Kusmi

Kusmi Thee

Op de heetste dag van het jaar hadden wij een shopdagje Duitsland ingepland, haha. Tsja, we hadden natuurlijk thuis kunnen blijven maar het was toch te heet om in de tuin te zitten. Dus lekker de airco aan en op naar Duitsland.

Kusmi Tea

Je hebt mijn DM shoplog al kunnen zien maar daarin liet ik niet deze thee zien die ik ook nog kocht die dag. Niet gekocht bij de DM natuurlijk maar bij het Kusmi theewinkeltje dat je in Centro kunt vinden. Ik had er al eens eerder gekeken maar nog niet eerder een thee van meegenomen. Enerzijds vond ik de keuze heel moeilijk want het is ook geen goedkope thee.

Kusmi Tea is een Frans bedrijf wat zijn oorsprong heeft in Rusland. Kusmi Tea is in 1867 opgericht door Pavel Kousmichoff en heeft nu het hoofdkantoor in Parijs en wordt gerund door de Franse familie Orebi. De filosofie van het bedrijf is nog steeds hetzelfde: hoogwaardige thee verpakt in mooi design. Kusmi Tea heeft een breed assortiment. Proef! Want dat is de manier om verliefd te worden op dit theemerk.

Kusmi Tea AquaRosa thee

 

Toen wij ons in het winkeltje aan het vergapen waren aan alle theesoorten en stonden te snuffelen aan de diverse theesoorten die stonden uitgestald vroeg de winkeldame of we soms een Ice-tea wilde proeven. Ze gaf ons 3 kleine bekertjes in de smaken Cocos, Mango en Aquarosa. We waren er al snel over uit dat de Aquarosa de absolute winnaar was. Een klein zuurtje, fris, fruitig ja topsmaak.

Aquarosa is een thee met een verhaal. Een fruitthee geïnspireerd op een thee uit het oude Abessinië – Keizerrijk van Ethiopië. De thee werd gedronken in Oost-Afrika en met name in de Sahel. De basis is de Hibiscus Sabdariffa, een bloem die wordt gecombineerd met rode en zwarte bessen, appel, moerbeien en vlierbloesem. De kracht van bloemen met het zoet van fruit maakt deze thee bijzonder. En cafeïnevrij!

Ik liet even vertellen hoe deze thee (de koude versie) werd gemaakt. 1 Liter water twee eetlepels thee, 2 uur in de koelkast. Nou, zo’n recept kan ik zelfs niet verpesten dus thuisgekomen werd er gelijk een kan water koud gezet. Heerlijk! Uiteraard kun je hem ook ‘gewoon’ warm drinken en dan is het ook een heerlijke thee. Ik betaalde voor dit blik met 125 gram losse thee EUR 15,60.

Zoals ik al zei niet goedkoop maar wel een bijzondere thee. Ik zie de blikken ook online in Nederland te koop dan zijn ze iets goedkoper maar met de verzendkosten zijn ze weer een stuk duurder. Ik vind het heel leuk om deze thee te hebben ontdekt en als ik in het najaar weer naar Duitsland ga ga ik zeker weer even bij dit winkeltje langs. Ik heb de smaak te pakken zeg maar.

Annette

9 thoughts on “Kusmi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s