Primers

Oogschaduwprimers

Via de site van Beauty45plus won ik een primer van Urban Decay. Superfijn want deze wilde ik al een tijd lang eens proberen. Ik besloot om hem dan gelijk maar eens te vergelijken met mijn andere primers namelijk die van de Etos en die van Dr. Pierre Ricaud.

oogschaduwprimers UD

Een oogschaduwprimer gebruik je om de houdbaarheid van je oogschaduw te verlengen (op je ogen welteverstaan πŸ™‚ ). Een speldenknopje is voldoende om je oogleden van een heel dun laagje te voorzien en vervolgens breng je gewoon je oogschaduw aan zoals je gewend bent. Ook kan het soms de intensiteit van de oogschaduwkleur wat verstevigen.

Alle drie de primer hebben een zachtbruine of zachtroze kleur. Je kunt het een beetje vergelijken met een concealer. De primer van UD is wat dikker qua substantie die van de Etos en Dr. Pierre Ricaud zijn vergelijkbaar.

Ik vind ze alledrie niet slecht, ze doen wat ze moeten doen en houden mijn oogschaduw op zijn plek. Die van de Etos houd het een werkdag vol maar is er dan wel klaar mee hahaha die van Dr. Pierre Ricaud en de UD houden het vol totdat ik het er met reiniger af haal. Het zit er nog prima op, niet meer zoals om half 7 in de ochtend maar zeker niet slecht voor een goede 14 uur later.

oogschaduwprimers

Qua prijs is de Etos de goedkoopste EUR 3,99 voor een tubetje waar je maanden mee vooruit kunt. Prima keuze.Β  Die van Dr. Pierre Ricaud kost normaal EUR 14,- maar ik zag hem nu op de site voor EUR 7,-. Aanrader want een tubetje goes a long way. Ik doe met mijn tube nu al ruim een jaar. Ik gebruik hem dan niet elke dag maar ook bij dagelijks gebruik denk ik dat hij het wel een jaar volhoudt. Die van Urban Decay is het duurst met een EUR 20,- ongeveer. Fijne primer maar niet enorm veel beter dan de andere primers.

Het is dus puur waar je voor kiest en of je graag high-end of budget (of daar tussenin)shopt. Ik vind het zelf in elk geval fijn om een primer te gebruiken als ik oogschaduw gebruik omdat het gewoon beter blijft zitten.

Gebruik jij een oogschaduwprimer?

Annette

40 thoughts on “Primers

 1. Die van UD wil ik ook nog graag eens hebben. Ik gebruik er altijd een. Doe ik dat niet, dan zit de oogschaduw me in de plooitjes en de mascara onder mijn wenkbrauw haha

  Geliked door 1 persoon

 2. Nou jij kan even vooruit, ik heb de versie die je op mijn blog gewonnen hebt ook nog liggen en heb onlangs de anti-aging van UD opgemaakt die beviel goed, Nu met een Nars bezig, Ik kan niet zonder primer alles zit zoveel mooier.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja altijd! Met blijft oogschaduw al lastig zitten bij mij, dus zonder is helemaal niet te doen. Ik heb zoveel merken geprobeerd en nu gebruik ik een primer van Yves Rocher en daar overheen nog een Mac Paint Pot. Deze combinatie werkt tot nu toe het beste bij mij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijne review! Van UD heb ik eens testers gehad en die bevielen mij prima. Ik moet zeggen dat ik nu die van Etos gebruik en die vind ik ook wel heel fijn. Sowieso ben ik geloof ik niet zo moeilijk met oogschaduwprimer; meestal blijft het met een prime allang goed zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een fijne vergelijking! Ik gebruik ook altijd een primer, ben nu eentje van essence aan het opmaken. Heb nog een aantal andere primers liggen om te proberen. Je merkt wel echt verschil met of zonder primer vind ik.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Lentelook | Ann Ages Gracefully

 7. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s