Plog

Plog #36

Deze week geen overzicht van de afgelopen week maar wat heerlijke foto’s van mijn vakantie in Dubai. Ik ben alweer een week terug maar het was me vorig jaar zo goed bevallen dat ik dit jaar besloot weer in de winter een weekje naar de zon te pakken. Vorig jaar ging ik alleen deze keer ging Isabelle gezellig mee.

Plog 36 (20)

De temperatuur was dik in orde zo rond de 25 graden en de eerste dagen hebben we dan ook overdag lekker bij het zwembad gelegen. We zaten in een hotel tegenover de Emirates Mall dus voor het avondeten konden we zo de straat oversteken en een restaurant in de mall opzoeken. Ideaal.

Plog 36 (4)

Het was een heerlijke vakantie. Wel belangrijk nog om te weten is dat je omdat je buiten Europa reist je niet moet vergeten om je data-roaming uit te zetten. Ik heb een Sim Only abonnement en heb ook mijn dochter op het hart gedrukt de data-roaming uit te zetten (gelijk op Schiphol gedaan). Je wilt tenslotte niet bij terugkomst met een enorme telefoonrekening komen te zitten. We hadden ter plaatse overal goed bereik en goed wi-fi dus we waren wel ‘connected’ zeg maar.

Op vrijdag was het weer helaas niet lekker, de temperatuur was uiteraard goed maar het waaide hard en er zat (woestijn)zand in de lucht, het was ook heel benauwd. Isabelle ging lekker op de kamer een film kijken en ik ging even naar de Bath & Bodyworks in de mall. Ze hadden namelijk de geurkaarsen in de aanbieding 3+3 gratis en die wilde ik wel graag. Die aanbieding was er vorig jaar ook maar omdat ik toen alleen was met 1 koffer was het niet mogelijk 6 van die grote kaarsen mee te nemen. Deze keer konden we het gewicht verdelen. 🙂 Ik laat ze nog in een aparte blogpost aan je zien.

Plog 36 (11)

Op zaterdag zijn we naar Abu Dhabi geweest en dat was toch wel het hoogtepunt van de week. Het is daar zo prachtig dat ik denk dat als ik nog een keer ga dat ik dan niet naar Dubai maar voor Abu Dhabi kies. De temperatuur ligt net iets hoger en de de zee is er azuurblauw, kristalhelder en de stranden parelwit. In Dubai wordt veel in de zee gebouwd en daardoor is de kwaliteit van het water niet zo goed.

De eerste stop was Ferrari world waar het F1 circuit ligt en waar een enorm pretpark omheen is gebouwd. We gingen er niet naar binnen maar je kon er even rondkijken en voor mij als geen autoliefhebber haha was dat ook wel genoeg.

Daarna zijn we naar een historisch dorpje geweest prachtig om de zien en daar kon je ook wat over de geschiedenis leren. Altijd leuk. Bij het Palace hotel (3 triljoen dollar, mensen heeft dit gekost) gingen we wat mensen afzetten die daar een lunch hadden geboekt – wil niet weten wat dat kost pffff – konden wij even mooie foto’s nemen. Duurste hotel daar en was origineel als vleugel aan het paleis van de Sjeik (zijn paleis grenst aan het hotel) om daar de gasten van de sjeik onder te brengen maar tijdens de bouw is hij overleden en zijn zoon (opvolger) besloot om het dan maar als hotel af te maken. Alles schijnt er binnen van goud te zijn, liften, kranen, alles.

Plog 36 (3)

Lekker geluncht met een mooi uitzicht op de Arabische Golf en toen richting de Sheikh Zayed Grand Mosque een van de grootste moskeeën in de wereld. In de bus moesten we al omkleden in onze ‘moskee proof’ outfit. Op aanraden van de hostess hadden we bij de Carrefour al van die traditionele jurken met een sluier gekocht. Je moet namelijk als vrouw volledig bedekt zijn dus van de polsen tot aan de enkels en een hoofddoek dragen. Ik mocht van Isabelle eerst geen foto’s maken – onder geen beding- was haar strenge regel maar uiteindelijk waren we zo onder de indruk en was het zo bijzonder dat er ook foto’s kwamen (mamma weer blij) 🙂 .

Prachtige architectuur, het gebouw is van marmer gemaakt (uit Griekenland hoofdzakelijk) en heeft weet ik veel hoeveel Swarovski glaswerk van binnen. Ook is de grootste kroonluchter ter wereld te zien in deze moskee. Wel lelijk trouwens, hahaha maar verder was alles er prachtig. Ook weer veel opgestoken zo is het jaar van de moslims 10 dagen korter dan ‘ons’ kalenderjaar en daardoor verspringt dus ook de ramadan elk jaar 10 dagen. Wist ik niet! De gids (dezelfde die ik vorig jaar had – lees hier mijn verslag)(LINK) wist enorm veel te vertellen en dat vind ik altijd heerlijk zo kom je toch weer meer te weten over de cultuur van een land en over het geloof van de moslims. Goed ook want dat is te vaak te negatief in het nieuws helaas.

Ik heb niet veel geshopt overigens. Op de kaarsen na kocht ik bij de Victoria Secret nog wat (bikini)slips en 1 bh die een beetje zo’n Calvin Klein uitstraling hebben. Dat was het wel qua shoppen, wel veel gelachen, lekker gegeten en gedronken en vooral veel gelopen.

Totaal hebben we in de week zo’n 44,7 km volgens de app op mijn telefoon. Voel de benen ook wel hoor, poehee. Maar het was zalig.

Annette

*Dit artikel bevat een gesponsorde link*

20 thoughts on “Plog

 1. Prachtig! Vooral Abu Dhabi. Wel goed dat jullie erop gewezen werden dat je jezelf moet bedekken in een Moskee; getuigt toch van respect in katholieke kerken zie je soms ook van die bordjes staan om jezelf een beetje decent te kleden als je zo’n kerk bezoekt maar (vooral in de zomer uiteraard) zie je soms dingen die echt respectloos zijn. Wil ook graag eens die kant op maar manlief lijkt het niks. Ik denk dat ik dan ook maar eens gewoon in m’n uppie ga. Leuk verslag! Fijne (werk) week.

  Like

  • Vorig jaar ben ik alleen geweest en dat was ook helemaal prima. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Je mag de moskee niet eens in als je niet bedekt bent en dat is prima natuurlijk, je moet je aanpassen aan de cultuur. Ik vond het wel fijn dat de hostess het al een aantal dagen van te voren had laten weten zodat we zelf van die kleding konden aanschaffen (was heel goedkoop trouwens).

   Like

 2. Goh prachtig zeg, Dubai! Ik had er natuurlijk al veel over gehoord en gezien en mij lijkt het ook wel een gave bestemming om heen te gaan. Ik ben heel erg benieuwd naar de kaarsen die je hebt uitgezocht!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een pracht en praal daar… en alles ziet er ook zo schoon uit. En stil, geen mens te zien behalve jullie dan in jullie trendy outfits. Vaker dragen! 😉 Volgens mij zit het ook hartstikke lekker, niks dat knelt.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was er inderdaad heel schoon, geen (honden)poep op straat maar alles schoon. Die jurken die wij hadden waren wel van een naar stofje hoor hahaha beetje synthetisch maar je mag geen vrouwelijke vormen zien dus lekker wijd alles.

   Like

 4. Zo leuk om te lezen. Dubai heeft mijn hart helemaal veroverd dus van zulke verslagjes word ik instant gelukkig 🙂 Abu Dhabi hebben we echter nog niet bezocht. Dat staat nog op de bucket list. Interessant ook om te lezen dat je een volgende keer zelfs voor Abu Dhabi zou kiezen. Dat maakt me extra benieuwd om er zelf ook eens naartoe te trekken!!

  Like

 5. Eindelijk iemand die de arabische emiraten ook mooi vind.
  Wij hadden dit samen met een cruise gedaan.
  Opstap in Dubai…..en van daaruit Abudabi Muscat Khasab en Doha en zo weer terug naar Dubai.
  Zelfs een high thea gedronken in de Burh al Arab en naruurlijk de fonteinshows…..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s