zonder botox. Moet je dan op je zestigste dan nog op een jong meisje lijken, lijkt me toch niet fijn. En de beroemdheden met botox vind ik er niet mooier op worden. Voor jouw leeftijd vind ik je een mooie vrouw je wordt heus niet mooier door botox Je uitstraling komt van binnen uit.
  Plastische chirugie voor medische noodzaak oke, maar daarna zeg ik nee niet doen. Het gaat ook vaak fout.
  Blijf jij maar gewoon jezelf!

  Geliked door 2 people

 8. Ik vind een spuitje hier en daar niet erg, als het maar natuurlijk blijft. Ik heb een voorhoofd als een klingon en daarvoor heb ik volgende week weer een afstaan staan. Verder heb ik ook een buikwandcorrectie gehad in verband met veel afvallen. Ik was 26 met een buik van een 100 jarige. Nog steeds blij mee. Leven en laten leven inderdaad. En niet veroordelen. Daar wordt een mens niet mooier van.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik zou best wat aan mezelf willen veranderen maar denk niet dat ik daar snel een ingreep voor zou doen. Helaas heb ik het mis zien gaan bij iemand en ik kan je vertellen dat je dan wel twee keer nadenkt. Je snijdt toch in een gezond lichaam. Ik snap absoluut dat er mensen zijn die het doen maar ik weet het niet hoor. Als je ergens last van hebt vind ik het een ander verhaal. Zoals overhangende oogleden of écht extreem kleine of zware borsten en zo zijn er natuurlijk tal van dingen te bedenken. Voor iedereen is het anders dus iedereen moet ook lekker doen waar hij of zij zich goed bij voelt 🙂

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s