Dr. Organic review – Shampoo en Conditioner

Op de site van BeautbyBabs las ik over de producten van Dr. Organic. Ik besloot dat ik die wel eens wilde proberen dus ging naar de Tuinen om eens even te kijken. Het eerste wat me opviel was de enorme hoeveelheid producten en geurlijnen. Er zijn maar liefst 13!! Verschillende geurlijnen dus dat was nog  even zoeken en speuren welke het zou worden.

Ik besloot uiteindelijk voor een shampoo en conditioner met Marrokaanse arganolie te gaan.

IMG_2688

Arganolie is een wonderingrediënt uit Marokko met bijzondere eigenschappen en een hoge concentratie vitamine E, die gecombineerd met specifieke essentiële oliën en fruitextracten rijk voedende en zeer werkzame producten oplevert voor huid- en haarverzorging – van top tot teen!

Wat kon ik vinden over de producten:

De Moroccan Argan Oil verzorgingslijn voor huid en haar zorgt voor een natuurlijke revitalisatie van de huid en herstelt het haar zichtbaar.

Deze herstellende en hydraterende shampoo is gemaakt met luxe biologische Marokkaanse Argan olie om het haar te verzorgen en te herstellen. De unieke mix van ingrediënten zorgt voor een rijke shampoo die de haarschubben glad maakt en reinigt, het haar ziet er daarna prachtig en levendig uit.

IMG_2692      IMG_2693

Goed, mee onder de douche dus deze twee flessen. Na het aanbrengen van de shampoo bekroop mij direct een OH NO gevoel, ik weet niet wat er gebeurde maar mijn haar werd een enorme klittenbol achter op mijn hoofd. Ik kon wel janken! Maar goed, gaf de moed nog niet op dus snel uitgespoeld en de conditioner erbij gepakt. Dat was een ware verademing, lekker romig en ik voelde gelijk dat het goed ging komen *slaakt zucht van verlichting*. Lekker even in laten trekken en mijn haar voelde weer goed.

Maar wat gebeurde er nu precies, ik weet het niet. Wellicht moest mijn haar even wennen aan dit product? Ik ben de shampoo dus blijven gebruiken maar helaas met hetzelfde effect. De shampoo gaat hem dus niet worden voor mij. Die wil ik als hij op is echt niet meer opnieuw aanschaffen.

De conditioner daarentegen bevalt me een stuk beter. Hij doet goed zijn werk en is echt heerlijk romig zoals ik al aangaf. Je voelt je haar er gewoon van opknappen. De producten zijn niet goedkoop met EUR 10,- per stuk maar ook niet enorm duur. Ik kocht ze toen het 2e product voor 50% was dus voor EUR 15,- kon ik deze twee uitproberen.

IMG_2694      IMG_2695

Dr Organic producten zijn:

 • vrij van parabenen
 • vrij van Sodium Lauryl Sulphate (SLS)
 • gecertificeerd BioActive om de functionaliteit van de ingrediënten te garanderen
 • niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke ingrediënten
 • vrij van schadelijke chemicaliën
 • vrij van minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt)
 • vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten

IMG_2696

Ik weet niet of ik nog een keer een andere lijn zou willen proberen van Dr. Organic. Je begrijpt dat ik met name voor de shampoo nogal huiverig ben geworden. Maar er is een overvloed aan producten te krijgen van borstliftende creme (ja echt dames) tot zonbescherming, dag- en nachtcremes en ga zo maar door. Wellicht toch nog een keer iets anders proberen en de ruime keuze aan geurlijnen maakt dat er voor iedereen wel iets tussen zit.

Heb jij wel eens een OH NO momentje gehad bij een eerste gebruik van een product?

Annette

19 thoughts on “Dr. Organic review – Shampoo en Conditioner

 1. O ja(zeker)…vooral bij foundations. Toch goed in de winkel getest en thuis zag het er afschuwelijk uit.
  Wat een vreemde shampoo, zeg. Ik heb zo vaak ook met de Argan versie in mijn handen gestaan. Vreemd genoeg dacht ik dat deze variant juist te ‘vet’ voor mijn haar zou zijn. Ik heb wat andere reviews zitten lezen en inderdaad, het schuimt niet, geen SLS en toch een stug/droog gevoel. Er zitten geen siliconen in, wat ervoor zorgt dat veel shampoo’s ook direct dat gladde gevoel geven.
  Best wel balen, je bent dan altijd verplicht om een conditioner te gebruiken.
  Als ik een keer bij de Tuinen ben, zal ik het eens navragen hoe dat precies zit.

  Like

 2. Je haar is gaan klitten omdat er geen siliconen in de shampoo zitten, wat juist een pluspunt is 🙂
  Je zou je haar eerst met de conditioner kunnen behandelen, en pas daarna met shampoo gaan wassen, dit doe ik bij mijn dochter, aangezien ik voor haar ook natuurlijke producten gebruik, en haar krullen erg snel klitten. Gewoon een tip, misschien kun je er iets mee!

  x Andrea

  Like

  • Hi Andrea, dat zou kunnen maar ik gebruik normal altijd een shampoo zonder siliconen (die van Balea) en dan heb ik toch echt nergens last van. Ik heb dit ook wel eens met een shampoo van de Andrelon gehad daar reageerde mijn haar ook heel heftig op zeg maar.

   Like

 3. Ik heb hier nooit Shampoo van gebruikt, maar verder vind ik het wel fijne producten. De handcrème met Argan olie heb ik trouwens wel gebruikt en daarvan vind ik de geur vreselijk. Viel dat mee bij de shampoo? Niet zo kruidig?

  Like

 4. ik heb dat klittenboleffect ook met zilvershampoo die ik nu gebruik. Denk dat de haarschubben daar er erg van gaan openstaan en daar de haren dan erg in elkaar blijven hangen? Ik weet t niet precies, ben geen kapper.

  Like

 5. Wat een vreemd effect! Ik zag in je reactie op mijn blog dat je een variant van Dr Organic had getest en was heel benieuwd naar andere varianten. Ik heb zelf de Granaatappel versie gebruikt en was daar wel tevreden over, maar vond de prijs vrij hoog voor een niet heel overweldigend effect. Ik ben wel gewend aan sulfaatvrije shampoo, maar vond deze ook wat stugger dan normaal. Lijkt me echt onwijs schrikken als je ineens klitten krijgt van shampoo! Als ik nog eens een Dr. Organic shampoo probeer wordt het dus niet deze variant 😉

  Like

  • Ik was aan het twijfelen over de granaatappel maar koos uiteindelijk voor de Argan Olie :(. Het is inderdaad best prijzig maar soms zijn ze wel in de aanbieding. Wellicht dat ik nog een keer een poging doe met een andere geurlijn maar beetje bangig ben ik wel haha

   Like

 6. Hoi misschien een late reactie op de blog, maar ik had het ook bij argen olie en bij de honing.
  Maar niet bij aloë Vera, daarbij krijg ik zacht haar en ruikt lekker fris.

  Like

 7. Pingback: Moroccanoil | Ann Ages Gracefully

 8. Pingback: Het jaar 2016 | Ann Ages Gracefully

 9. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s