Teaology

Teaology – Body crème

Een tijdje terug kocht ik bij de Douglas een grote pot body crème van Teaology. Aangezien ik een groot theeliefhebber ben vond ik dit echt een merk dat ik moest proberen. Teaology is nieuw op de Nederlands markt en vooralsnog alleen te koop bij de Douglas.

Teaology Cica-tea body cream

Over het merk:

Dit lees ik online over het merk; Teaology is ontwikkeld uit passie voor skincare, thee en innovatie door een Italiaans team van professionals uit de internationale beauty industrie.

Het maakt optimaal gebruik van de buitengewone eigenschappen van thee om het proces van huidveroudering op celniveau tegen te gaan door een unieke technologie te ontwikkelen die polyfenolen uit de verschillende theesoorten onttrekt. Voor het eerst wordt een complete lijn gezichts- en lichaamsverzorging ontwikkeld op basis van de wonderlijke eigenschappen van thee extracten met de meeste plezierige texturen. De lijn is geschikt voor een zeer brede doelgroep en richt zich op de meest bekende behoeften van vrouwen in alle leeftijden: van hydratatie tot anti-aging, van gladmakend naar afslankend en anticellulite

Teaology cica-tea perfecting body cream

Tea infusion skincare

Teaology Research ontwikkelde een unieke technologie waarbij de werkzame ingrediënten van verschillende soorten thee via warmte infusie aan hele theeblaadjes worden onttrokken.

Hieruit ontstaat een concentraat aan polyfenolen met een krachtige antioxidant werking. Daarmee is deze uitzonderlijke infusie een waar jeugdelixer voor de huid. Tea Infusion Skincare staat centraal in elk Teaology product: de unieke infusie is aan elke formule toegevoegd om de huid een instant verjongende boost te geven.

0% Water, 100% THEE INFUSIE

De formules in de Teaology producten bevatten infusies en extracten van vier verschillende soorten thee die geselecteerd zijn aan de hand van de verschillende huidbehoeften

Ik kocht dus de body cream – deze is er ook in de geur jasmijn maar ik vind dat niet zo’n hele fijne geur dus ik besloot deze Cica tea (Tijgergras) te proberen.

Teaology cica-tea cream

Body cream:

De Teaology Cica-Tea Perfecting Body Cream is een rijke crème vol witte thee infusie, Centella Asiatica (Cica) en Aloë Vera. Deze eerste cica-crème voor het lichaam is ontwikkeld om imperfecties te verminderen, de elasticiteit van de huid te verbeteren en om striae te verminderen en te voorkomen.

Deze body crème heeft een gladmakende en verstevigende werking op de huid barrière. Dankzij een hoge concentratie centella wordt de elastine productie verhoogd en wordt striae voorkomen en vermindert het bestaande striae.

Bevat Centella Asiatica (Cica): ook bekend als tijgergras, aangezien deze dieren rollend door deze planten gezien zijn om hun wonden te genezen. De Centella Asiatica is een plant die gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde en staat bekend om zijn genezende, herstellende en versoepelende eigenschappen.

Met witte thee infusie: witte thee is de meest kostbare ongefermenteerde thee, doordat deze wordt gemaakt van de jongste blaadjes en knopjes van de plant. Het is ongelooflijk rijk aan antioxidant catechines die helpen huid- en celbeschadiging te voorkomen.

De formule is extreem rijk aan hydraterende en versoepelende oliën en maakt de huid super zacht en stralend. Ideaal voor alle huidtypen, speciaal voor de zeer droge, gevoelige huid. Tevens te gebruiken tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Teaology cica-tea perfecting body cream

Mijn mening:

Ik vind het op zich een fijne body cream. Hij heeft nauwelijks geur en dat vind ik op zich wel jammer. Je moet namelijk wel even je best doen met deze cream, voordat hij door je huid wordt opgenomen. Als je hem net aanbrengt ligt hij meer op je huid, je moet hem even de tijd geven om de temperatuur van je huid aan te nemen en werkt hem dan helemaal in. Dat gaat prima maar je moet dus geen haast hebben want dat lukt niet wat mij betreft. Wel een heerlijke zachte huid die ook de volgende dag (ik breng hem in de avond aan na het douchen) ook nog goed standhoudt.

Teaology cica-tea cream

Ik zou hem wellicht wel opnieuw kopen maar dan wel graag een geurtje eraan. Vooralsnog zie ik alleen een variant met jasmijn en zoals gezegd daar ben ik niet gek op. Hij is te koop voor iets meer dan EUR 30,- wat best hoog is maar je krijgt er een grote pot voor waar je echt wel een tijd mee vooruit kunt. Ik heb geen striae dus daar kan ik niets over zeggen maar lijkt me niet echt dat je dat met een crème kunt verminderen het is tenslotte een onderhuidse scheuring. Doordat je huid lekker soepel wordt is het wellicht minder zichtbaar waardoor het wellicht minder lijkt maar verminderen? Ik weet het niet, iemand met striae die hier wat zinnigs over kan zeggen wellicht?

Heb jij striae en gebruik je daar een crème voor?

Annette

9 thoughts on “Teaology

 1. Mmmh.. ben altijd meer van de snel intrekkende crèmes omdat ik nooit zoveel geduld heb. De jasmijn geur zou mij dan wel aanspreken. Alsnog niet een product die ik op mijn lijstje zou zetten

  Geliked door 1 persoon

  • Snap ik, het gaat redelijk snel hoor het is gewoon even dat de crème een beetje warm moet worden. Ik hoef geen 10 minuten te wachten of zo 😃 en ik de avond vind ik het niet zo’n punt. In de ochtend zou ik minder blij zijn Haha dan heb ik altijd haast

   Like

 2. Wat een mooi verhaal over tijgergras. Dieren weten gewoon wat in de natuur te vinden is voor hun gezondheid. Neem honden en katten. Hebben ze last van hun maag dan eten ze dat harde gras om vervolgens over te geven. Zo reinigen ze de maag. En meer van dat soort dingen vind ik altijd interessant.
  Jammer dat de geur niet zo bijzonder is… Zou het ook iets kunnen doen voor bv. littekens in je gezicht? Striae is eigenlijk ook een soort litteken, of weer niet? Of zou dermabrasie een goed idee zijn? (ik heb tussen mijn wenkbrauwen zo een lelijk litteken van een peeling, mijn eigen schuld, ik ging krabben aan de korstjes, werd er helemaal daas van)

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Dr. Jart | Ann Ages Gracefully

 4. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s