Boek review – Springvloed

Ik ben dol op lezen en met name thrillers hebben mijn voorkeur. Onlangs las ik Springvloed deze Zweedse thriller is geschreven door  Cilla & Rolf BÖJRLIND.

springvloed

Het boek vertelt twee verhalen die na een paar honderd bladzijden uiteindelijk samen vallen.

Het eerste verhaal speelt zich af in 1987. Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst.

Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet ze een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen.

Ik vond Springvloed een goed boek en het leest lekker weg. Je kunt het boek vinden uiteraard in de boekhandel of bij Bol.com waar ik koos voor de e-Book versie en heb deze dan ook op mijn e-reader gelezen.  Aanrader als je van spannende boeken houdt.

Annette

 

One thought on “Boek review – Springvloed

  1. Pingback: Boekrecensie | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s