Strijkijzer

Philips Smoothcare strijkijzer

Heb jij net zo’n hekel aan strijken als ik? Sommige mensen vinden het blijkbaar heerlijk om te strijken. Nou ik niet, ik strijk alleen het hoognodige en laat het ook zo lang mogelijk liggen tot ik het OF aan wil trekken OF ik gewoon mezelf even een schop onder de kont geef dat het nu toch echt weer eens tijd wordt om die stapel weg te werken.

Philips strijkijzer

Voor de Insiders mocht ik een strijkijzer van Philips uitproberen. Kijk, dat is een goede reden om weer eens wat strijkwerk te gaan verrichten. Ik had best een goed strijkijzer maar die had mijn dochter laten vallen precies op de punt waardoor het waterreservoir kapot was gegaan. Mijn moeder had op de bingo (ja echt!) een strijkijzer gewonnen dus die kreeg ik toen.

Philips smoothcare strijkijzer

Beetje waai-bomen kwaliteit en van een onbekend merk (al zegt dat niets natuurlijk) maar nee, dit was geen prettig werktuig zeg maar. Dus huppatee op naar ons Oer-Hollandse Philips dit merk staat bij mij toch wel een beetje voor kwaliteit. Ik was benieuwd. Dit wist ik van te voren over het apparaat:

SmoothCare

 • Grootste stoomstrijkijzer met een reservoir van 400ml
 • Met het Drip Stop-systeem strijk je delicate stoffen zonder druppels achter te laten
 • Makkelijk manueel te ontkalken met de Calc-Clean-functie

Aan de slag dus maar. Timo had een best stapeltje overhemden liggen. Die is net als ik wachten tot je het aan moet en dan strijken maar. Dus als een goed moeder betaamt 🙂 heb ik al zijn overhemden keurig voor hem gestreken. Kan hij weer even vooruit. Het strijkijzer werkt prima moet ik zeggen.

Ondanks dat er bijna een halve liter water in gaat voelt hij niet zwaar aan en is hij nog goed te hanteren. Hij heeft makkelijke bedieningsknoppen. Top, voor mij hoeft al die poespas niet dus duidelijk of je katoen, linnen of synthetisch aan het strijken gaat en gaan met die banaan.

Fijn ding en leuk dat ik eens iets anders dan anders mocht testen. Hier heb je toch de komende jaren wat aan en kan ik nu wat vaker aan de strijk, nou ja, misschien dan, ik hoef er in elk geval minder tegen op te zien.

Houd jij van strijken?

Annette

*Dit artikel heb ik ter review ontvangen*

15 thoughts on “Strijkijzer

 1. (ik lach heel zachtjes… net wakker) Nee, hartstikke mooi ding toch? Ik hou ook niet van strijken maar dat komt ook omdat ik dat zware ding (stoomstrijkijzer) en plank altijd eerst uit de kast moet vissen. Ik strijk ook alleen het hoognodige.
  Klinkt goed, a good old Philips!

  Like

 2. (Ik moest heel zachtjes lachen.. net wakker) Nee, hartstikke leuk toch? Ik vind strijken ook geen feest maar dat komt ook omdat ik alles steeds uit de gangkast moet plukken.
  Mooi ding, good old Philips!

  Like

 3. Strijken, vreselijke klus maar zal er nu ook aan moeten geloven met al mijn jurken haha!
  Alleen waar is deze te koop en wat is de prijs? Ben ik wel benieuwd naar, ben hard op zoek naar een goede betaalbare, deze klinkt wel heel goed helemaal met de stoomoptie 🙂

  Like

 4. Ik vind strijken zo ontspannend! Serieus, ik vind het niet leuk, maar eenmaal bezig is het best te doen. Ik strijk met een stoomsysteem waar de bout bijna de stof niet hoeft te raken. Nu nog uitvinden dat als ik strijk roep het vanzelf gaat, want dat vind ik vaak het grootste nadeel. 1x aan en het ligt al weer bij de was… kunnen we weer opnieuw beginnen.

  Like

 5. Haha leuk dat je dit mocht testen, ondanks dat het niet je hobby is. Ik heb er ook echt een hekel aan, vooral de overhemden van manlief. Vreselijk! Meestal laat ik de stapel zo hoog worden dat mijn man geen overhemd meer heeft om aan te doen en dan zelf moet strijken 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s