Boekreview

Kristin Harmel – Als we elkaar terugzien

Wat een pareltje dit boek. Je weet dat ik graag thrillers lees maar soms voor de afwisseling wil ik eens heel wat anders en deze keer was dat het boek; Als we elkaar terugzien. Ik was al in dit boek begonnen voor ik met vakantie ging en in Dubai las ik hem uit.

Als we elkaar terug zien

Over het boek:

Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder.

Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: Hij bleef altijd van haar houden. Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevangenen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen.

Door wat ze ontdekt komen ook Emily’s eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?

Tranen met tuiten hahaha zat ik daar aan het zwembad met een papieren zakdoekje onder mijn zonnebril de tranen weg te vegen. Wat een ontzetten mooi boek. Ook wordt er een onderwerp aangekaart waar je toch – als het op de tweede wereldoorlog aankomt – vrij weinig over hoort namelijk de Duitse krijgsgevangenen die naar Amerika werden gestuurd. Mooi ook om daar ook eens wat meer over te lezen.

Prachtig verhaal waarin de emoties zich dus opstapelen en waar je gewoon wilt weten of het allemaal wel goed gaat komen pffff echt een achtbaan dit maar toch wel een van de mooiste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen, en dat waren er heel wat.

Het boek is te koop in papiervorm – Klik hier

Maar ook als ebook – Klik hier

Aanrader voor wie van oorlogsverhalen houdt maar ook voor de liefhebber van een ijzersterke roman. Ik heb er enorm van genoten en me voorgenomen meer van dit soort genre boeken te gaan lezen als afwisseling en recencies te schrijven. Voor de lezers onder ons, zeker op je lijst(je) zetten.

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link*

8 thoughts on “Boekreview

 1. Ow, wat wil ik dit graag lezen! Al weet ik dat ik dan vast al die nare beelden in mijn hoofd krijg. Want gruweldaden uit de oorlog is iets wat mij zeker pakt. Ik heb dat vaker, dat ik dan denk hoe dat was als je zo een trein in moest stappen, niet wetende wat er dan ging gebeuren.Vooral mensen met hun kinderen, vreselijk gewoon.
  En toch zeker benieuwd naar dit boek!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ga binnenkort een weekje weg en ik wil graag een e-reader voor mijn verjaardag. Als dat lukt wordt deze als eerste op mijn reader gezet, want deze lijkt mij echt prachtig! En het wordt ook het eerste boek dat ik lees in drie jaar 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Een ereader is zo ontzettend fijn, ik nam altijd een koffer vol boeken mee op vakantie is lekker niet meer nodig nu en het is zoveel lichter ook als de hele tijd een zwaar en soms onhandig boek moeten vast houden. Ik zou niet meer zonder kunnen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s