Nutraskin

Nutraskin – collageen poeder

Al weer heel wat maanden slik ik dagelijks een collageen poeder. Ik begon met CHV (lees hier), heb daarna een half jaar Revitaltrax genomen (lees hier) en nu dan aan het collageen van Nutraskin.

Ik ben overgestapt van Revitaltrax, waar ik goede ervaringen mee heb naar Nutraskin doordat dit merk nog meer Verisol in hun product heeft dan de andere merken en Verisol is een bewezen ingrediënt die zorgt voor de verstrakking van de huid.

Voedingspatroon

Uiteraard kun je de tijd niet stil zetten en dat hoeft ook niet maar als je de boel een klein beetje kunt helpen waarom niet? Naast een goed en gebalanceerd voedingspatroon is het niet roken en matig zijn met alcohol ook veel goeds wat je kunt doen voor je huid. En uiteraard altijd je huid beschermen met SPF en goed reinigen, dan kom je al een heel eind.

Collageen in de huid

Collageen is een belangrijk eiwit in je lichaam. Botten, pezen en banden, maar ook je huid, haren en nagels bestaan voor een groot deel uit collageen. Collageenvezels liggen in de dermis; de huidlaag onder de opperhuid. Ze geven de huid hun stevige structuur. Rond je dertigste neemt het collageengehalte af en zet de verslapping in haha.

Smeren helpt niet.

Ik heb het al eens eerder aangegeven maar crèmes met collageen zullen je niet helpen. Natuurlijk zorgen ze voor een mooie elastische huid maar we hebben het hier wel alleen over de bovenste laag, een crème gaat niet diep genoeg de huid in om echt iets aan de versteviging te doen. Daarvoor moet je echt een supplement gaan innemen.

2 ingrediënten

Over een ultrakort ingrediëntenlijstje gesproken 😊 in de Nutraskin sachets zit slechts het Verisol (de collageenpeptiden) en wat vitamine C.

Dit lees ik online;

Nutraskin bevat VERISOL-collageenpeptiden die echt verschil kunnen maken. Een eerste vereiste bij collageen is dat het gehydrolyseerd is, oftewel  afgebroken in kleinere eiwitdeeltjes. Dit is noodzakelijk, omdat het eiwit anders te groot is om te worden opgenomen uit het maagdarmkanaal. Van VERISOL® collageen is door middel van placebo-gecontroleerde klinische studies aangetoond dat wordt opgenomen en dat het daadwerkelijk leidt tot een verbetering van de huidelasticiteit, een afname van rimpels, dikker haar en mooie sterke nagels.  Op langere termijn zou zelfs de zichtbaarheid van cellulite (sinaasappelhuid) kunnen verminderen door inname van VERISOL®, zo blijkt uit recente onderzoeksresultaten.

Hoeveel?

Uit een aantal collageenstudies bleek dat het effect van collageenpeptiden dosis- afhankelijk is. Oftewel: een hogere dosis leidt tot meer collageenpeptiden in het bloed. Daarom bevat Nutraskin Collageen Drink maar liefst 7,5 gram (7500 milligram) collageen per sachetje. Andere collageenpoeders bevatten vaak 2,5 tot 5 gram collageen. Om met pillen aan deze hoeveelheid te komen, moet je dagelijks ca. 9 tot 18 collageentabletten of -capsules nemen.

Ik denk dus zelf dat het slikken van collageen capsules echt geen zoden aan de dijk zal zetten.

Drinken

De Nutraskin komt dus in handige sachets en wordt in Nederland geproduceerd. Je kunt het collageen poeder mengen met water, sap, thee of een smoothie. Er zitten verder geen suikers, zoetstoffen, smaakstoffen of andere toevoegingen aan het product. Zelf meng ik het met wat sap, want ondanks dat ze melden dat het neutraal is van smaak (en geur) vind ik het zelf echt stinken en een ‘vieze’ smaak hebben, maar met wat sap proef je dit niet meer en is het makkelijk innemen.

Door de hoge dosering Verisol hoop ik dat het nog wat meer verstrakking zal brengen dat ik al heb ervaren met Revitaltrax. Ik ga het dus minimaal een half jaar gebruiken om een goede vergelijking tussen de twee te kunnen doen.

Voor 3 dozen Nutraskin betaal je ongeveer EUR 75,50. Ik vind dat een prima prijs. Ik ben tot nu toe erg tevreden over Nutraskin.

Gebruik jij een collageen supplement?

Annette

7 thoughts on “Nutraskin

 1. Ik denk ook dat het meer effect heeft om van binnenuit de huid “jong” te houden dan met crèmes. Of je moet een stap verder gaan, maar dan zit je bij de cosmetisch arts.
  Jammer dat die poeders altijd zo vies zijn, ik had ook collageen poeder en vond het echt smerig. Wel genomen maar ik hoop dat ze het een keer wat smakelijker kunnen maken. Net zoals medicijnen voor katten met een vieze smaak zodat je met moeite het toe kan dienen. Als ze er een lekker vleessmaakje aan gaven zou het een stuk minder stressvol zijn om zo een pil of drankje te geven!

  Geliked door 1 persoon

 2. Twijfel zelf nog qua beginnen want het is natuurlijk niet zo dat je een tijdje kunt stoppen of dat je het een half jaar doet. Wil even wachten of het in ons budget past nu ook met die energietarieven. Onze verhuurder van de warmtepomp heeft al een verdubbeling aangekondigd. Fijn weekend! Ik kreeg vandaag pas een mailtje dat er een nieuwe post was.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

 4. Ik gebruik nu 2 maanden Nutraskin en het lijkt alsof mijn kaaklijn iets strakker wordt (of ik hoop het te zien 😂😂) Bij mijn bestelling van afgelopen keer kreeg ik een pot Nutraskin C1000. Vanaf volgende maand ga ik hiermee afwisselen; bv 3x een zakje, 1x een capsule

  Ik ben super tevreden, bedankt voor de tip!

  Fijne week Annette, rustig aan!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s