Sample Saturday

Sebastian Professional

Dark Oil shampoo & conditioner

Dit setje van een shampoo en een conditioner komt uit de Lookfantastic box van januari. Ik was even bang dat het niet echt geschikt zou zijn voor mijn haar maar niets bleek minder waar. Ik heb ze met veel plezier gebruikt.

Sebastian Dark Oil

Welk merk?

Sebastian Professional vindt zijn oorsprong in het begin van de jaren ’70 (net als ik 😊) het is een merk dat in eerste instantie alleen bij kappers te koop is maar tegenwoordig kun je het ook ‘gewoon’ kopen en met name online doet het merk het goed.

Het valt onder het Wella concern wat we natuurlijk ook kennen van de haarproducten.

Wat is het?

Nou een shampoo & conditioner dus, mooi dat het als setje in de box kwam. Zelf neem ik het niet zo nauw met producten uit eenzelfde lijn, ik pak wat er voor handen is haha maar het werkt natuurlijk in combinatie vaak wel wat beter omdat de ingrediënten elkaar dan mooi kunnen versterken.

Sebastian Dark oil

Deze set is geschikt voor alle haartypes en zou voor volume moeten zorgen zonder te verzwaren. Het zit bomvol met oliën zoals Argan en Jojoba. Het zou de hoofdhuid goed schoon moeten maken maar niet strippen. Je zou een duidelijke verbetering moeten zien (en voelen) van de zachtheid en glans.

Wat vond ik ervan?

Ik was huiverig want Arganolie en mijn haar zijn normaal gesproken geen goede combinatie maar het ging verrassend goed en ik heb van het setje genoten. Nadeel vond ik de geur. Erg mannelijk, kruidig helemaal niet verkeerd maar met name na de eerste paar keer gebruik dacht ik dat mijn zoon een nieuwe aftershave had omdat ik steeds een ‘vleugje’ opving maar ik bleek het zelf te zijn hahaha. De geur blijft dus zeker een goede dag in je haar.

Sebastian Dark Oil

Waar te koop en wat kost het?

Online dus bij lookfantastic, maar ook John Beerens, Notino en diverse andere webshops hebben deze shampoo en conditioner in het assortiment. Rond de € 18,- per product is het veel hoger geprijsd dan ik gewend ben om voor een shampoo/conditioner uit te geven. Ik vind drogisterij producten wat dat betreft prima. Zeker goede en fijne producten maar met name door de ‘mannelijke’ geur voor mij geen rebuy.

Gebruik jij dure producten voor je haar?

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

  1. Ja shampoo van de kapper en een bijbehorende spray van Mediceuticals. Had in 2014 erge last van haaruitval (overgang???) en ben toen op aanraden van de kapper dit gaan gebruiken. Het is gedeeltelijk wel weer goedgekomen maar ik heb sowieso dun en fijn haar (en daarom altijd kort). Ik gebruik het nu nog steeds, of dat nodig is weet ik niet, maar het voelt beter. Waarschijnlijk een psychisch dingetje. Net als het slikken van supplementen ook al roept iedereen dat het nergens goed voor is blijf ik het toch doen. Fijn weekend. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Kappersmerken en ook deze van Sebastian Professional vind ik vaak heel goed van kwaliteit. Een tijdje terug heb ik wat mooie merken mogen testen en je haar voelt altijd echt aan alsof je net van de kapper komt. Het is inderdaad wel aan de prijs en zelf koop ik ook gewoon de drogisterijmerken. Deze lijkt mij heerlijk, ik ben dol op mannelijke geuren van producten en als je het ook nog ruikt als je haar opgedroogd, is, zalig!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s