Mondverzorging

Mijn mondverzorgings routine

Zelf besteed ik behoorlijk veel tijd aan mijn gebit elke dag. Ik vind het niet alleen voor mezelf prettig maar hopelijk ook voor mijn omgeving een stuk fijner om naar een fris bekkie te kijken. In de blogpost van vandaag vertel ik je meer over mijn routine.

mondverzorging

Ik ben bang voor de tandarts, altijd al geweest maar ik denk dat het is gekomen door het fenomeen schooltandarts. Ik weet niet welke kwelgeest in de politiek ooit had bedacht dat dat een goed idee is maar als ik mijn oud-klasgenoten spreek hebben we er allemaal een dik trauma aan over gehouden.

Wellicht dat ik ook daardoor zo goed mogelijk voor mijn gebit wil zorgen. Gewoon dat je naar de controle gaat en dat ze zeggen, ziet er prima uit tot de volgend keer pfiew! Opluchting hahaha.

Poetsen doe ik 2x daags en toen ik mijn beugel nog had (klik hier) deed ik het ook na de lunch want ik wilde niet dat er een half broodje in mijn slotjes bleef hangen. Toch kunnen de gewone tandpasta’s best agressieve stoffen bevatten (wist je bijvoorbeeld dat menthol de mondholte verdroogt en je daardoor dus juist een slechte adem kunt krijgen? Ik had geen idee).

Oxyfresh tandpasta toothpaste

Ik kreeg een mooi verzorgingspakket toegestuurd en daar zat ook een tandpasta in, de Oxyfresh tandpasta. Deze tandpasta bevat geen SLS en werkt op basis van Active oxygen (zuurstof). Actief zuurstof is een bewezen ingrediënt dat bacteriën uitschakelt zonder de mondfora te ontregelen.

Mondwater gebruik ik ook wel eens maar wil de mond ook nog al eens uitdrogen. Dat komt door de alcohol. Dan deze fles ook van het merk OxyFresh.  Oxyfresh bevat een niet-zure formule (zonder vervelende ingrediënten) die bacteriën op een effectieve manier bestrijdt en ondertussen meewerkt aan een gezonde, gehydrateerde en natuurlijke mondflora. Zie oxyfresh.com voor de amerikaanse website.

Oxyfresh power rinse

Dan een tongschraper deze had ik nog niet eerder geprobeerd. Hoog tijd want als je voor een volledige reiniging wilt gaan kan deze eigenlijk niet ontbreken. Orabrush is ’s werelds meest verkochte tongreiniger. Wat de meeste mensen niet weten is dat een slechte adem in 9 van de 10 gevallen wordt veroorzaakt door een klein laagje aanslag op de achterkant van de tong. Orabrush veegt dit eenvoudig weg. Ik ontving een lekker roze variant, leuk!

mondverzorging

Ook floss ik mijn gebit al heel wat Jaren. Nu mijn beugel eruit is en ik een spalkje achter mijn voortanden heb kan ik daar niet meer flossen maar de rest van de tanden en kiezen krijgt elke avond en uitgebreide flosbeurt. Ik doe dat zelf altijd met flosdraad maar nu kreeg ik deze vernuftige floss picks van Dentek. De Y-vorm met curve is speciaal gemaakt om de achterste kiezen probleemloos en pijnloos te bereiken. Zijden draad. Met mintlaagje voor frisse smaak. Inclusief tandenstoker. Handig en ook nog eens makkelijk mee te nemen.

Ook gebruik ik sinds een paar jaar raggertjes om tussen mijn tanden te reinigen. Deze gebruik ik gedurende de dag als ik iets heb gegeten en ik wil even mijn gebit schoon maken of als je iets vervelends tussen de tanden hebt grrrr je kent het gevoel vast wel. Ik heb ze ook altijd standaard in mijn handtas zitten. Wil niet mis grijpen.

The Breath co. dry mouth lozenges

Tot slot nog een doos  van The Breath Company de dry mouth lozenges. De pepermuntjes zorgen ervoor dat het droge gevoel uit je mond verdwijnt heel apart want je mond wordt echt nat als je deze gegeten hebt. Ook zorgen ze voor een frisse adem en dus ideaal als je knoflook of iets anders sterks hebt gegeten. Handig individueel verpakt dus ook weer handig in de tas.

Wat een fijn pakket en wat een mooie producten. Heb jij wel eens last van ontstoken tandvlees of tandvlees problemen? En hoe verzorg jij je gebit? Laat het weten in de comments. De getoonde producten kun je niet bij de drogist kopen maar wel online bij de genoemde merken.

Annette

*Ik ontving de producten ter review*

15 thoughts on “Mondverzorging

 1. Je gebit gezond houden is zo belangrijk, gelukkig zijn er steeds betere producten op de markt die het mogelijk maakt om zelf veel te doen. Deze ken ik nog niet, ik gebruik alles van Oral B.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ga om de 3 maanden naar de mondhygiënist. Omdat mijn gebit helaas aan het aftakelen is. Dit door parodontitus. Met andere woorden er kan binnenkort spontaan tanden gaan uitvallen, mijn pockets zijn van 4 mm tot 10 mm diep.
  Ik poets en ik ga met een rageborsteltje erdoor, meer niet. Flossen kan ik niet, ivm geen gevoel in vingers. Lukt me nooit. 😤

  Geliked door 1 persoon

 3. Door hor(ror)monen (overgang) ga ik inmiddels 3 tot 4 keer per jaar naar de mondhygieniste. Helaas is er maar weinig bekend over tandvleesproblemen etc. tijdens de overgang hoewel ik op sommige fora zie dat er (veel) meer vrouwen zijn die er last van hebben.
  Zij adviseerde mij een jaar geleden O7 tandpasta en mondwater te gaan gebruiken. Dit is ook op basis van zuurstof en ik heb het idee dat het helpt. Erg prijzig dus ik koop het vaak bij de Etos als het 1+1 is. Overigens komt dat uitdrogen door mondwater als er alcohol in zit. De meeste duurdere mondwaters bevatten geen alcohol. Ik hoorde laatst dat probiotica (zoals die voor je darmen in Yakult) ook goed zijn voor je mond maar mijn tandarts had hier nog nooit van gehoord. Op Amerikaanse websites zie ik wel producten. Jij hebt overigens prachtige tanden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Opgemaakt #34 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s