Sample Saturday

Teaology

Matcha fresh cream

Een paar jaar terug – in 2019 om precies te zijn – schreef ik ook al eens een review over een product van Teaology (klik hier) nu had ik een sample mee naar Limburg toen ik daar onlangs een midweekje verbleef. Deze sample is de Matcha Fresh Cream.

Over het merk:

Teaology creëert verzorgingsproducten voor het gezicht en lichaam die uitzonderlijke anti-aging effecten bereiken. Het geheim van de innovatieve recepten ligt in een uniek proces: theebladeren worden heet doordrenkt om een extract te verkrijgen dat een heel speciale schoonheids booster is gebleken. In combinatie met andere ingrediënten wordt de Tea Infusion Skincare gecreëerd, met als hart vijf soorten thee die rijk zijn aan antioxidanten. Ervaar de verzorgingskracht van Matcha, Oolong, zwarte, groene en witte thee met Teaology van dichtbij!

Wat is het?

De Teaology Matcha Fresh Cream is een shot van antioxidanten, aminozuren en peptiden om de hydraterende mechanismen van de huid en de natuurlijke afweer te stimuleren. Deze gel-crème is zo verfrissend als een sorbetijsje en wordt binnen enkele seconden opgenomen door de huid. Het bevat een dubbel hydraterend complex dat zowel vochtreserves aanvult als een perfecte hydrolipidefilm behoudt die 72 uur non-stopt werkt.

Hyaluronzuur heeft een hydraterende en opvullende werking, terwijl een combinatie van natuurlijke extracten van açai-bessen, zwarte bessen en gember, rijk aan proteïne en voedingsstoffen, de huid direct een frisse en gezonde uitstraling geven.

Matcha groene thee-infusie heeft, dankzij de buitengewone hoeveelheid catechines (EGCG) die als oxidant werken, een bewezen beschermende werking tegen (lucht)vervuiling en UV stralen.

Alle producten van Teaology zijn Cruelty Free en vrij van paraffine, parabenen, sulfaten, synthetische kleurstoffen, formaldehydedonoren, minerale oliën en dierlijke ingrediënten.

Wat vond ik ervan?

Helaas niet zo goed. Mijn eerste indruk was redelijk veelbelovend, een frisse groene gel creme die lekker snel intrekt. Maar al na een paar uur trekt mijn gezicht en is hij dus absoluut niet voedend genoeg. Als ik rond het middag uur bij het huisje terug ben van een ochtendtrip smeer ik eerst een extra crème op mijn gezicht want het voelt bijzonder vervelend aan.

Jammer, het tweede deel van de sample gebruik ik dan ook in de avond maar dan als serum onder een nachtcrème, dat gaat beter maar ook dan voel ik in de ochtend toch echt wel dat ik wat ‘verse’ crème 😊 op mijn gezicht wilt. Deze krijgt dus een onvoldoende, jammer want de beschrijving is veelbelovend.

Waar te koop en wat kost het?

Onder meer bij Douglas maar ook diverse online aanbieders. Een fullsize van deze pot kost je ongeveer 36 euro. Geen wereldschokkend bedrag maar ik zou het lekker aan iets anders besteden. Voor een vochtarme (wat oudere) huid vind ik dit allesbehalve een succes. De body cream uit 2019 was ook geen doorslaand succes dus ik denk niet dat dit merk nog een keer terugkomt op mijn blog. Jammer maar kan nu eenmaal gebeuren.

Ben jij bekend met dit merk?

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

  1. Nee ben niet bekend met dit merk. Jammer het ziet er zo lekker en fris uit. Ben normaal gesproken wel fan van gelformules. Ik zie hier en daar wel positieve reviews bij wat bloggers maar zeer duidelijk gesponsord en het meeste wordt daar positief gewaardeerd. Gelukkig ben jij (één van de weinige) uitzonderingen! Fijn weekend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s