Boekreview

Boekrecensie

Licht – Onno Wesseling

Vorige week is het nieuwste boek van schrijver Onno Wesseling uitgekomen. Ik had hem toegestuurd gekregen van Uitgeverij De Geus voor deze datum zodat ik er alvast in kon beginnen. Afgelopen heb ik het boek uitgelezen.

Licht Onno Wesseling

Over het boek:

Rosa is de blinde bewoonster van een villa in kunstenaarsdorp Bergen. Ze overweegt een deel van de door haar jong overleden man bijeengebrachte schilderijencollectie van de Bergense School te schenken aan een museum in Alkmaar. Indra, conservator en zoon van een oude vriend, komt de verzameling inspecteren. Als Rosa tijdens het bezoek van Indra overlijdt, neemt haar dochter Amy het contact over. Het onderzoek naar de echtheid van de schilderijen breekt een voor Indra en Amy onthutsend verleden open over hun beider ouders. Want, wie was eigenlijk de bij een auto-ongeluk omgekomen vader van Amy? Wat heeft Rosa al die jaren over zichzelf verzwegen? En wat is het verhaal achter de verdwijning van Indra’s moeder?

Ik moest er even inkomen in dit verhaal. Ik weet niet zo goed waar dat aan lag want de schrijfstijl is prima. Wellicht een combinatie van toch een beetje te druk in mijn hoofd en het warme weer? Wie zal het zeggen. Het verhaal wordt op een mooie manier verteld en vooral de laatste 100 pagina’s vond ik de boel goed samen komen. Lekker boek dus.

Onno Wesselink

Over de auteur:

Onno Wesseling (Amstelveen, 1967) was klassiek zanger en zangdocent, tot een gehooraandoening hem dwong te stoppen met zingen. Hij studeerde Nederlands recht, had een praktijk als physiotherapeut, was karatedocent en begon een onderneming als bonbonmaker. In 2013 debuteerde Wesseling met De eeuw van Carlos Moreno Amador, gevolgd door het autobiografisch geïnspireerde Suiker (2016)

Het was voor mij een eerste kennismaking met deze schrijver. Ik ga nu weer beginnen in een thriller, heerlijk. Het boek Licht kun je kopen als paperback -> KLIK HIER en het ebook vind je -> KLIK HIER

Fijn boek om de zomeravonden mee door te komen. Wat lees jij op dit moment?

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link*

10 thoughts on “Boekreview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s