Dr. Jart

Cera moisture set

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze travel set kocht van Dr. Jart. Maar ik las zulke goede reviews over deze lijn dat ik hem graag eens wilde proberen. Het was er nu eindelijk van gekomen. De set bestaat uit 3 producten, een toner, een serum en een crème.

Over Dr. Jart

Dr Jart is the fusion of skincare, science + art. Het merk is opgericht door de in Korea geboren dermatoloog Dr. Sung Jae Jung en een heuse architect Chin Wook Lee. Ze bestaan sinds 2005. Een heuse ‘fushion’ tussen de dermatologische wetenschap en kunst in de vorm van wel uitgedachte verpakkingen dat is waar het merk voor staat. Leuk! En een combinatie die je niet snel ziet.

Je kent Dr. Jart wellicht van hun rubberen gezichtsmasker wat hun best verkochte artikel is?

Toner

We beginnen met de toner. Na het reinigen van je huid wil je graag de vochtbalans weer optimaal herstellen. Dat doe je met deze toner. De toner is geschikt voor alle huidtypen wordt snel opgenomen door de huid en heeft het speciale 5 ceramide complex van Dr. Jart. De toner kalmeert de geïrriteerde huid en hersteld de droge huid. Nu is je huid klaar voor de volgende stappen in je routine.

Serum

Ik begin mijn routine graag met een serum. Een serum trekt net wat dieper in de huid waardoor het meestal net wat meer effect kan behalen dan dat je met een crème (alleen) voor elkaar krijgt.

Dit serum zorgt ook weer voor langdurige hydratatie en voorkomt een droge huid. Het serum is met name geschikt voor de normale tot droge en zeer droge huid (of voor de dames die aan de retinol zitten en daardoor een extra hydratie boost wel kunnen gebruiken).

Ook in dit serum vind je weer de 5 ceramiden die ervoor zorgen dat je huidbarrière in tact blijft/hersteld wordt. Diepe hydratatie en versterking dus.

Crème

Tot slot dan de crème, deze dient als ‘afsluiter’ van de voorgenoemde producten maar kan natuurlijk prima op zichzelf gebruikt worden. Ook hier is hydratatie het toverwoord. De crème kan zowel overdag als in de avond worden gebruikt.

Cica gras

Ik schreef als eens eerder een review over een product met Cica gras als ingrediënt (lees hier). Het wordt ook wel tijgergras genoemd en staat bekend om zijn herstellende eigenschappen (tijgers zijn gezien rollend door dit gras om hun wonden te verzorgen – vandaar de naam tijgergras.

Mijn mening

Wat een lekker setje 😊 niet alleen is de verpakking leuk maar de werking is ook dikke prima. Zeker producten die ik zonder probleem ook in een fullsize zou aanschaffen. Ik heb toch zeker een dikke 2 weken met deze set gedaan. Je hebt er maar weinig van nodig en mijn huid voelt inderdaad goed gehydrateerd aan. Met al dat thuis zitten was mijn huid best droog dus het kon ook wel een hydratie boost gebruiken.

De geur is heel fris, beetje neiging richting eucalyptus/tea tree maar niet overheersend en de geur is zo weg als je hem eenmaal hebt aangebracht. Ik heb de set overdag gebruikt en ook deed hij het prima onder mijn make-up.

Ik heb voor deze set zo’n 13 Engelse pond betaald wat ik een prima prijs vind. De producten kosten los en dus fullsize zo’n 38 Engelse Pond.

Ik zie in Nederland diverse online aanbieders waaronder Boozyshop, bol.com en LookFantastic.nl volgens mij – zo te zien – niet bij fysieke winkels te verkrijgen. Als jouw huid wel een lekkere oppepper kan gebruiken en je hebt last van een droge huid zeker eens het overwegen waard.

Annette

6 thoughts on “Dr. Jart

  1. Fijne review aan de hand hiervan heb ik ‘m zojuist besteld bij Cultbeauty. Ik merk dat mijn huid het beter “doet” als ik regelmatig een ander product gebruik en ik vind het zelf (zeker in deze tijd) ook prettig om af en toe iets anders te gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Klinkt goed, ik heb het idee dat mijn huid toch ook vocht tekort komt. Dit omdat foundation er bij vaak
    nooit mooi op zit, het “pakt” niet. Ken jij Ceravé? Ook zo een merk die mij fijn lijkt, maar in dubio omdat die ook niet in Nederland verkrijgbaar is…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s