Energy Tea

Tastea – Energy Boost

Alweer een tijdje terug schreef ik al over mijn eerste ervaringen met het nieuw Tastea – Klik hier -. Ik mocht toen de Detox thee uitproberen en die was me zo goed bevallen dat ik besloot om toen deze blikken op waren een nieuwe bestelling te doen.

Tastea Energy Boost

Ik bestelde de Energy Boost. Het is de ‘groene’ variant van de prachtig vormgegeven blikken waarin de thee wordt geleverd. Ik wil de blikken zeker een tweede leven geven dus ik heb ook de twee ‘blauwe’ blikken nog staan maar weet eerlijk gezegd niet zo goed waarvoor ik ze kan gebruiken :). Als iemand nog een goed idee heeft dan hoor ik het graag.

Maar goed, we dwalen af en dus terug naar de thee. De energy thee blend heeft de volgende ingrediënten: Mate green, Green rooibos, Orange peels, natural flavouring, Orange pieces, Blue cornflower, Mallow, Yellow marigold petals, safflower petals.

Tastea energy boost

De thee ruikt heerlijk fris en je ruikt met name de sinaasappel goed als je het blik openmaakt. De smaak is ook licht citrus-achtig hij drinkt heerlijk weg en deze thee kun je de hele dag drinken. Hij moet 5 tot 10 minuutjes trekken en je gebruikt 3 gram per keer.

Ik doe ongeveer een (kleine) eetlepel thee in de mooie theebeker (die is echt zo ongelooflijk handig met die filter) en dan 200 ml kokend water erbij. Ik schenk zelf de thee na het trekken wel in een mok. In de theebeker blijft de thee zo ontzettend heet dat ik hem liever uitschenk en dan lekker kan opdrinken. Maar als je onderweg bent of je wilt dat de thee lang warm blijft kun je hem ook rechtstreeks uit de theebeker drinken. Ik ben te ongeduldig en wil mijn bakkie leut zo snel mogelijk drinken.

Tastea energy boost

Krijg ik ook echt meer energie van deze thee? Nee, dat merk ik eerlijk gezegd niet maar hij is helemaal puur natuur en zonder toegevoegde poespas of iets dergelijks. Een hele mooie thee dus en als je van losse thee houdt vind ik dit een echte aanrader.

De thee van Tastea is niet goedkoop maar als je hen volgt op Facebook zie je regelmatig wel kortingsacties voorbij komen omdat ze natuurlijk graag zoveel mogelijk mensen kennis willen laten maken met hun thee.  De energy boost kost EUR 24,95 voor een blik met 125 gram inhoud. Je haalt dus ruim 40 koppen thee uit een blik dan is het rond de EUR 0,60 cent per kopje thee.

Tastea beker

Persoonlijk heb ik dat er wel voor over. Dit soort thee kun je echt niet vergelijken met theezakjes die je bij de supermarkt haalt en wat eigenlijk natuurlijk helemaal geen thee is of zou mogen heten 🙂 . Lust ik ook graag hoor, daar niet van maar losse thee heeft wel veel meer smaak.

Tastea komt regelmatig met nieuwe blends op de markt en daar zitten verrassende combinaties tussen, echt wel nieuwsgierig naar sommigen. Voor mij een blijvertje deze thee.

Annette

11 thoughts on “Energy Tea

  1. Deze thee ziet er inderdaad heel puur uit. Maar ik kon ook niet tegen deze thee helaas (mijn maag). Die bussen kan je zeker hergebruiken. Je kan er natuurlijk van alles in bewaren, Ik gebruikte 2 bussen om een plankje op te zetten en dan vastzetten met dubbele tape zodat ie er niet af viel 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Losse thee is gewoon lekkerder, gewoon puur in een glas. Maar groene thee wilt water dat even van de kook is, geeft een veel lekkere smaak.
    En dat blikje kun je mooi oppimpebv voor een cadeautje of natuurlijk voor jezelf.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s