Dr. Botanicals

Kiwi Superfood cooling eye serum

In de beautybox van een paar maanden geleden zat dit flesje oogserum van Dr. Botanicals. Ik had al eens eerder een serum van dit merk gehad en dat was prima bevallen (klik hier). De producten van Dr. Botanicals zijn niet zo heel lang houdbaar door de actieve en ‘verse’ ingrediënten die ze gebruiken. Als je dit flesje dus in gebruik neemt moet je het wel gelijk ook opgebruiken, anders is het zonde.

Dom

Eigenlijk was ik nog niet van plan om dit product te gebruiken want ik was net met een Elemis oog product begonnen, maar ik dacht zet hem vast op de foto voor mijn blog en zonder nadenken opende ik dus het flesje ☹. Toen bedacht ik pas dat dat niet zo slim was haha want er zit maar een beperkte houdbaarheid op. Gelijk maar gebruiken dus en het Elemis product dat in een luchtdichte verpakking zit mag dus even wachten.

Over het merk;

Dit lees ik online; Allereerst heet de oprichter van Dr Botanicals Richard. Zijn vader was een chemicus, die sinds 1958 op de universiteit in Edinburgh innovatieve huidbehandelingen creëerde. Richards vader creëerde niet alleen ongelooflijke huidbehandelingen; hij werkte ook in de gemeenschap en hielp meer dan 40 jaar mensen als een plaatselijke chemicus.

Het hebben van een chemicus in de familie was echt inspirerend, en in 2011 besloot Richard in de voetsporen van zijn vader te treden, maar zijn eigen weg te banen om zijn eigen huidbehandelingen te creëren.

We houden van onze producten. Of het nu de Marokkaanse rozenolie of het Granaatappel Superfood-slaapmasker is, het zijn allemaal onze baby’s. We hebben ze gemaakt en we hebben ze tot leven gebracht. We hebben ze gemaakt volgens exacte formules op basis van de EWG-huidverzorgingsschaal uit de VS. Het markeert huidverzorgingsproducten die vrij zijn van gifstoffen. Zo maken we onze producten van de grond af aan.

Over het serum:

Deze Superfood Eye Moisturizer gebruikt een mix van fruitextracten om de gevoelige zone onder je ogen te verbeteren. Het is een geweldige opkikker die Kiwi Fruit Oil bevat die bedoeld is om vocht vast te houden. Grapefruit zit boordevol vitamine C en helpt huidimperfecties te verminderen. Matrikine Peptide 6 heeft als doel het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels te verbeteren, terwijl het ook de huidskleur wil beschermen tegen milieuverontreinigende stoffen.

Donkere kringen

Dames (en heren) met donkere kringen even opgelet. Al binnen een paar dagen zag ik een zichtbaar verschil onder mijn ogen ontstaan. Wow wat een goed spul dit, het heeft echt de donkere kringen enorm verminderd en ze ogen veel beter. Ik vond het echt opvallend en had dit absoluut niet verwacht. Dit is wat mij betreft een blijvertje.

Ik gebruik dit serum overdag en dan in de avond mijn confidence in an eye cream van IT cosmetics (klik hier) die de vochtwallen aanpakt.

Doseren

Nadeel van dit flesje vind ik de dosering. Het is met een pipetje en je hebt echt maar 1 of 2 druppels nodig onder je ogen. Dat vind ik lastig te doseren – ik druppel altijd op mijn hand – snap niet die foto’s op bijvoorbeeld Instagram van dames die met een pipet direct op de huid druppelen (stom!). Dus ik vind hem niet heel zuinig – maar door de fantastische werking vind ik dat dan weer helemaal niet erg haha.

Prijs

Prima! Hij is nu op een aantal sites te krijgen voor rond de € 13,- echt dames kopen dat flesje, topspul! Normale prijs ligt rond de € 17,- wat nog steeds dikke prima is voor een product dat zo goed werkt. Aanrader dit.

Annette

8 thoughts on “Dr. Botanicals

  1. Oh dat klinkt top moet ik hebben 🙂 Mag nu nog een week of 3 niks onder mijn ogen smeren maar smokkel af en toe toch stiekem een beetje. Doe wel voorzichtig maar dit klinkt als een heerlijk serum voor een fijne prijs. Denk dat ze dat druppelen alleen voor Instagram doen direct op de huid werkt voor mij ook niet (en voor niemand denk ik) Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik vind dat ook altijd zo raar dat ze “liters” olie over hun gezicht laten glijden. Het zal wel de bedoeling zijn dat het opvalt en dat is dus wel gelukt. (maar wat ze op hun huid doen ontgaat mij net zo hard haha). Ik ga even googelen, ik wil dat natuurlijk ook hebben! Ik heb gene last van donkere kringen maar het zal zeker fijn voor de oogzone zijn!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik zie dat ze ook brightening serum hebben, die koop ik! Rondom mijn ogen heb ik zoveel pigmentvlekken dat het zo donker eromheen lijkt. Heel benieuwd hoe die zal bevallen. Ik ga hem bestellen. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s