Boekreview – Ake Edwardson – Inspecteur Winter reeks

De afgelopen periode las ik drie boeken van de Zweedse schrijver Ake Edwardson. Ik had op Canvas (Belgische tv zender) de tv-films gezien en die vond ik erg goed en nu dus de boeken gelezen. Meestal doe je het andersom maar ja, ik heb dus eerst de films gezien alvoor ik de boeken ging lezen.

De foto’s en recensies van de boeken komen van Bol.com waar ik altijd mijn e-books koop.

Het eerste boek dat ik las was Tot in eeuwigheid.

Tot in eeuwigheid

Hoofdinspecteur Winter neemt zich voor om een jaar vrij te nemen. Maar voordat hij daar zelfs maar aan kan denken, moet hij enkele afschuwelijke moorden oplossen. Een seriemoordenaar blijkt het op jonge vrouwen voorzien te hebben in een park in Göteborg.

Dit vond ik een prettig boek om te lezen. Het verhaal zit goed in elkaar en ook het plot is goed uitgewerkt. Deze zou ik zeker aanraden als je van thrillers houdt.

Daarna ging ik over naar het boek Kamer nr. 10

kamer nr 10

Erik Winter ondergaat een midlifecrisis. Hij werkt al twintig jaar bij de politie, maar waar dient het allemaal toe? En hoe ziet zijn toekomst eruit? Dan wordt er een dode vrouw gevonden in een hotel in Göteborg. Het lijkt op zelfmoord, maar de afscheidsbrief van Paula Ney blijft vaag over een eventueel motief, en de witgekalkte hand van de jonge vrouw is ook hoogst merkwaardig.

Niet veel later wordt Paula’s moeder dood aangetroffen. Ook een van haar handen is witgekalkt. Winter herinnert zich een onopgeloste zaak van twintig jaar geleden.

Dit was echt een drama om te lezen. Ik weet niet waarom maar ik kwam er niet doorheen. Het verhaal speelt deels in het verleden en dat werd slecht aangegeven dus soms was je al een bladzijde verder voordat je doorhad dat je weer 20 jaar terug was in de tijd. Nee, deze vond ik niet om door te komen.

Toch nog de derde ook gelezen dat is het laatste boek met Inspecteur Erik Winter en heet dan ook toepasselijk De laatste winter

de laatste winter

Twee vrouwen zijn op identieke wijze vermoord in hun slaapkamers. Is er een verband met de dode man die door Erik Winter op het strand wordt gevonden?

Het belooft een prachtige winter te worden in Göteborg, maar niet voor de inwoners van de wijk Vasastan. Op een vroege decemberochtend treft het politieteam onder leiding van Erik Winter in een chic appartement een gewurgde vrouw en een man in shock aan. De man zweert dat hij bij het ontwaken zijn partner levenloos naast zich in bed aantrof. Wanneer er enkele dagen later een identieke moord plaatsvindt, begint agente Gerda Hoffner, die inspecteur Winter assisteert bij het onderzoek, te denken dat de moordenaar misschien een boodschap heeft willen achterlaten.

Ze deelt haar vermoedens met haar chef, waarop de zaak een wending neemt die Gerda dichter bij de waarheid brengt, maar die tegelijkertijd onverwacht het einde aankondigt van de politiecarrière van Erik Winter…

Deze was weer lekker om te lezen, kreeg een onverwachte wending waardoor je echt in het verhaal werd getrokken en je echt door wilde lezen want je wilde gewoon weten wat er ging gebeuren. Ook al wist je dat het niet veel goeds kon zijn.

2 van de 3 waren prima om te lezen. Ik vind het altijd lekker om s avonds nog even een half uurtje/uurtje te lezen voor ik ga slapen.

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

Annette

P.S. De winnares van de win-actie heeft zich nog niet gemeld. Astrid wil je dit voor einde van de week doen? Stuur mij even een mail met je adresgegevens. Als ik 5 januari geen bericht heb ontvangen ga ik een andere winnares kiezen!

 

6 thoughts on “Boekreview – Ake Edwardson – Inspecteur Winter reeks

  1. Kom net van de bibliotheek, en heb het eerste boek net gereserveerd. Wil ook altijd een boek die je lekker wegleest’. The Killing vond ik ook zo een goede serie. Was die ook Zweeds? Ik heb geen idee wat het laatste boek is wat ik gelezen heb. Met de verhuizing is alles een beetje chaotisch geweest.. maar ik heb nu een stapel glossy’s bij de bieb gehaald.Heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s