Beugelbekkie

BeugelBekkie #7 – slot

Op 1 juni was het zover en stond de afspraak voor het verwijderen van mijn beugel gepland. Wat is het snel gegaan. In totaal heb ik 9,5 maand met de beugel gelopen dus het is nog iets sneller gegaan dan ze in eerste instantie zeiden (10 maanden tot een jaar).

Ik vond het heel spannend. Er werd eerst een klein spalkje achter mijn 4 voorste tanden geplaatst. Aangezien dit niet helemaal ideaal is (ze plaatsen het liever achter 6 tanden – hoektand tot hoektand) heb ik voor de nachten een siliconen beugel. Als je genoeg ruimte hebt is het plaatsen van een spalkje voldoende en hoef je geen nachtbeugel. Ik heb een kleine overbeet dus dan zou ik het spalkje kapot bijten. Geen probleem wat mij betreft om s’nachts een bitje te dragen.

Beugelbekkie

Aangeraden wordt om het bitje het eerste jaar elke nacht te dragen en het daarna af te bouwen. Na een jaar zou 1x per week voldoende moeten zijn om dit mooie resultaat te behouden. De slotjes verwijderen vond ik superspannend. Met een tangetje halen ze de slotjes eraf en door het geluid denk je dus echt – daar gaat mijn gebit – 🙂 hahaha daarna een goede schoonmaakbeurt en de boel polijsten.

nachtbeugel

Het resultaat mag er zijn ik ben echt superblij met het eindresultaat en vooral de eerste paar dagen lekker veel in de spiegel kijken en lachen maar. Het is me enorm meegevallen het hele proces en ik heb eigenlijk geen narigheid met de beugel gehad en er ook geen last of pijn van gehad.

Hier zie je nog even een voor en na foto.

Over 6 weken krijg ik nog een controle en dan over 3 maanden nog een keer. Dit was mijn laatste artikel over mijn beugel avontuur. Mocht er in de toekomst nog wat te melden zijn dan laat ik dat uiteraard weten maar ik hoop dat het resultaat blijvend is en dat ik het met het bitje gewoon keurig kan houden.

Prachtig toch?

Annette

 

23 thoughts on “Beugelbekkie

  • Omdat ik een kleine overbeet heb konden ze alleen een spalkje achter de 4 voorste doen en dat is net niet voldoende om het mooi recht te houden, vandaar het bitje voor s’nachts. Geeft me nog wel een veilig gevoel dat mijn tanden s’nachts lekker ingepakt zijn. Vind het best bloot zonder beugel 🙂

   Like

 1. Mooi resultaat zeg en zo snel!! Het is toch een hele opgave, niet? Mijn jongste dochter heeft momenteel een beugel… sinds half november… 7 maanden dus, maar ze zal nog wel even zoet zijn denk ik. Ze doet het wel prima hoor, want die pubers zijn toch misschien iets minder trouw in het goed opvolgen dan volwassenen! We hopen dat ze klaar is met de beugel toch ten laatste tegen dat mijn zus trouwt volgend jaar in april… (stiekem hoop ik dat ze tegen nieuwjaar klaar is maar dat zeg ik haar niet want ik wil haar geen valse hoop geven!). Groetjes en een fijn beugel-vrij weekend!! Kathleen x

  Like

   • Zij had dan nog ‘geluk’ tov andere kids uit onze familie… zij moest 4 tanden laten trekken en nu de blokjes om alles op z’n plaats te zetten. Andere kinderen uit de familie hadden minder geluk… activator, buitenbeugel en dan pas blokjes… zo’n lange tijd en net in je puberjaren… pfff… wat een opgave!!! Maar het resultaat is toch steeds verbluffend hoor. Groetjes!

    Geliked door 1 persoon

 2. Jee, echt prachtig geworden en ruim 9 maanden is eigenlijk niet lang. Maar hoe heb je het gedaan met de tandarts verzekering? Want met de duurste tandartsverzekering moet je ook zelf een gedeelte betalen, toch? Totaal hoeveel ben je kwijt?

  Like

  • Hi Claudy ik heb de beugel helemaal zelf moeten betalen. Je betaald het niet in 1x maar gewoon tijdens de behandeling. De eerste keer is het duurst, foto’s maken en beugelplaatsen, dan de maandelijkse consults en dan aan het einde nog een keer de kosten voor de beugel eruit halen. In totaal was het zo’n 1100,- dus ongeveer.

   Like

 3. Wauw! Wat een verschil! Daar doe je het uiteindelijk voor. Ik heb zelf ook een beugel gehad en ik ben ook blij dat ik dit gedaan heb. Je voelt je er na veel zelfverzekerder door.

  Like

 4. Pingback: Het jaar 2016 | Ann Ages Gracefully

 5. Pingback: Mondverzorging | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s