Sample Saturday

Glow Recipe

avocado melt sleeping mask

In de Cult goodybag zaten ook twee producten van Glow Recipe. Een ervan het avocado sleep mask review ik vandaag voor je, het andere product (een reiniger) bewaar ik nog even tot een volgend tripje of vakantie.

Glow Recipe avocado melt sleeping mask

Welk merk?

Glow Recipe is opgericht door twee dames volgens het K-beauty concept (Korean beauty) en is gestart in 2014. Voor zover ik op de website kan zien hebben de dames wel een Koreaanse achtergrond maar ik denk dat het merk Amerikaans is.

Wat is het?

Het is een sleeping Mask die je op twee manieren kunt gebruiken. Gewoon als nachtverzorging of echt als masker dat je na een tijdje weer van je huid haalt. Ik heb het als nachtverzorging gebruikt. De textuur is echt heel licht en bijna gel-achtig, leuk groen kleurtje waar je op je huid gelukkig niets van terug ziet.

Het masker zou verzorgen en korte metten maken met je droge huid.

Avocado is helemaal in natuurlijk, iedereen eet het dus niet zo gek dat je het nu ook terug gaat zien in huidverzorging. Ik ben niet zo van de avocado hype, vind het lekker maar ben er niet lyrisch over. Helaas is avocado ook echt een heel milieubelastende groente omdat je enorme hoeveelheden water nodig hebt om ze te laten groeien. Gezond dus maar niet goed voor het milieu en de hoeveelheden die tegenwoordig verkocht worden zijn dus behoorlijk belastend *einde van mijn klimaat quote haha*

Glow recipe avocado melt sleeping mask

Het hoofdingrediënt is dus avocado, maar liefst 74%, zowel het vruchtvlees, als extract als de olie als de boter worden gebruikt. Ook zit er Manuka honing in dit masker. Over Manuka honing schreef ik al eens eerder als ingrediënt (lees hier).

Tot slot PHA dit is een exfoliant die dode huidcellen verwijdert en zorgt dat je een mooie glow krijgt. Het is een vriendelijke versie van een exfoliant dus zelfs geschikt voor de gevoelige huid.

En een beetje Kaolin (een kleisoort) voor de huidbalans en je poriën.

Er zitten geen parabenen, minerale olie, sulfaten, siliconen, alcohol, en kunstmatige geurstoffen in de producten van Glow Recipe en ze zijn cruelty-free.

Wat vond ik ervan?

Ik heb dit product gebruikt op de avonden dat ik een retinol serum heb gebruikt. Ik wil dan de boel nog even insluiten met een klein likje nachtcrème. Dat ging echt prima met dit product omdat het een lichte crème is. Ik denk wel dat het merk Glow Recipe zich met name een jongere doelgroep richt. Het zijn niet echt anti-verouderings producten die ze hebben maar de ingrediënten zijn allemaal dik in orde.

Glow recipe avocado melt sleeping mask

Waar te koop en wat kost het?

Je kunt een fullsize van dit product kopen voor ongeveer € 38,- wat een prima prijs is. Je kunt dit merk helaas nog niet in Nederland kopen maar als je in het buitenland bent kijk dan even bij Sephora en online dus bij Cult Beauty. Prima masker/crème wat mij betreft.

Annette

7 thoughts on “Sample Saturday

  1. Dik in orde inderdaad, soms vind ik die gelachtige substanties heel lekker, als het maar niet te glibberig wordt. Maar zoals je al noemde heeft het een lichte textuur.
    Ik wist dat niet van die avocado teelt, inderdaad niet bepaald klimaatvriendelijk. Ik koop wel eens een avocado, Tom maakt er dan avocado dip/guacamole van. Ik eet hem soms zo op omdat het zulke goede vetten bevat. Ik weet het, ik ben vreselijk lui als het gaat om eten bereiden, haha!

    Geliked door 1 persoon

  2. Lekker masker! Volgens mij had je jarengeleden ook zo’n hype van pure avocado prakken met honing en dat rechtstreeks op je gezicht smeren 🙂 Is dit wel gemakkelijker. In Amsterdam heb je geloof ik een aantal avocado restaurants met alleen maar avocado op de menukaart (zelfs friet van avocado….) weet niet hoe het nu is maar toen het net open was stonden mensen ervoor in de rij. Koop soms eetrijpe bij Appie die dan helemaal niet eetrijp blijken maar nog zeker een week moeten op de fruitschaal. Zijn door het “eetrijp” wel een stuk duurder.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s