BBC First

The Durrells

Onlangs was ik uitgenodigd om in Hotel W in Amsterdam de eerste aflevering te komen bekijken van een nieuwe TV serie die gaat draaien op BBC first.

Ik kijk graag naar de BBC, ze hebben altijd fijne series en mooie programma’s  en ook fijn is dat er geen reclame onderbreking is. Vroeger keek ik altijd samen met mijn moeder naar de soap Neighbours via de BBC (wie kent deze soap nog?).  Ook zijn er op de BBC vaak mooie documentaires te zien.

The Durrells

 

Vorig jaar werd BBC First, hét televisiekanaal voor de beste Britse dramaseries, gelanceerd bij KPN en op 1 juli a.s. is de zender ook beschikbaar via Ziggo.

In juli gaat The Durrells in Nederland in première. Deze veelbelovende zesdelige serie vertelt het verhaal van de Britse familie Durrell op het Griekse eiland Corfu, waar zij proberen te wennen aan hun nieuwe leven en veel nieuwe vrienden, vijanden en liefdes ontmoeten.

Aangezien ik dit jaar naar Corfu op vakantie ga heeft deze serie zeker mijn aandacht :). De serie start op 12 juli en is te zien om 21:00. Het zijn 6 afleveringen van 45 minuten. De eerste aflevering heb ik dus mogen bekijken en ik vond het geweldig. Het was leuk om de aflevering met elkaar te kunnen bekijken en zo de reacties uit het publiek te krijgen. Soms werd er (ook door mij) hardop gelachen. Er zit humor en vaart in de serie. Ik houd ervan.

The Durrells

Simon Nye, de veelgeprezen schrijver van dit verhaal, en een van de acteurs in de serie Josh O’Connor; die de rol van Lawrence Durrell vertolkt in de serie waren ook aanwezig en na de vertoning van de aflevering konden we vragen stellen.

Ook gaat BBC First fijne misdaadseries uitzenden (bring it on!) als je net als ik de sport zomer niet interessant vind is dit wellicht ook iets voor jou? Ze beginnen met de serie The Coroner (begonnen op 7 juni – ook om 21:00 uur). Het zijn op zichzelf staande afleveringen maar wel een rode draad waarin je meer te weten komt over de personages in de serie.

The Coroner

(C) BBC – Photographer: Mike Hogan

Een topadvocate uit de grote stad keert terug naar de plaats waar ze als tiener ontsnapte om er te gaan wonen en werken. Jane Kennedy (Claire Goose) gaat als lijkschouwer aan de slag in deze prachtige kuststreek om gerechtigheid te laten geschieden voor de doden. Al snel blijkt dat ze zal moeten samenwerken met haar oude liefde Davey (Matt Bardock) – die het ondertussen tot inspecteur heeft geschopt – en ook onverwachte of onverklaarbare overlijdens van inwoners en toeristen onderzoekt.

Kijk jij graag naar de BBC?

Annette

8 thoughts on “BBC First

  1. Pingback: Aromaplaza | Ann Ages Gracefully

  2. Pingback: BBC First | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s